Must do: Snorkelen met zeeleeuwen in Kaapstad

SIX SEAL SNORKELING CAPE TOWN HOTSPOTS MUST THINGS TO DO IN CAPE TOWN

Kunnen jullie mij met ze’n alle knijpen? Ik heb het gewoon gedaan!! Wat, zeg je nu misschien? Ok, ik zou even bij het begin beginnen. Gister, tijdens mijn zesde dag in Kaapstad was ik van plan om even lekker bij het zwembad te gaan liggen en in de middag een aantal hotspots op te zoeken. Eenmaal bij het zwembad van The Bay met mijn handdoekje geïnstalleerd kreeg ik een berichtje van een vriendinnetje of ik het leuk vond om mee te gaan naar Houtbay. Drie vrienden van haar zouden hier met zeeleeuwen gaan snorkelen en wij konden misschien ook mee met deze trip. TUURLIJK wilde ik mee! Paniek brak uit, want opeens was mijn camera leeg. Wat nu dacht ik? dus uiteindelijk als een speer een taxi gepakt naar mijn hotel om alles op te laden. Dit moest ik natuurlijk vast leggen. Zo gezegd, zo gedaan!

SIX SEAL SNORKELING CAPE TOWN HOTSPOTS MUST THINGS TO DO IN CAPE TOWN

Om drie uur was het zo ver en kwamen we aan in HoutBay (ongeveer 20 minuten vanaf Kaapstad). Hier was het tijd voor Seal Snorkeling, yeah! Snorkelen met zeeleeuwen kost ongeveer 600 rand (omgerekend 32 euro), maar je kan er ook voor kiezen om gewoon mee te gaan op het bootje en dan betaal je 400 rand (omgerekend 22 euro). Natuurlijk wilde ik snorkelen en werd ik voordat ik het doorhad in een uber-sexy scuba (enorm trendy toch?) pak gehesen. Het pak is echt bloed heet en natuurlijk vooral in de brandende zon, maar dat is de Atlantische Oceaan natuurlijk niet. Vinden jullie mij  niet sexy in dit pak? Eerlijk, stiekem vind ik deze bovenstaande foto enorm lelijk, maar als ik met jullie mijn verhalen wil delen moet ook ik natuurlijk ook deze foto erbij doen.

SIX SEAL SNORKELING CAPE TOWN HOTSPOTS MUST THINGS TO DO IN CAPE TOWN
SIX SEAL SNORKELING CAPE TOWN HOTSPOTS MUST THINGS TO DO IN CAPE TOWN

Ongeveer na een kwartier kon het kleine tripje richting Seal Island HoutBay beginnen. Ben je zeeziek denk dan even na of je wel of niet mee gaat. Het is een klein stukje, maar doordat je met een rubber boot vaart dijn je enorm. Anne (vriendinnetje) heeft er wel last van, maar gelukkig ging het deze keer goed. Oh en de eerste zeeleeuwen hadden we al meteen gespot en wat nog meer uniek was; we hebben een walvis gezien (helaas niet op de foto). Iedereen was echt aan het gillen in het bootje, want er is niet altijd zekerheid dat je dit kan zien. Ben je nou heel benieuwd naar de walvis voeg mij dan toe op snapchat (@FashionistaChlo), hier vind je een filmpje ervan.

SIX SEAL SNORKELING CAPE TOWN HOTSPOTS MUST THINGS TO DO IN CAPE TOWN

Hoe vinden jullie mijn snorkel selfie? Voordat je gaat duiken, moet de duikbril op, gaan de handschoenen aan en krijg je zelfs speciale schoenen. Het avontuur kon toen echt beginnen. Ter informatie voor jullie, je gaat echt een half uur tot drie kwartier in het water met begeleiding, maar je bent super vrij om alles te doen. Daarnaast ben je ook vrij om weer terug te gaan naar de boot. Spullen kunnen gewoon meegenomen worden en verblijven in een speciale waterdichte zak. Hierdoor kun je gewoon foto’s maken tijdens deze unieke ervaring.

SIX SEAL SNORKELING CAPE TOWN HOTSPOTS MUST THINGS TO DO IN CAPE TOWN

Helaas had ik geen Go Pro of onder water camera mee genomen (ik was natuurlijk niet echt voorbereid) en kon ik daarom geen filmpjes in het water maken. Maar hey, soms gaat het om het beleven toch? En een belevenis was het zeker, wauw wat was dit te gek. Op een gegeven moment zwommen er gewoon drie zeeuwleeuwen naast mij, danste ze zowat om mij heen en kon ik ze bijna aanraken. Uniek toch?

SIX SEAL SNORKELING CAPE TOWN HOTSPOTS MUST THINGS TO DO IN CAPE TOWN
SIX SEAL SNORKELING CAPE TOWN HOTSPOTS MUST THINGS TO DO IN CAPE TOWN

Daar ben ik dan na na ongeveer een half uur in het water. Het water was trouwens totaal niet koud (wel een beetje troebel) en zelfs in de boot erna was ik niet bevroren. Kijk even die big smile op mijn gezicht. Ook al zag ik er niet meer fashionista waardig uit, het kon mij niet meer schelen, I DID IT! (op de eerste foto zie je trouwens Anne in het water)

SIX SEAL SNORKELING CAPE TOWN HOTSPOTS MUST THINGS TO DO IN CAPE TOWN

Op de boot konden de pakken uit en kregen we warme chocomelk met chocolade koekjes. Dat is echt wel even genieten hoor. Hier even een snelle foto met mijn vriendinnetje Anne, die in eerste instantie niet mee wilde door zeeziekte, maar ze heeft het gewoon gedaan. Ik ben echt enorm trots op haar en vind het ook heel leuk dat we nu samen deze belevenis kunnen delen.

SIX SEAL SNORKELING CAPE TOWN HOTSPOTS MUST THINGS TO DO IN CAPE TOWN
SIX SEAL SNORKELING CAPE TOWN HOTSPOTS MUST THINGS TO DO IN CAPE TOWN

Eenmaal terug aan wal kregen we tijdens het omkleden deze zeeleeuwen badjassen en natuurlijk kon ik het niet laten om een aantal te gekke foto’s te maken. Ik ben en blijf gewoon een blogger (oeps, sorry!). Wil je meer ervaringen lezen en zien van Kaapstad hou dan zeker mijn blog in de gaten. Daarnaast vind je ook backstage materiaal op snapchat (@FashionistaChlo). Nu moet ik gauw gaan opschieten, de belevenis roept ;). Liefs X

Seal Snorkeling – inside the harbor – HoutBay

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

2 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP