In de winter naar het zonnige Aruba ( de beste plekjes)

OP VAKANTIE NAAR ARUBA IN DE WINTER Mangel Halto
OP VAKANTIE NAAR ARUBA IN DE WINTER Eagle Beach Fototi tree
OP VAKANTIE NAAR ARUBA IN DE WINTEROP VAKANTIE NAAR ARUBA IN DE WINTER noord kust van Aruba
OP VAKANTIE NAAR ARUBA IN DE WINTER noord kust van Aruba natural bridge
OP VAKANTIE NAAR ARUBA IN DE WINTER Mangel Halto
OP VAKANTIE NAAR ARUBA IN DE WINTER Mangel Halto
OP VAKANTIE NAAR ARUBA IN DE WINTER Palm Beach
OP VAKANTIE NAAR ARUBA IN DE WINTER
OP VAKANTIE NAAR ARUBA IN DE WINTER Palm Beach
OP VAKANTIE NAAR ARUBA IN DE WINTER Palm Beach
OP VAKANTIE NAAR ARUBA IN DE WINTER
OP VAKANTIE NAAR ARUBA IN DE WINTER
OP VAKANTIE NAAR ARUBA IN DE WINTER Oranjestad
OP VAKANTIE NAAR ARUBA IN DE WINTER

OP VAKANTIE NAAR ARUBA IN DE WINTER

In november 2014 verloor ik mijn hart aan Aruba. De parelwitte stranden en de azuurblauwe zee deden mijn hart sneller kloppen. Twee jaar geleden bij thuiskomst, wilde ik niets liever dan meteen weer terug en checkte ik regelmatig de prijzen van de vliegtickets. Het kwam er nooit van en de tijd ging voorbij.

Doordat ik vaker op reis ga, nam mijn gemis naar Aruba iets af, maar ergens lokte het nog steeds. Die heerlijke warmte opzoeken als het in Nederland koud is, is toch wat ieder mens goed doet?

En toen gebeurde het, twee weken geleden vertrok ik voor de tweede keer richting Aruba (joepie!). Ik boekte voor 9 dagen, wat aan de korte kant is, maar jemig wat heb ik er van genoten. Dit had ik echt, maar dan ook echt niet willen missen.

Aruba is een strand-vakantieland en de beste activiteiten die je kan doen zijn heerlijk op het strand liggen (daar heb ik geen moeite mee dus dat scheelt), eten en genieten. Aangezien er al heel veel bloggers en journalisten over de restaurantjes op het eiland schrijven vind ik het leuk om iets anders te doen.

Een must-do op het eiland is een auto huren. Is jouw accommodatie niet dicht bij het strand dan is het sowieso handig, maar met een auto kun je ook meer van het eiland zien. In een kort fotoverslag hierboven laat ik mijn favoriete en meest fotogenieke plaatjes van het eiland zien.

Oh en de flamingo’s heb ik eruit gelaten, omdat je die in principe alleen kan bezoeken als je hotelgast bent van het Renaissance hotel. Hieronder de spots even snel op een rijtje.

Mangel Halto (foto 1 – 6 – 7)

Mangel Halto is een strand met kenmerkende mangroven en is echt mijn nummer een in deze lijst. Het uitzicht is adembenemend, je kan er picknicken, het water is helder en het is in vergelijking met Palm Beach totaal niet druk.

Eagle Beach (foto 2)

Het bekendste strand is Palm Beach (hier vind je alle grote hotel ketens), maar een ander (iets) rustiger strand is Eagle Beach. De bekende Fototi boom, die bijna op iedere foto staat als je op Aruba googled, moet je natuurlijk gezien hebben.

De ruige noord kust van Aruba ( foto 4 – 5)

De noord kust laat zien dat Aruba meer is dan alleen maar wit strand. Hier vind je ongerepte natuur en zie je de wilde zee tegen de rotsen aan klotsen. Aan de noord kust vind je onder andere de ingestorte natural bridge en natural pool conchi. Wees er wel op voorbereid dat je met een gewone auto niet ver kan komen, voor deze activiteit moet je of een tour boeken of een jeep tot je beschikking hebben.

Palm Beach ( 8 tm 10 – 13)

Ondanks dat Palm Beach druk en vol gebouwd is, is het wel heel gezellig om hier te zijn. Er zitten een aantal spots waar je wel even langs moet gaan. Zit je er klaar voor, hier komen de spots op Palm Beach in een notendop. Ga langs voor een lunch, diner of cocktail bij Bugaloe. Dit is een beach bar op de pier en heeft heerlijke taco’s, frozen cocktails en live muziek.

Nee geen saaie live muziek hoor. Iedere dag is er twee keer happy hour (cocktails voor een klein prijsje) met live muziek waar je meteen blij van wordt. Heb je teveel taco’s gegeten en ben je opzoek naar iets gezonds, hop dan even langs Eduardo’s Beach Shack, waar ze smoothies, sapjes en mijn favo asaí bowl verkopen.

Oranjestad (14 -15)

Je kan Aruba natuurlijk niet verlaten zonder een bezoek aan de stad oftewel Oranjestad te hebben gebracht. In Oranjestad vind je onder andere een shopping centrum met winkels als Gucci, Burberry, Ralph Lauren etc. Je moet dus een goed gevulde portemonnee mee nemen, maar het gekleurde shoppingcentrum wat door mijn vriendinnetje “suikertaart” genoemd wordt is eigenlijk alleen al leuk om naar te kijken.

De andere foto’s die je in deze post ziet, zijn random genomen onderweg. Ga je naar Aruba geniet dan vooral van het weer, ga opzoek naar rust, eet heerlijk, dans op de Caribische muziek, zie de zon in de zee zakken, vind jezelf terug, lees een boek en word net als ik verliefd op dit prachtige eiland Aruba.

Meer Aruba? Lees dan mijn Aruba 2014 verslag of check de vlogs Aruba deel I en Aruba deel II  

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

4 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    1. Hey meis! Aruba is echt een must-do! Als je nog andere tips nodig hebt laat het mij dan vooral weten. Voor de flamingo’s, kun je inderdaad een dagpas kopen, maar dat is niet altijd het geval. Als het druk is kan het namelijk niet en de kosten voor zo’n pas zijn ongeveer 100 dollar per dag. Om eerlijk te zijn, in eerste instantie wilde ik er ook graag heen, maar later dacht ik: Aruba heeft zo veel meer te bieden en hoe stom is het om een foto te maken op een strand waar mijn lezer uiteindelijk niet kan komen of zwaar voor moet betalen. Vandaar dat ik de andere stukken van het eiland heb uitgelicht. Let me know als je nog vragen hebt. Liefs en heel veel plezier!

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP