Valerie leeft met Op Oost haar droom, maar voelt geen rust

Echt je passies volgen, de sprong in het diepe wagen. Hoe doe je dat? Wat komt er bij kijken? Is het allemaal zo leuk als het vooraf lijkt of wordt het eigenlijk alleen maar beter als je jouw droom volgt? In deze interviewreeks interview ik mensen die besluiten het roer volledig om te gooien en hun hart te volgen

Na lang over en weer mailen met Valerie, plus een tussenkomst van de pandemie en beide een drukke agenda is het in mei 2022 dan eindelijk zo ver dat ik samen met een vriend van mij een kijkje ga nemen bij de verborgen parel van Texel. 

Verborgen parels, mooie plekken op Texel Op Oost restaurant en hotel

Meteen ben ik enthousiast over deze fijne plek, waar je even kan ontsnappen aan alle hectiek en drukte. 

1,5 jaar later ben ik terug bij Op Oost. Na een paar maanden verbouwen is de grote droom van Valerie en Joram klaar en dat wil ik natuurlijk gaan bekijken. De kas die tijdelijk fungeerde als restaurant heeft plaatsgemaakt voor een prachtig sfeervol restaurant.

Verborgen parels, mooie plekken op Texel Op Oost restaurant en hotel

Alles is tot in de puntjes afgewerkt en het klopt gewoon. Zou het ambitieuze stel dan nu eindelijk rust hebben? Omdat ik hier meer over wil weten besluit ik Valerie, een van de eigenaren, wat vragen te stellen tijdens mijn verblijf bij Op Oost

‘Ten eerste gefeliciteerd met deze fantastische plek. Hoe voelt het nu deze plek af is?’

Het voelt onwerkelijk. Al drie jaar wacht je op dit moment, en je leeft dus echt naar iets toe. En dan opeens is het daar. En eerlijk, iedere dag verwacht ik nog steeds een tijdelijk iets, en of een bouwput aan, te treffen als ik hier aankom. Maar dat is niet meer zo! 

Verborgen parels, mooie plekken op Texel Op Oost restaurant en hotel

We hoeven niet meer te rennen, er valt niks meer te fixen, alles is er al. Al is het nu de kunst om deze plek te laten zijn en het ten volste te benutten. Dat is een nieuw avontuur. Het is niet meer tijdelijk, je hoeft niet te rennen. Alles is er al. Het is dus nu de kunst om het te laten zijn en het ten volste te benutten. Dat is echt wel een avontuur.’

Lees ook:  Minouche koos voor geluk en opende een B&B in Spanje

“Hey, en nu?  Na al die tijd is dan eindelijk jullie droom werkelijkheid is geworden.  Ervaar je dan nu rust, of blijft de onrust bestaan? 

‘Ik denk dat ik altijd wel die onrust zou hebben. Iets in mij wilt dingen graag ‘beter’ maken. Wanneer ben je tevreden? Het is hier volgens mij nu wel perfect, maar toch laat ik mij soms leiden door reviews. Daarbij moet ik ook toegeven dat we lange tijd in een overlevingsstand hebben geleefd.

Valerie Jongeneel en chef-kok Joram Timmerman  restaurant Op Oost Texel

We kochten dit pand in 2019 en toen kwam de pandemie, dat betekent dat we hier maar liefst 4 jaar lang in hebben gezetten. En ook de openingsmaand was weer vol adrenaline en dopamine.

Nu we eindelijk rust hebben om stil te staan is dat dus wel wennen. We gaan vanaf deze week 7 dagen per week open en daarin moeten we een weg vinden.

Valerie Jongeneel - Op Oost Texel over haar nieuwe droom - de Waelde Tuin - permacultuur en tipitenten

Dat vind ik spannend, want blijven de mensen komen nu de wereld weer helemaal open is, doen we het goed etc. Dat stemmetje in het hoofd zorgt stiekem toch weer een beetje voor onrust in mijzelf.’

‘Over die onrust, zijn er nog plannen voor de toekomst, of kun je zeggen, het is wel goed zo?’ 

‘Nou dat zeiden we eigenlijk wel. We waren niet van plan om gelijk weer een volgende stap te zetten. Maar dingen liepen anders toen we naar Malaga op vakantie gingen. Na deze vakantie besloot ik nog een paar dagen te blijven om naar een finca te gaan.

Ik ben 1,5 jaar geleden van het paard gevallen en wilde weer vertrouwen opbouwen. Dit lukte door middel van het rijden op de rescure paarden van deze Finca. Het voelde als een soort van therapie voor mij.

Paardrijden in Malaga - Valerie

Tegelijkertijd speelde ik met verschillende gedachtes over de toekomst op Texel. Hoe wilde ik verder? Diep van binnen wil ik heel graag een fijne plek creëren, die wellicht minder perfect (wat wilder) is dan Op Oost.

Het buitenland lonkte, maar ik was nog niet helemaal toe aan een compost toilet in Portugal, als je snapt wat ik bedoel. Eenmaal terug in Nederland liepen we opeens tegen een prachtige boomgaard op Texel aan. Ik was meteen verliefd. Dit is wat ik wilde. 

Lees ook:  Esra Heijmans koos voor studie Pedagogiek in plaats van een fulltime modellen carrière

En ja, nu is het dus van ons! We willen er een moestuin en kruidentuin gaan maken op basis van permacultuur een een camping met tipi tenten.

Door deze aankoop hebben we ook meteen veel meer mogelijkheden (door onze eigen oogst) wat betreft het Kook Atelier hier bij Op Oost. De streefdatum voor de opening is 1 mei. Dan is de Waelde Tuin klaar. En ja, dit brengt ons toekomstbeeld wel echt dichterbij.

‘Over het toekomstbeeld gesproken, hoe ziet dat eruit?’ 

‘In de toekomst, over tien jaar, zie ik ons lekker genieten, buiten met de dieren. We zijn dan een aantal maanden per jaar in het buitenland, het liefst Zuid Afrika of Spanje. Heerlijk eten, drinken en genieten van onze vrijheid om keuzes te maken waar je bent en met wie je bent. Daar kijk ik nu al naar uit! 

Heb je nog vragen na het lezen van dit artikel / deze blog? Stel ze gerust hieronder in de reacties. Zie je foutjes? Laat het ons dan ook weten! Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via Facebook en Instagram.

Chloë Sterk

Chloe (34) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt enorm van reizen en wil op een gegeven moment naar Spanje verhuizen. Op dit moment woont ze nog in een knusse studio in Amsterdam en probeert daar een gezonde balans in de welbekende rat race te vinden.

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.