Lourdes & Olie lieten hun oude weg achter zich voor een kitesurf leven in Tarifa

Zij werkte als advocaat in Málaga en hij zou het familie bedrijf van zijn ouders overnemen in de UK. Maar het lot bracht hen naar Tarifa, waar ze niet alleen verliefd werden op elkaar, maar ook op het magische en simpele leven in Tarifa.

kitesurfing Tarifa - Lourdes Galindo Bueno - Olie - Surfers Residence

Inmiddels is het stel al 2,5 jaar samen en zijn ze werkzaam bij Surfers Residence, de accommodatie waar ik verblijf. Omdat ik meer wil weten over wat voor hen Tarifa nou zo bijzonder maakt besluit ik ze de laatste dag van mijn verblijf in de keuken van Surfers Residence een aantal vragen te stellen.

‘Hoe kwamen jullie in Tarifa terecht?’

Olie: ‘Na mijn studie had ik wat tijd ingelast om te reizen. Ik was 23 en wilde graag vanuit de UK met mijn busje 6 maanden door Frankrijk en Spanje rijden om te kiten. Uiteindelijk kwam ik in Tarifa terecht. Ik zou aanvankelijk een week blijven, maar ben nooit meer weg gegaan.

The Van life in Tarifa - Olie - Surfers Residence

Lees ook het artikel: Stijn moest door het Coronavirus in quarantaine en leeft nu in zijn busje op Ibiza.

Lourdes: ‘Ik werkte als advocaat in Malaga, maar deze baan was niet waar ik op had gehoopt. Ik was ongelukkig met het werk als advocaat en was eigenlijk een beetje verloren in het leven. Mijn ouders wonen ieder jaar 8 maanden op de camping in Valdevaqueros in Tarifa, dus ik besloot tijdens de zomervakantie naar Tarifa te gaan.

Hier op het strand kon ik rustig nadenken wat ik nou wilde. Op het water, terwijl ik aan het kiten was voelde ik mij vrij en gelukkig. Dit was wat ik wilde. Iedere dag ging ik het water op tot dat ik na de zomer weer terug naar Malaga moest.’

‘Waarom besloten jullie je oude bestaan achter je te laten voor een kitesurf leven in Tarifa?’

Olie: ‘ De eerste twee jaar in Tarifa was ik alleen maar aan het kitesurfen. Ik had geld gespaard dus kon zo makkelijk rondkomen, zonder te werken. Na 2 jaar zou ik eigelijk het bedrijf van mijn ouders in de UK overnemen, maar toen zij besloten met het bedrijf te stoppen hoefde ik opeens niet meer terug. Ik besloot kite lessen te gaan geven en ontmoette die zomer mijn grote liefde Lourdes’.

Lourdes: ‘Nadat ik een zomer in Tarifa was geweest wilde ik eigenlijk blijven, maar alles was voor mij in Malaga. Terug in Malaga besloot ik een baantje te nemen in een winkel en in mijn vrije tijd vluchtte ik naar Tarifa om te gaan kitesurfen. Toen het eenmaal weer zomer was wist ik niet hoe snel ik weer naar Tarifa moest gaan. Samen met mijn ouders verbleef ik weer een paar weken op de camping en toen ontmoette ik Olie. Na een zomer samen maakte we een trip naar Dhakla waar Olie mij beter leerde kitesurfen. Drie maanden lang stonden we bijna iedere dag op het water.

kitesurfing Dakhla - Olie en Lourdes Galindo Bueno

Toen we weer terug waren in Tarifa kreeg ik een sponsorschap met Cabrinha Kites en Ozu Tarifa aangeboden, ik was dolgelukkig. Dit moest een teken zijn, kitesurfen was wat ik wilde.’

Olie: ‘ In de winter van 2018/2019 kwamen we bij Surfers Residence terecht. Julian (de eigenaar) is een vriend van mij en we konden in de koude wintermaanden wel in een van de appartementen hier verblijven. In deze maanden leerde ik Spaans en Lourdes Engels. Na deze winter kocht ik een caravan en besloten we te gaan wonen op Valdevaqueros. Ik was zo gelukkig toen ik eenmaal beslissing maakte om te blijven wonen in Tarifa’.

‘Jullie wonen dus op een camping? Wat maakt het ‘simpele leven’ voor jullie zo bijzonder?’

Olie: ‘We wonen 8 maanden per jaar op de camping en werken allebei nu voor Surfers Residence. Omdat het in de wintermaanden te koud is op de camping verblijven we van oktober tot en met februari in een van de appartementen van Surfers Residence.

The van life in Spain Tarifa - how to do it

Op de camping wonen we echt 2 minuten lopen naar het strand. Lourdes ouders staan op de camping en we zijn echt verliefd op het camping leven. Je bent de hele dag buiten en op een of andere manier ben je meer ‘connected’ met de mens als je op een camping in de natuur leeft’.

Lourdes: ‘We hebben nu ook de leeftijd dat we het kunnen doen, over een paar jaar willen we wel een huis kopen ergens. We zijn geen hippies en weten heel goed wat we willen. De ene dag staan we in onze kite outfit op het strand, maar we kunnen ons ook gewoon mooi aankleden voor een bruiloft of dergelijke.

Deze vrije levensstijl maakt ons op dit moment het meest gelukkigs. En over het simpele leven op de camping: het is echt heerlijk om in de ochtend wakker te worden van de fluitende vogels. ‘

‘Wat maakt Tarifa volgens jullie zo magisch?’

Lourdes: ‘de wind en de fijne vibe hier’.

Olie: ‘De mensen hier zijn zo anders in vergelijking met de UK. Ik vind ze altijd geïnteresseerd en niemand is ‘fake’. Het is natuurlijk niet voor niets dat mensen vanuit heel Spanje en daarbuiten naar Tarifa komen.’

Lourdes: ‘Iedereen kan genieten hier, al moet ik wel zeggen dat het een kitesurfers plek is. We zijn allemaal verenigd door de wind. En als je niet van kitesurfen houdt dan ga je er hier wel van houden. Iedereen krijgt hier het kitesurfersvirus te pakken. Kitesurfen laat je namelijk vrij voelen, je bent een met de natuur en vergeet even al je stress en/of problemen’

‘Wat is jullie favoriete plek in Tarifa?’

Olie & Lourdes: ‘VALDEVAQUEROS’

Valdevaqueros strand - Tarifa - Kitesurfen

Olie: ‘Voor mountainbiken en klimmen in Tarifa raad ik Betist aan!’

Lourdes: ‘Voor ontbijt zou ik Surla zeggen en El Fraces voor diner’

Olie: ‘Ja en Lourdes vader maakt echt de beste tapa’s’

‘Wat maakt kitesurfen in Tarifa anders in vergelijking met andere kitesurf plekken in de wereld?’

Olie: ‘In Tarifa heb je gegarandeerd 300 dagen wind per jaar en hier in Tarifa heb je 6 maanden lang constante wind. Dit betekent dat je dan 7 uur per dag op je kiteboard kan staan. Tarifa is het zuidelijkste puntje van Europa wat het hier altijd net iets warmer maakt in vergelijking met kitespots in Frankrijk.’

Lourdes: ‘In de Westelijke Sahara Dhakla is het in de wintermaanden wel warmer en zijn er net iets betere condities voor beginners, maar hier in Tarifa is meer te doen. Als je samen met je partner naar Tarifa komt en een van de twee wilt niet kitesurfen dan is dat geen probleem. Plekken als Gibraltar en Cadiz liggen om de hoek, er zijn hier heel veel goede restaurants, leuke winkels en daarnaast kun je ook nog genoeg andere leuke activiteiten doen in Tarifa.’

‘Als laatste vraag, waarom zouden jullie Surfers Residence als accommodatie in Tarifa aanbevelen?’

Olie: ‘Surfers Residence ligt in de oude stad van Tarifa op een prachtige locatie. Juist omdat het net iets buiten het drukke centrum ligt, is het in de nacht wel heerlijk stil, maar ben je toch in een paar minuten in de leukste barretjes als Surf Bar Tomatito en Tacoway.’

Lourdes: ‘Daarbij zijn de uitzichten op Afrika en de oude stad vanaf het dakterras echt fantastisch.’

De beste accomodatie van Tarifa - Surfers Residence

Olie: ‘En als laatste in Surfers Residence komen watersport fanaten komen samen. Hierdoor maak je, ook als alleen reist, makkelijk vrienden. En als je komt met je lover, boek dan de kamer Don Julian, de kamer waar wij verliefd werden.’

Enthousiast geworden over een kitesurf vakantie naar Tarifa? Lees dan het artikel: Kitesurfen in Tarifa: 50 kitespot en wind tips! Meer weten over Surfers Residence? Lees dan het artikel: Surfers Residence: de gezelligste accommodatie in Tarifa. Zie je foutjes? Laat het ons dan ook weten! Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via Facebook en Instagram.

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP