Vijf redenen om Portugal op jouw vakantie bucket lijst te zetten

Terwijl ik mijn reizen voor 2017 aan het plannen ben, denk ik nog vaak terug aan mijn reizen van afgelopen jaar. Een highlight was het bezoeken van Portugal. In een jaar tijd bezocht ik bijna heel Portugal en ben ik van dit land gaan houden. Daarom deel ik vandaag met jullie de vijf redenen om Portugal op je reis bucketlist te zetten.

1. De Algarve in Portugal heeft een prachtige kustlijn

VIJF REDENEN OM PORTUGAL OP JE VAKANTIE BUCKET LIST TE ZETTENVIJF REDENEN OM PORTUGAL OP JE VAKANTIE BUCKET LIST TE ZETTEN

De 200km lange kustlijn van de het zuidelijke Algarve is adembenemend mooi. De baaitjes, hoge kliffen en tal van rotspartijen maken ieder stukje weer anders. Een roadtrip langs de kustlijn is daarom zeker een aanrader. Een van de highlights die je zeker niet mag missen is Ponta da Piedade (tweede foto). Toen ik hier aan kwam kon ik de hele dag blijven kijken en wilde ik ook niet meer weg. Het schijnt dat je ook met een kayak door de rotsformatie kan varen. Deze activiteit staat op mijn bucket list voor de volgende keer.

2. De Portugese keuken is om te smullen

VIJF REDENEN OM PORTUGAL OP JE VAKANTIE BUCKET LIST TE ZETTENVIJF REDENEN OM PORTUGAL OP JE VAKANTIE BUCKET LIST TE ZETTEN

Portugal heeft een eetcultuur en dat was tijdens al mijn tripjes te zien. De Portugezen twee keer per dag een grote portie eten doen niet zoals ons aan meerdere kleine porties verspreidt over de dag. Dit betekent dus dat er tijdens een reis naar Portugal twee keer per dag drie gangen worden voorgeschoteld. Voor mij als kleine eter was dit natuurlijk even wennen, maar jemig wat was alles lekker.

3. De steden in Portugal lijken uit een sprookje te komen

VIJF REDENEN OM PORTUGAL OP JE VAKANTIE BUCKET LIST TE ZETTENVIJF REDENEN OM PORTUGAL OP JE VAKANTIE BUCKET LIST TE ZETTENVIJF REDENEN OM PORTUGAL OP JE VAKANTIE BUCKET LIST TE ZETTEN

Er is meer dan alleen het zonnige Algarve, Portugal heeft namelijk twee steden die je zeker niet mag missen. Afgelopen jaar werd ik verliefd op de steden Lissabon en Porto. Lissabon heeft kleine straatjes, waar je wilt verdwalen en in Porto mag je natuurlijk de Porto wijn echt niet missen. Meer weten over deze steden? Lees dan mijn twee artikelen over Porto en Lissabon.

4. In Centro de Portugal vindt je een honderdtal aan pittoreske accommodaties.

VIJF REDENEN OM PORTUGAL OP JE VAKANTIE BUCKET LIST TE ZETTENVIJF REDENEN OM PORTUGAL OP JE VAKANTIE BUCKET LIST TE ZETTEN

In het voorjaar bezocht ik Centro de Portugal om een aantal culturele erfgoederen te bekijken. In een periode van vier dagen zag ik diverse pittoreske dropjes en steden (hier wil ik zeker nog een keer terug komen). Wat mij vooral is blijven hangen zijn de schattige en meest idyllische hotels. Mijn favorieten zijn Casa Da Cisterna, Villa Pedra en Luz Houses

5.Portugal heeft enorm veel zon uren 

VIJF REDENEN OM PORTUGAL OP JE VAKANTIE BUCKET LIST TE ZETTENVIJF REDENEN OM PORTUGAL OP JE VAKANTIE BUCKET LIST TE ZETTEN

Half oktober bezocht ik de Algarve voor het laatst en geloof het of niet ik heb toen nog op het strand gelegen (#genieten). Met een ton aan zon uren (op moment van schrijven is het nog steeds 18 graden in de Algarve) kun je bijna het hele jaar deze bestemming bezoeken. Hoe lekker is het om in oktober nog op een speedboot langs de prachtige kustlijn van de Algarve te varen?

Nou moet ik nog meer zeggen? Staat Portugal inmiddels al op jullie reis bucketlist? Ik ga zeker nog een keer terug naar Portugal en kan niet wachten om ook een keer het eiland Madeira te bezoeken. Meer weten over Portugal? Lees dan al mij Portugal blogs of neem dan een kijkje op Visit Portugal.

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

4 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP