Kaapstad: The Company’s Garden en de Cape Royale luxury hotel rooftop bar

 

Jemig de tijd vliegt hier in Kaapstad. Ik ben inmiddels alweer negen dagen in deze wereld stad. Ik heb een aantal vragen gekregen over het weer in Kaapstad dus daar begin ik vandaag mee. Afgelopen week was het aangenaam warm (temperaturen schommelde tussen de 27 en 37 graden), maar de eerste twee avonden was het fris. Het was niet ijskoud, maar je moest wel echt een jasje aan (net zoals gister avond toen het enorm waaide). Woensdag ochtend heeft het ook even een geregend, maar dan schijnt wel de zon. Wees daar dus op voorbereid als je deze stad gaat bezoeken. Zelf heb ik een paar Adidas sneakers mee, slippers, espadrilles en hakken en dat is echt voldoende. Stiekem heb ik mijn hakken ook niet eens aan gehad.

FASHIONISTA CHLOE WHAT TO DO IN CAPE TOWN HOTSPOTS TRAVEL COMPANY'S GARDEN

Woensdag ochtend was ik echt enorm moe en kwam ik slecht op gang. Daarom besloot ik het in de ochtend en middag een beetje rustig aan te doen. Even lekker helemaal niks en gewoon genieten van de zon. En dit heb ik ook zeker gedaan (wat kan dat lekker zijn soms!). In de middag besloot ik even door The Company’s Garden te wandelen. The Company’s Garden is een park gelegen in het centrum van Kaapstad. De tuin werd oorspronkelijk gemaakt in 1650 door de eerste Europese kolonisten in de regio. Dus zeker een bezoekje waard!

FASHIONISTA CHLOE WHAT TO DO IN CAPE TOWN HOTSPOTS TRAVEL COMPANY'S GARDEN
FASHIONISTA CHLOE WHAT TO DO IN CAPE TOWN HOTSPOTS TRAVEL COMPANY'S GARDEN

The Company’s Garden is groot en bevat verschillende faciliteiten zoals een rozen, groenten en kruiden tuin. Daarnaast is er ook een restaurant aanwezig waar je even op adem kan komen na een wandeling. Het is prima om hier een colaatje te drinken, maar heel eerlijk, je hoeft er niet voor om te lopen.

FASHIONISTA CHLOE WHAT TO DO IN CAPE TOWN HOTSPOTS TRAVEL COMPANY'S GARDEN

Iets voorbij het restaurant kom je bij een stuk waar eekhoorntjes rond lopen. Dit vond ik zelf echt te gek. Je kan heel dicht bij komen, want ze zijn redelijk tam. Uiteindelijk probeerde ik een selfie met de beestjes te maken. Dit leek heel makkelijk, maar het was nog best wel een karwei.Maar hey, zeg nou eerlijk hoe schattig zijn deze eekhoorntjes?

FASHIONISTA CHLOE WHAT TO DO IN CAPE TOWN HOTSPOTS TRAVEL COMPANY'S GARDEN
FASHIONISTA CHLOE WHAT TO DO IN CAPE TOWN HOTSPOTS TRAVEL COMPANY'S GARDEN
FASHIONISTA CHLOE WHAT TO DO IN CAPE TOWN HOTSPOTS TRAVEL COMPANY'S GARDEN

Kaapstad is enorm verwesterd en ik merk af en toe niet eens dat ik in Afrika ben. Het besef is er bijna niet dat een paar kilometer verder mensen in Townships van een hongerloon of geen loon moeten rond komen. In Kaapstad zijn bepaalde straten waar je beter in de avond niet kan komen (Longstreet bijvoorbeeld), maar overdag is het over het algemeen veilig. Toch wilde ik wel onderstaande foto delen, waar je wel kan zien dat de armoede af en toe ook zichtbaar is op straat en in parken. Maar in het algemeen vind ik het reuze meevallen. In andere landen zie je dit namelijk ook en misschien voel ik mij in dat soort landen nog wel onveiliger. Desalniettemin vind ik iedereen hier enorm vriendelijk en behulpzaam. Kaapstad is dus zeker een must-go (laat je niet afschrikken door onveiligheid etc)!

FASHIONISTA CHLOE WHAT TO DO IN CAPE TOWN HOTSPOTS TRAVEL COMPANY'S GARDEN

Na het park bezoek was ik benieuwd naar de rooftop bar van Cape Royale Luxury Hotel. Dit is een 5 sterren hotel in Greenpoint, Kaapstad. Vanaf Company’s Garden pakte ik een taxi naar dit hotel (kost ongeveer 50 rand – 3 euro). Eenmaal op de 9de verdieping vond ik deze hotspot enorm tegen vallen. Begrijp mij niet verkeerd, het is prima om hier een drankje te doen, maar de rooftop is zeker geen 5 sterren waard. Heb je weinig tijd in Kaapstad, sla deze spot dan over en kies voor The Bay hotel of het Belmond Mount Nelson Hotel. Waarom? De omgeving is mooier en de service is 1000x beter.

Cape Royale Luxury Hotel SPOTS FASHIONISTA CHLOE CAPE TOWN
Cape Royale Luxury Hotel SPOTS FASHIONISTA CHLOE CAPE TOWN
Cape Royale Luxury Hotel SPOTS FASHIONISTA CHLOE CAPE TOWN
Cape Royale Luxury Hotel SPOTS FASHIONISTA CHLOE CAPE TOWN

Vandaag staat de high tea bij Belmond Mount Nelson hotel op het programma en morgen vroeg ga ik de Tafelberg beklimmen. Spannend! Heb jij nog leuke tips voor Kaapstad, let me know! Volg ook mijn avonturen op Instagram (@Fashionistachloe) en Snapchat (@Fashionistachlo). Liefs X

Spots of this day:
The Company’s Garden – 19 Queen Victoria St, Cape Town
Cape Royale Luxery Hotel – 47 Main Rd, Green Point, Cape Town

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP