Van leven uit een koffer naar een vaste basis creëren. Gaat mij dat lukken?

Ik sta voor mijn kledingkast in mijn ouderlijk huis. Wat ga ik meenemen naar Amsterdam? Ik gooi een aantal basic truien en blouses in de tas, oftewel de standaard items. De onderste twee planken staan vol met hakken. Ik haal met mijn hand het stof weg en bedenk mij dat ik sinds ik veel reis nooit meer hakken draag. Ik pak twee paar hakken uit de kast en gooi ze in de tas. Tijd voor verandering… 

Reizen is een van mijn favoriete dingen om te doen. Het is heerlijk om veel van de wereld te zien, maar soms kan te veel van hot naar her gaan, zijn tol eisen. Begrijp mij niet verkeerd, ik stop zeker niet met reizen hoor, maar als je veel onderweg bent besef je dat een vaste basis creëren ook lekker zou kunnen zijn.

Soms kan te veel van hot naar her gaan, zijn tol eisen.

Wanneer je leeft uit een koffer, ben je genoodzaakt om qua kleding praktischer te gaan denken en daarbij schiet jezelf vrouwelijk kleden er vaak bij in. Ik geef toe, gemakzucht voert bij mij dan ook met regelmaat de boventoon. Dit resulteert in het feit dat ik 9 van de 10 keer in hetzelfde loop (vaak een wit t-shirt en een zwarte legging). Die paar sexy dames pumps trek ik zelden tot nooit meer uit de kast.

Maar daar gaat misschien, ik zeg er expres misschien bij, want je weet het bij mij maar nooit, verandering in komen. Voor wie mij volgt op Instagram heeft vast gezien dat ik definitief verhuist ben naar Amsterdam. Na lang wikken en wegen maakte ik, begin september 2019, dan eindelijk de beslissing om voor mijzelf een vaste basis te gaan creëren in de grote stad. 

In het begin was dat even wennen en vooral in de eerste paar maanden voelde Amsterdam nog zeker niet als mijn thuis. In januari ontdekte ik Ras Al Khaimah, maakte ik een rondreis door Oman, bezocht ik Zuid Schotland, ging ik skiën in Noorwegen en aan het einde van de maand ging ik ook nog even op een korte wintersport naar Saalbach-Hinterglemm. Dit betekende dat ik uiteindelijk maar 4 dagen in Amsterdam was.

Reizen was blijkbaar een gewoonte van mij geworden en een vaste basis creëren lukte nog niet helemaal. Maar hey, ik vind dit eigenlijk helemaal zo gek nog niet. Als je al 8 jaar van hot naar her reist en nooit langer dan een paar weken op een plek bent, dan weet je schijnbaar niet beter.

Door steeds maar weer weg te gaan, maakte ik nooit eens mijn eigen plekje af.

Door steeds maar weer weg te gaan, maakte ik nooit eens mijn eigen plekje af, en daar moest verandering in komen. De laatste stap in het inrichtingsproces was het in elkaar zetten van de kledingkast. Waar ik de eerste paar maanden in Amsterdam nog leefde met een klein kledingrekje en een paar schoenen (en heel veel stof), had ik opeens een grote schuifdeur kledingkast. En hoe je het ook wendt of keert, als je een kledingrekje inruilt voor een volwaardige kledingkast geeft je dit toch wel echt dat huiselijke gevoel. Al moest deze kast nog wel gevuld worden.

Dus net na de carnaval besloot ik maar weer eens voor de kledingkast bij mijn ouders te gaan staan en een paar tassen in te pakken voor Amsterdam. Waar ik normaal altijd kies voor basics en comfortabele schoenen, want ja dat is nou eenmaal makkelijk met reizen, dacht ik nu opeens totaal anders.

Chloe Sterk Column reizen

Wat ik merk sinds ik in Amsterdam woon, is dat ik het stiekem toch ook wel weer leuk vind om jurkjes met hakken of een goed zittende jeans met een wit shirt en mooie hakken eronder te dragen. Dit vooral als ik meetings, etentjes en of dergelijke heb.

De tas maakte ik klaar en volgende week nemen mijn ouders de goedgevulde kleding tassen met de auto mee naar Amsterdam. En tja, zoals mijn moeder is, kon ze het natuurlijk niet laten om van te voren even te spieken in de tassen. Een paar dagen geleden belde ze mij op met de vraag of de inhoud van de tas wel klopte. Van binnen moest ik lachen. Mijn moeder vind het altijd leuk als ik er vrouwelijk uit zie en ze had schijnbaar niet meer gedacht dat ik ooit weer hakken zou gaan dragen. Zo zie je maar weer: er is niets zo veranderlijk als een mens. 

Enig minpuntje aan dit verhaal is dat mijn favoriete zwarte hakken helaas kapot zijn gegaan. Binnenkort maar eens online neuzen of ik een nieuw paartje ergens kan scoren. Ik ben erg fan van Paul Green pumps, maar sta zeker open voor verandering. Hebben jullie leuke tips?

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

1 Reactie

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Love your article Chloe! Love your honesty. Good luck with going back to ‘styling’ times. In my eyes you look great no matter what you wear! xxx

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP