Kaapstad: lunchen bij The Rondhouse en vintage shoppen bij Hout Bay

Goedemorgen, het is zaterdag en inmiddels is vierde dag in Kaapstad is alweer voorbij. Op vrijdag begon ik mijn dag aan het zwembad van The Bay Hotel. Even heerlijk genieten van het zonnetje, een cappuccino (later een cocktail) en dobberen in een van de banden in het zwembad.

TRAVEL TIPS CAPE TOWN THE BAY HOTEL FASHIONISTA CHLOE

Rond een uur of half een was het tijd voor de lunch en besloot ik samen met een vriend naar The Roundhouse te rijden. Deze plek staat bekend om zijn prachtige uitzicht over de Atlantische oceaan (Camps Bay). Reserveren voor de avond is noodzakelijk, maar voor de lunch kun je prima even langs hoppen. Wil je toch zeker zijn van een spot reserveer dan een mooie spot in de tuin (Rumbullion). Bij aankomst valt de gelijkenis met een picknick op,al dan niet op de grond met een kleedje. Hier neem je plaats aan de robuuste tafels in het gras met aan weerskanten stoere banken. Het is grappig om te zien dat ook alle benodigdheden voor een picknick, zoals een picknickmand etc, aanwezig zijn. Uiteindelijk hebben wij alleen maar een ciabatta met hummus gegeten, wijntjes gedronken en genoten van het prachtige uitzicht. Soms kan dat meer dan genoeg zijn toch?

TRAVEL TIPS CAPE TOWN THE BAY HOTEL FASHIONISTA CHLOE
TRAVEL TIPS CAPE TOWN THE ROUNDHOUSE FASHIONISTA CHLOE
TRAVEL TIPS CAPE TOWN THE ROUNDHOUSE FASHIONISTA CHLOE

Na de lunch en nog wat gewerkt te hebben nam ik de taxi naar de shoot locatie. De taxi is hier spot goedkoop, dus een ideaal vervoersmiddag. Leg wel goed uit waar je heen moet, want helaas reed mijn taxi meneer tot twee keer fout. Ach met dit prachtige weer kan dat je echt niet chagrijnig maken. Toch maar hier in Kaapstad gaan wonen?

TRAVEL TIPS CAPE TOWN THE ROUNDHOUSE FASHIONISTA CHLOE
TRAVEL TIPS CAPE TOWN THE ROUNDHOUSE FASHIONISTA CHLOE

De shoot eindendige rond een uur of half 7 en daarna was het tijd voor Hout Bay Market. Mensen in Kaapstad zijn dol op eten (restaurants zijn echt fantastisch), maar ook op markten. De Old Biscuit Mill Neighbourhood Market is de bekendste, maar is altijd super druk. Een goed alternatief is om op vrijdag-zaterdag of zondag avond deze markt in HoutBay te bezoeken. Hout Bay Market (gevestigd in een oude vissersfabriek) is een markt waar eten centraal staat, maar waar ook curiosa, accessoires, leuke souvenirs en zelfs ook kleding te koop is. Het kleding aanbod vind ik zelf tegen vallen, maar de diversiteit en kwaliteit van het eten is echt goed. Daarnaast vond ik de live muziek echt super gezellig. In het begin was het nog rustig, maar later gingen er echt mensen los op de (dans) vloer. Oh en de zonsondergang buiten met uitzicht op Chapman’s Peak is adembenemend mooi.

TRAVEL TIPS CAPE TOWN HOUT BAY MARKET FASHIONISTA CHLOE
TRAVEL TIPS CAPE TOWN HOUT BAY MARKET FASHIONISTA CHLOE
TRAVEL TIPS CAPE TOWN HOUT BAY MARKET FASHIONISTA CHLOE

Na de markt en een drankje bij Orphanage Cocktail Emporium (Hendrinck’s Gin Tonic kost hier 3 euro) was ik echt gesloopt. Vandaag staat een klim op Lions Head op het programma. Het wordt een warme dag dus we gaan vroeg. Ben je hier benieuwd naar hoe dan zeker mijn blog in de gaten of volg mij op snapchat @FashionistaChlo. Als jullie nog tips hebben dan hoor ik dat natuurlijk ook graag. Liefs X

Spots of this day:

The Roundhouse (Rumbullion) – Round House Rd, Camps Bay, Cape Town

Hout Bay Market – 31 Harbour Rd, Hout Bay, Cape Town

Orphanage Cocktail Emporium – 227 Bree St, Cape Town City Centre

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

3 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP