Kaapstad: De Lion’s Head beklimmen + zonnen bij Shimmy Beach Club

Goedemorgen! Genieten jullie lekker van jullie zondag? Hier in Kaapstad schijnt het zonnetje alweer volop en vandaag gaat het een enorm hete dag (39 graden) worden. Op zaterdag begon mijn vijfde dag in Kaapstad al vroeg (ik stond 6 uur naast mijn bed) voor een klim op de Lion’s Head. Leeuwenkop (Engels: Lion’s Head) is een berg in Kaapstad, tussen de Tafelberg en Seinheuwel. De berg komt tot 669 meter boven zeeniveau.

TRAVEL TIPS CAPE TOWN LION'S HEAD FASHIONISTA CHLOE
TRAVEL TIPS CAPE TOWN LION'S HEAD FASHIONISTA CHLOE

Om precies half 9 stonden we onder aan de berg en kon de klim naar boven beginnen. De klim duurt ongeveer een uur. Als je gaat, zorg ervoor dat je voldoende water mee neemt, want op de tocht naar boven is nergens wat verkrijgbaar (dat zou echt een business zijn, want iedereen snakt naar water). Daarnaast adviseer ik om goede schoenen aan te trekken. Het laatste stuk is echt klimmen, klauteren en goed kijken waar je moet gaan staan. Mijn vriendinnetje heeft erg last van hoogtevrees en vond het laatste stuk angstaanjagend. Toch is ze uiteindelijk boven gekomen wat ik echt super goed van haar vind. En ja, als je eenmaal boven bent voelt het echt als een overwinning. Het 360 graden uitzicht over Kaapstad is echt schitterend.

TRAVEL TIPS CAPE TOWN LION'S HEAD FASHIONISTA CHLOETRAVEL TIPS CAPE TOWN LION'S HEAD FASHIONISTA CHLOE

En daarna was het tijd voor de klim naar beneden. Eigenlijk vond ik die veel enger, omdat ik steeds bang was om uit te glijden. Wat mij trouwens opviel was dat je gratis Lion’s Head op kan klimmen en dat er totaal geen toezicht was en omheiningen zijn (best wel gevaarlijk). Maar goed gelukkig is er niks gebeurt en zijn we allemaal inmiddels weer heelhuids thuis.

TRAVEL TIPS CAPE TOWN LION'S HEAD FASHIONISTA CHLOE

Na 3 uur in de brandende zon en na een heerlijk douche was het tijd om de rust op te zoeken. In Kaapstad zijn diverse stranden, maar naar mijn mening weinig echte beachclubs zoals je bijvoorbeeld op Ibiza en in Zuid Frankrijk hebt. Na The Bay hotel, besloten we richting Shimmy Beach Club & Restaurant te gaan. Dit is een beachclub in de haven (gedeelte Waterfront) van Kaapstad. Bij binnenkomst werd ik meteen enthousiast. De beachclub ziet er fantastisch uit, maar toch mist er wat in mijn ogen (wat weet ik niet precies). Daarnaast is het een grote club, maar zijn er te weinig bedjes. Gelukkig hadden we na een drankje het geluk dat er drie bedjes vrij kwamen, misschien good karma?

TRAVEL TIPS CAPE TOWN SHIMMY BEACH CLUB FASHIONISTA CHLOE
TRAVEL TIPS CAPE TOWN SHIMMY BEACH CLUB FASHIONISTA CHLOE

Ondanks dat vind ik de plek fantastisch. Het uitzicht vanaf het linker zwembad over de haven is adembenemend mooi. En wat is er nou lekkerder om aan de water kant met een je voetjes in het water, met een wijntje in de hand en de zon op je bol te genieten van Kaapstad. Nee, dan hoor je mij echt niet klagen.

TRAVEL TIPS CAPE TOWN SHIMMY BEACH CLUB FASHIONISTA CHLOETRAVEL TIPS CAPE TOWN SHIMMY BEACH CLUB FASHIONISTA CHLOE

Rond een uur of vijf besloten we richting Eden on the Bay the rijden. Dit plaatsje ligt iets buiten Kaapstad en is van horen zeggen leuk om te bezoeken. Er is een grote mall, restaurants met uitzicht op zee en er is enorm veel wind wat ideaal is voor kitesurfers. Het is leuk om even langs dit plaatje te rijden, maar zelf vond ik het erg tegen vallen. Je hebt duizenden goede restaurants in Kaapstad en ik denk niet dat Eden on the Bay daar nou echt een toevoeging aan is. Wel is het natuurlijk leuk om de surfers te zien en is het opvallend dat dit strand van Zuid Afrika weer heel anders is. In mijn ogen heeft het iets weg van de duinen in Nederland.

TRAVEL TIPS CAPE TOWN EDEN ON THE BEACH BIG BAY FASHIONISTA CHLOE

Na ons avontuur in Eden on The Bay was het tijd voor diner. Op zaterdag avond is er altijd wel iets te doen rondom de Waterfont. Het Victoria & Alfred Waterfront is het historische hart van de haven van Kaapstad, Zuid-Afrika en is met de meeste buitenlandse toeristen de belangrijkste trekpleister van het land. Yes, toeristisch is het zeker, in de avond was het echt super druk en was er bijna nergens meer een tafeltje te krijgen. Toch heeft het wat om rond te lopen, een beetje te shoppen in de mall, souveniertjes te kopen en daarna te genieten van de zonsondergang bij een van de vele restaurants. Wij kregen als tip om te eten bij Harbour House, maar deze was helaas vol. Een prima alternatief is Mondiall Kitchen en Bar.

TRAVEL TIPS CAPE TOWN WATERFRONT FASHIONISTA CHLOE
TRAVEL TIPS CAPE TOWN WATERFRONT FASHIONISTA CHLOE

Inmiddels is mijn zesde dag aan gebroken die ik vooral ga doorbrengen aan het zwembad. De temperatuur gaat oplopen en het wordt heet. Verder verhuis ik vandaag ook naar een ander hotel. Ben je nou benieuwd naar al mijn avonturen hier in Kaapstad hou dan zeker de blog in de gaten en volg mij op snapchat @FashionistaChlo.

Spots of this day:

Lion’s Head

Shimmy Beach Club & Restaurant – 2 South Arm Road | V&A Waterfront | Cape Town

Eden on the Bay

V&A Waterfront – Harbour House – Mondiall Kitchen & Bar

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

4 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Sprookje zo te zien, echt gaaf, mooie foto s vooral die ene op de rots, ik zou het niet durven, stoer helemaal naar boven geklauterd! Maar jij bent zowieso sportief! Leuk om te lezen! Ik volg je helemaal , snap chat zijn ook zo leuk! Instagram !

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP