De vijf tips voor een perfecte roadtrip langs de USA westkust

DE VIJF TIPS VOOR EEN PERFECTE USA WEST COAST ROADTRIP

De vijf tips voor een perfecte roadtrip langs de USA westkust

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een roadtrip langs de westkust ( + Las Vegas en Grand Canyon) van USA maakte. Grappig dat het alweer zo’n tijd geleden is, want voor mij voelt deze reis als de dag van gister. De combinatie van drie weken samen met mede-blogger Amandine Hach, rijden van plaats naar plaats, iedere keer nieuwe indrukken en vooral het voor het eerst bezoeken van Amerika heeft diepe indruk op mij gemaakt.

Zoals ik al eerder verteld heb, was ik de hele vliegreis, zelfs tot de landing op LAX vliegveld een soort van zenuwachtig. Ik wist totaal niet wat mij te wachten stond en kon ergens niet wachten om alles te ontdekken.

DE VIJF TIPS VOOR EEN PERFECTE USA WEST COAST ROADTRIP SAN FRANCISCO AMANDINE HACH LES BERLINETTES

Ondanks dat ik een geweldige tijd heb gehad, zou ik het de volgende keer toch anders doen. Deze trip kwam super last-minute waardoor we ons slecht konden voorbereiden. Ik had wel een paar punten op mijn bucketlist staan, maar als ik meer tijd had gehad, had ik meer kunnen uitzoeken.

Nu de meeste mensen weer druk bezig met het zoeken van een vakantie bestemming denk ik dat het wel leuk is om meer te vertellen over deze roadtrip. Even een klein verhaaltje over mijn reis, mijn tips en mijn ervaringen met Amerika. Hieronder deel ik daarom de vijf tips voor een perfecte USA WEST COAST ROADTRIP.

DE VIJF TIPS VOOR EEN PERFECTE USA WEST COAST ROADTRIP DEATH VALLEY AMANDINE HACH LES BERLINETTES DE VIJF TIPS VOOR EEN PERFECTE USA WEST COAST ROADTRIP MAMMOTH LAKES AMANDINE HACH LES BERLINETTES

1. Probeer buiten de schoolvakanties te gaan 

Dit is echt mijn ultieme tip. Regelmatig hoor ik dat mensen in juli en augustus de roadtrip willen maken. Logisch natuurlijk, want dan hebben de meeste mensen vakantie. Toch zou ik adviseren (als je dat kan regelen met werk/school/studie of whatever) om dit niet te doen. De kosten voor de reis zijn al prijzig en juist in deze periode zijn ze aanzienlijk of misschien wel beter gezegd schrikbarend hoger.

De prijs van een vliegticket kan zo al 500 euro verschillen en dan heb ik het nog eens over de motels en hotels. Daarnaast adviseer ik om regelmatig de site van diverse vliegmaatschappijen in de gaten te houden om zo een goedkoop ticket te scoren. Hierboven op de foto’s zie je hoeveel rust er was in de maand september/oktober (perfect om te reizen qua temperatuur en drukte)

DE VIJF TIPS VOOR EEN PERFECTE USA WEST COAST ROADTRIP LAS VEGAS AMANDINE HACH LES BERLINETTES DE VIJF TIPS VOOR EEN PERFECTE USA WEST COAST ROADTRIP LAS VEGAS AMANDINE HACH LES BERLINETTES

2. Bezoek Las Vegas doordeweeks (tenzij je van enorme drukte houdt)

Las Vegas is de gokstad van de wereld en juist in het weekend reizen de meeste Amerikanen naar Las Vegas voor een party/vrijgezellen/gok (you name it) weekend. Hierdoor is het enorm druk en zijn de kosten van een hotelkamer hoog. Doordeweeks is het rustig en liggen de hotelkamer prijzen stukken lager.

In de weekenden betaal je zo 300 euro per nacht terwijl je doordeweeks al voor 70 euro een prima kamer hebt. Wel wil ik erbij zeggen dat de echte feesten (pool parties etc) in het weekend plaatsvinden. Wil je hier bij zijn, dan ben je dus genoodzaakt om diep in je buidel te tasten. De keus is aan jou!

DE VIJF TIPS VOOR EEN PERFECTE USA WEST COAST ROADTRIP BIG SUR AMANDINE HACH LES BERLINETTES

3. Regel een goede en comfortabele auto 

Voordat ik Amerika bezocht had ik geen idee hoe lang (en eentonig) de wegen in Amerika kunnen zijn. Natuurlijk wist ik dat de afstanden lang zijn, maar pas als je daar bent besef je het pas echt. Sommige dagen zaten we wel zes tot zeven uur in de auto onderweg naar een nieuwe bestemming. Je raakt er aan gewend, maar het is wel handig als je een comfortabele auto hebt om de afstanden mee af te leggen. Wij hadden drie weken lang een Kia Sorento (zie foto hierboven) tot onze beschikking en dat was echt perfect.

DE VIJF TIPS VOOR EEN PERFECTE USA WEST COAST ROADTRIP SANTA BARBARA AMANDINE HACH LES BERLINETTES

4. Boek alleen het eerste hotel van jouw perfecte roadtrip 

Ik ben een planner en regel het liefst alles van te voren. Toen Amandine zei dat we het beste de hotels per dag konden boeken raakte ik een beetje in paniek. Kan dat zomaar en hoe gaat dat dan? Uiteindelijk ben ik heel blij dat we bijna niks van te voren hebben vastgelegd. Zoals ik hierboven al aangaf zijn de afstanden lang en weet je van te voren niet waar je precies gaat stoppen. Leg je de hotels vast dan ben je verplicht ergens heen te rijden, doe je dat niet dan ben je vrij om te gaan of staan. Daarnaast besloten wij in San Francisco een USA telefoonkaart te kopen (50 dollar) waarmee we drie weken van het 4G netwerk gebruik konden maken. Dit was echt ideaal voor onderweg. Het hotel op de foto is trouwens het Belmond El Encanto. Dit is een echte aanrader om even helemaal tot rust te komen.

IN-N-OUT BURGER POPULAIR 5 TIPS USA ROADTRIP  

5. Eet burgers bij IN-N-OUT Burger

Amerika is een burger land en tijdens onze roadtrip kwamen wij regelmatig verschillende burgerketens tegen. Regelmatig kwam ik langs een keten waar ik nog nooit van gehoord had. Toen het IN-N-OUT Burger bord langs de snelweg verscheen begon Amandine te gillen.

Wat was hier aan de hand? Snel legde zij mij alles uit over deze populaire keten die alleen te vinden is in de staten California, Utah, Arizona en Nevada. Toen ik de burgers proefde snapte ik haar precies. De combinatie van eenvoud en overheerlijke burgers is wat IN-N-OUT burgers zo succesvol maakt. De keten opent af en toe een pop-up restaurant in het buitenland. Zo ook in Sidney, waar ruim duizend mensen in de rij stonden te wachten voor een o zo simpele hamburger. Ben je in de bovenstaande staten ga er dan ook zeker langs!

Dit waren mijn vijf tips voor de perfecte USA west coast roadtrip. Ik had dit natuurlijk echt niet willen missen en kan niet wachten tot mijn volgende trip. Wil je meer weten over Amerika, lees dan alle Amerika posts. Voor nu veel liefs X!

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

3 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Leuke tips! Ik moet dus echt een keer naar IN-N-OUT burger 😉 Je andere tips gebruik ik meestal wel behalve dat van slechts 1 hotel/motel boeken. Ik vind het juist fijn als mijn reis helemaal geboekt is qant dan houd ik meer tijd over voor bezienswaardigheden want in Amerika heb je altijd tijd te weinig.

  2. Super leuk om te lezen. Ik ben in september 4 weken naar Amerika geweest met mijn vriend, echt een roadtrip om NOOIT te vergeten. Het was echt ultiem! Heb er toevallig vorige week een blog over geschreven. Ik zou nog 1 tip toevoegen, ga kamperen! Je zit dan midden in de nationale parken en je wordt ’s ochtends wakker van de fluitende vogeltjes..

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP