Een dagje zwembad en live optreden Goldfish in Kaapstad

Goedemorgen! Ik schrik net wakker en ben finaal door de wekker heen geslapen (geen probleem verder, want ik heb een rustige ochtend). Zondag was het 39 graden en bleef ik een beetje rondom mijn hotel. Na het ontbijt liep ik Kloof Street in op zoek naar nieuwe zonnebrand crème. De eerste paar dagen heb ik met factor 50 gesmeerd, maar nu wilde ik toch een stapje lager gaan. Bij de apotheek kocht ik factor 30 en wat mij opviel is dat ze hier niet lager gaan dan factor 20. Goede zaak in mijn ogen, want het is zo slecht voor je huid wanneer je verbrand en daarnaast is de zon hier in Afrika enorm sterk en fel.

HOTSPOTS CAPE TOWN LEEUWENVOET HOUSE

Na een paar uurtjes zonnen kreeg ik trek en was ik benieuwd naar de gezonde lunch gerechten in Kloof Street. Tijdens mijn eerste dag lunchte ik al bij Jerry’s (zie meer hier), maar nu wilde ik gewoon iets gezonds. Precies in het midden van Kloof Street zit Kauai, een minimalistisch ingericht restaurantje waar je salades kan eten en sappen, smooties en koffie kan drinken. Er is echt honderd keus (en dat maakt het voor mij er nooit makkelijker op), en besloot zelf voor een Flu shot, seasonal  shake en een cappuccino te gaan. Hiervoor betaalde ik 70 rand omgerekend is dat zo’n 4 euro. Ongelofelijk toch? Daarvoor ga je toch geen boodschappen doen?

HOTSPOTS CAPE TOWN Kauai healthy lunchHOTSPOTS CAPE TOWN Kauai healthy lunch

Hierna hopte ik ook nog even langs Knead (pal naast Kauai). Dit is een bakkerij, die naast broodjes ook gewone lunch serveert. Ik koos voor french toast met vruchten en nog een extra koffie. Het tentje ziet er leuk uit, maar de de toast vind ik niet heel spectaculair. Volgende keer dus weer een ander tentje uit proberen.

HOTSPOTS CAPE TOWN Knead healthy lunch

Na de lunch en nog een beetje zon was het tijd om over te verhuizen van hotel (ik zet letterlijk twee straten verderop). Van meerdere mensen had ik gehoord dat het op zondag avond altijd groot feest is bij Shimmy Beach Club en dat  ik daar echt even naar toe moest gaan. Tien weken lang (gister was de closing party) trad Goldfish op tijdens de Goldfish Submerged Sundays in Shimmy Beach Club. Daarnaast stond Clean Bandit deze zondag ook nog eens in het voorprogramma. Dubbel feest dus. Eigenlijk was ik te moe om te gaan, maar stiekem wilde ik het ook niet missen. Oeps, heb ik dan toch last van FOMO, of terwijl Fear Of Missing Out?

Goldfish Submerged Sundays capetown Shimmy Beach Club spotsGoldfish Submerged Sundays capetown Shimmy Beach Club spots

Oh en voordat ik af ga sluiten. Ik wil misschien naar Robben Eiland gaan, maar ik hoor gemengde verhalen. De een vind het fantastisch, terwijl de ander het een saaie excursie vind. Zijn jullie er al wel eens geweest en zo ja, wat vonden jullie ervan. Ik hoor het graag, nu is het tijd om mijn koffer uit te pakken. Wil je op de hoogte blijven van al mijn avonturen hier? Hou dan mijn blog in de gaten en volg mij op snapchat (@FashionistaChlo). Liefs X

Spots of this day:

Kauai – 50 Kloof St, Cape Town

Knead Bakkery – 50 Kloof St, Cape Town

 Goldfish Submerged Sundays – Shimmy BeachClub

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

4 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP