Vegan burgers eten bij Flower burger Amsterdam

Flower Burger. Amsterdam heeft er in 2021 weer een nieuwe vegan hotspot bij. Flower Burger is een 100 procent plantaardig fastfood concept dat kleurrijke veganistische burgers serveert is wat het persbericht luidt.

Hier moest ik, zoals jullie misschien wel hadden verwacht, meer van weten. Daarom besloot ik samen met Juliette eens lang te gaan om de nu al iconische gekleurde vegan burgers te proeven.

vegan restaurant - hotspots in Amsterdam 2021 - Flower Burger

Flower Burger is gevestigd op de Hartenstraat, in de bekende 9-straatjes, in Amsterdam. Als we aan komen fietsen zijn de tafeltjes buiten in het zonnetje helaas al bezet, maar binnen, is gelukkig nog genoeg ruimte.

Vegan eten in Amsterdam

De menukaart van Flower Burger bestaat uit verschillende vegan burgers, die je los of als menu kan bestellen. Bij een menu zit een drankje en een bijgerecht. Als bijgerechten kun je kiezen uit patato wedges, edamame boontjes of patatas buenas.

vegan burgers eten in Amsterdam

Kiezen is niet ons sterkste punt, dus het duurt even voordat we een keuze hebben gemaakt. Uiteindelijk gaan we voor de limited edition burger genaamd butterfly burger en de spicy chickpea burger.

Vegan fastfood concept Flower Burger

Als ik even later de ijskast open schuif en mijn favoriete Italiaanse drankje chinotto zie staan kan mijn dag niet meer stuk. Chinotto lijkt uiterlijk op dat van cola, maar het is niet zo zoet als cola en heeft een bitterzoete smaak. Het drankje is bijna nergens in Nederland te koop, maar dus wel hier bij Flower Burger in Amsterdam.

Niet geheel zonder reden, want wat blijkt? De eigenaar en oprichter van Flower Burger, Matteo Toto, is Italiaans. Als we aan tafel zitten met ons drankje komt hij ons even gedag zeggen. Matteo komt oorspronkelijk uit de mode industrie, maar had altijd de gedachte om entrepeneur te worden.

Vegan eten wordt volgens hem nog steeds niet altijd geassocieerd met plezier en genot en juist daar wilt hij, met Flower Burger, een verandering in gaan maken. De kleuren uit de mode brachten hem de inspiratie om uiteindelijk in 2015 zijn eerste fastfood concept dat kleurrijke veganistische burgers serveert in Milaan te openen.

Door middel van onder andere influencers, die de kleurrijke creaties wel interessant vonden voor hun Instagram tijdlijn en er graag mee op de foto gingen, werd het concept een groot succes.

Lees ook:  Koffiebars in Amsterdam. Dit zijn de beste 10!
vegan restaurant - hotspots in Amsterdam 2021 - Flower Burger

Inmiddels heeft het vegan concept Flower Burger 16 internationale vestigingen verspreid over Italië, Frankrijk, Engeland en Los Angeles. En in Los Angeles zijn ze zelfs een fabriek aan het bouwen.

Wat opvalt tijdens het gesprek is dat Matteo totaal niet zijn product aan het pushen is, maar juist enorm benieuwd is naar onze feedback. Amsterdam is weer een totaal nieuwe markt en hij hoort niets liever van ons wat wij van de broodjes vinden.

vegan restaurant - hotspots in Amsterdam 2021 - Flower Burger

Dus wat vinden wij ervan? Wij vonden de vegan broodjes enorm smaakvol. Er zat naar mijn mening net iets te veel saus op. Al kan je de hoeveelheid saus die je wilt natuurlijk prima aangeven wanneer je de vegan burger besteld. Daarnaast vind ik het concept erg vernieuwd en zou ik het zeker aanrader om een langs te gaan als je zin hebt een burger, maar toch een beetje gezond wilt doen.

Italiaanse vegan desserts

Overigens kun je bij Flower Burger ook terecht voor veganistische desserts. Het vegan dessert welke je zeker moet proberen is de chocolate salami. Dit is een typisch Italiaans dessert wat de Italianen vaak bij hun oma krijgen. Het is gemaakt van pure chocolade, sojamelk, havermoutkoekjes en volkoren tarwemeel. Need I say more?

Heb je nog vragen na het lezen van dit artikel / deze blog? Stel ze gerust hieronder in de reacties. Zie je foutjes? Laat het ons dan ook weten! Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via Facebook en Instagram.

Op de hoogte blijven?

MELD JE AAN VOOR DE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

We spammen niet!

Chloë Sterk

Chloe (32) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in een knusse studio Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.