Vakantie naar Ras Al Khaimah. Dingen om te doen en tips!

Ongeveer 1,5 jaar jaar geleden hoorde ik voor het eerst iets over de nieuwe winterzon bestemming Ras Al Khaimah. ‘Ras, hoe? Waar ligt dat dan?’ Was de eerste vraag die ik stelde. Want net zoals jij misschien niet weet waar deze winterzon bestemming ligt, had ik toentertijd ook geen idee. 

Waar ligt Ras Al Khaimah? 

Ras Al Khaimah betekent letterlijk vertaald uit het Arabisch hoofd van de tent en werd in 1972 als 7de Emiraat aan de Arabische Verenigde Emiraten toegevoegd. Het ligt op ongeveer 1,5 uur rijden van de misschien wel bekendste Emiraat Dubai.

Vakantie Ras Al Khaimah tips - Al Wadi Desert

Maar waarom een vakantie boeken naar Ras Al Khaimah boeken als je ook naar Dubai op vakantie kan? Om daar achter te komen besloot ik 5 dagen naar deze Emiraat af te reizen en op onderzoek uit te gaan.

De winterzon opzoeken in Ras Al Khaimah

Een van de redenen om op vakantie te gaan naar deze bestemming is het aangename klimaat in de wintermaanden. Het is er namelijk met een gemiddelde temperatuur van 21 graden heerlijk vertoeven. Daarnaast heeft Ras Al Khaimah als enige Emiraat zowel strand, woestijn als bergen op grondgebied liggen.

4x doen in Ras Al Khaimah

Hieronder een aantal activiteiten die je kan ondernemen als je op vakantie gaat naar Ras Al Khaimah.

Vlieg over de Jebel Jais Flight

Een van de dingen die je zeker niet mag overslaan tijdens je vakantie in Ras Al Khaimah is een bezoek aan de Jebel Jais en een vlucht over de langste zipline ter wereld. De Jebel Jais Flight ligt in het Hajar-gebergte welke op ongeveer op 35 minuten rijden van het centrum ligt. Wil je hier meer over weten? Lees dan een uitgebreid artikel over het Hajar-gebergte en de Jebel Jais flight.

Vakantie Ras Al Khaimah tips -Jebel Jais Flight ervaring

Durf je niet te vliegen? Geen probleem! Bij Jebel Jais liggen maar liefst acht verschillende wandel routes. Meer hierover weten? Lees dan het artikel over Jebel Jais.

Cross met een 4WD door de Al Wadi desert

Hou je van avontuur en wil je graag de woestijn zien? Boek dan een 4WD afternoon desert safari. Tijdens deze trip word je opgehaald door een 4WD en rijd je met een klein groepje richting de Al Wadi woestijn. Nadat je een aantal kamelen bent gepasseerd begint het echte woestijn avontuur.

Vakantie Ras Al Khaimah tips - Al Wadi Desert - Chloe Sterk - Amandine Hach
Vakantie Ras Al Khaimah tips - Al Wadi Desert - Chloe Sterk - Amandine Hach

Met een 4WD cross je door de woestijn en word je van links naar rechts geslingerd. Vervolgens word je afgezet midden in de woestijn, waar je dineert onder de sterrenhemel. Houd er rekening mee dat de meeste 4WD woestijn safari’s in de Verenigde Arabische Emiraten hetzelfde zijn. Heb je ooit een desert safari gedaan in Dubai dan zou deze (bijna) identiek zien.

Ga paardrijden in de Al Wadi desert  

Het Ritz Carlton Al Wadi Desert biedt paardrijtochten door de woestijn aan. Samen met een gids ga je op pad en ontdek je tijdens zonsondergang de woestijn. Ik rijd al vanaf dat ik jong ben paard (inmiddels gestopt) en moet zeggen dat ik dit daarom ook een van de leukste activiteiten vind.

Het is echt een belevenis om ter paard door de woestijn te rijden. Keep in mind dat je op Arabische paarden rijdt, welke temperamentvol kunnen zijn. Wil je gaan paardrijden in de woestijn dan dien je dus wel ervaring te hebben.

Ontdek het Omaanse schiereiland Musandam

Wist je dat in de punt van het Arabisch schiereiland, net boven Ras Al Khaimah een deel van Oman ligt? Deel dit, beter bekend als Musandam is totaal anders dan het vasteland van Oman. Musandam is ruig met een kust vol fjorden, hoge bergen en koraalriffen en is zonder twijfel het meest spectaculaire gebied van het hele land. Het goede nieuws Musandam ligt op 1,5 uur rijden van Ras Al Khaimah.

Vakantie Ras Al Khaimah tips - dagtrip Musandam vanuit UAE

Boek je een trip naar Musandam vanuit Ras Al Khaimah, check dan even van te voren of je naar Khasab gaat in plaats van Dibba. De meeste excursies gaan namelijk richting Dibba, terwijl Khasab velen malen mooier is. In Khasab kun je met een traditionele Arabische boot, ook wel Dhow genoemd, varen langs de prachtige fjorden. Aanrader!

Hotels in Ras Al Khaimah

Tijdens mijn 5 daagse trip heb ik in twee verschillende hotels geslapen en Hilton Ras Al Khaimah Resort & Spa is mijn favoriet.

Hilton Ras Al Khaimah Resort & Spa

De eerste twee nachten verbleef ik in het Hilton Ras Al Khaimah resort & spa. Dit hotel ligt aan het strand ( 1,5km privé strand) en heeft maar liefst zeven verschillende zwembaden. Ik moet toegeven dat ik zelf niet van massa-hotels ben, maar doordat in dit hotel alles goed verspreid is, had ik totaal geen ‘massa’ gevoel.

Hilton Ras Al Khaimah Resort & Spa heeft naast een buffet-restaurant, drie verschillende a-la-carte restaurants (Italiaans, Libanees en Braziliaans). Kamer prijzen variëren tussen de 100 euro en 150 euro per nacht. Tip: je boekt al een geheel verzorgde reis (inclusief vlucht) voor 775 euro per persoon. Meer informatie over pakketreizen naar Ras Al Khaimah vind je hier.

Vliegen naar Ras Al Khaimah

Ras Al Khaimah heeft een eigen vliegveld, alleen zijn er op dit moment geen directe vluchten vanuit Amsterdam. Een optie is Pegasus Airlines, zij vliegen met een overstap op Istanbul naar Ras Al Khaimah. Prijzen variëren tussen de 280 en 400 euro voor een retour ticket.

Tip: Combineer een citytrip Instanbul met een zonvakantie Ras Al Khaimah.

Vakantie naar Ras Al Khaimah. Aanrader of toch niet?

Met een aangenaam klimaat en op steenworp afstand de hoogste berg van de Arabische Verenigde Emiraten, waar op dit moment flink geïnvesteerd wordt in meer toeristische voorzieningen en activiteiten, heeft Ras Al Khaimai zeker potentie om uit te groeien tot een perfecte winterzon bestemming. Op het moment van schrijven staat Ras Al Khaimah als vakantiebestemming nog echt in de kinderschoenen.

Vakantie Ras Al Khaimah tips - Al Wadi Desert - Dubai of RAK
Vakantie Ras Al Khaimah tips - Al Wadi Desert - Dubai of RAK

Echter zijn de hotels in Ras Al Khaimah vergelijkbaar met die in Dubai, alleen zijn ze wel velen malen goedkoper. Mijn advies is dan ook als je een keer richting de Verenigde Arabische Emiraten op vaknatie wilt om een combinatie trip te maken. Boek bijvoorbeeld 7 dagen Hilton Spa & Resort voor 775 euro en combineer dit met een dagtrip naar Dubai, een excursie naar de Jebel Jais en of een dagtrip naar Musandam.

Heb je vragen over een vakantie naar Ras Al Khaimah? Sel ze gerust hieronder in de reacties. Zie je foutjes? Laat het ons dan ook weten! Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via Facebook en Instagram.

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

2 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP