Mijn eerste dag in Kaapstad

TRAVEL CAPE TOWN

Vandaag mijn eerste post vanuit Kaapstad, Zuid Afrika. Zoals jullie gewend zijn deel ik regelmatig mijn looks, maar het lijkt mij leuk om tijdens deze trip mijn dagelijkse bezigheden met jullie te delen. Laten we beginnen met het feit dat ik in Zuid Afrika ben. Yep, knijp mij even want stiekem kan ik het zelf ook niet geloven. Ik ben hier samen met het team van NanaWoodyandJohn. Voor diegene die het niet kennen, dit is het nummer 1 platform voor alle brillen en zonnebrillen nieuwtjes. Vooralsnog was dit alleen een online platform, maar vanaf maart gaan ze ook offline aan de slag. Tijdens deze maand wordt namelijk het eerste NanaWoodyAndJohn Magazine gelanceerd. Dit is ook de reden waarom ik hier in Kaapstad ben. Nu zou je denken, magazine, Kaapstad, leg uit? Aankomende twee weken wordt hier, in Kaapstad het magazine gefotografeerd op diverse te gekke locaties. Naast dat ik erbij ben om verslag te doen, zou ik ook verschijnen in het magazine zelf. Vandaag (woensdag) is mijn shoot dag en stiekem ben ik toch wel een beetje zenuwachtig. Ben ik wel goed in shape voor deze bikini shoot, is telkens de vraag die door mij heen spookt. Adem in, adem uit denk ik dan, ik laat het vandaag gewoon allemaal op mij af komen. Ben je benieuwd naar mijn shoot, zorg dan dat je mij volgt op snapchat voor een live verslag. Je kan mij volgen via gebruikersnaam @FashionistaChlo. Vandaag deel ik met jullie op de blog een kleine diary over mijn eerste dag in deze stad. Dinsdag ochtend na veel geslapen te hebben (12 uur vliegen hakt erin) besloot ik in de ochtend te gaan hardlopen. De wegen zijn hier anders dan in Nederland dus adviseerde de receptioniste om een taxi te pakken naar Sea Point om vanuit daar via Beach Road naar Clifton beach te rennen. Taxi’s zijn hier spot goedkoop, dus dat was een goed idee. In de ochtend was het bewolkt, maar met een temperatuur van 17 graden was het heerlijk rennen. Oh en het uitzicht over de zee was echt adembenemend mooi. Hieronder een foto van het uitzicht over de Tafelberg vanuit mijn raam.

CAPE TOWN DAY 1 WHAT TO DO IN CAPE TOWN OOTD FASHIONBLOGGER TABLE MOUNTAIN

Na mijn 5 Km ren sessie was het tijd voor nog een aantal buikspier oefeningen, een gezond ontbijt en besloot ik wat te werken. In de middag sprak ik af met Mette die hier voor Fashionchick voor zes maanden werkzaam is, voor een koffie en lunch. We besloten naar Kloof Street te gaan. Een straat met diverse restaurants, bars en kleine winkeltjes. Het idee was om te lunchen bij Kloof Street House (zag er echt prachtig uit), maar dit restaurant was helaas gesloten.

CAPE TOWN DAY 1 WHAT TO DO IN CAPE TOWN OOTD FASHIONBLOGGER JERRY'S BURGER BAR
CAPE TOWN DAY 1 WHAT TO DO IN CAPE TOWN OOTD FASHIONBLOGGER JERRY'S BURGER BAR
CAPE TOWN DAY 1 WHAT TO DO IN CAPE TOWN OOTD FASHIONBLOGGER

Uiteindelijk belandde we bij Jerry’s Burger Bar in Lower Main Street (zijstraat Kloof Street). Beide bestelde we een spinazie salade, die verrukkelijk was. Wil je nou voor iets anders kiezen. Er is super veel keus in Kloof Street. Zelf sprak Yours Truly mij ook aan. Van horen zeggen is dit een top tent om hippe dudes te spotten en een drankje te drinken in de avond. Misschien moet ik deze spot nog maar even aan mijn Cape Town bucket list toevoegen?

CAPE TOWN DAY 1 WHAT TO DO IN CAPE TOWN OOTD FASHIONBLOGGER YOURS TRULY
CAPE TOWN DAY 1 WHAT TO DO IN CAPE TOWN OOTD FASHIONBLOGGER YOURS TRULY

Na onze lunch besloten we nog een koffie te drinken bij Molten Koffee (Kloof Street). Robbi Gorelick en Cian van der Vyver (de twee guys achter deze bar) hadden als doel om een plaatst te creëren waar goede gesprekken, lekkere koffie en het delen van ideeën samen komen. Geloof het of niet je geniet hier voor 1,20 euro van een heerlijke koffie. Na de koffie besloot Mette weer te gaan werken en ik terug te gaan naar het hotel.

CAPE TOWN DAY 1 WHAT TO DO IN CAPE TOWN OOTD FASHIONBLOGGER MOLTEN KOFFEE
CAPE TOWN DAY 1 WHAT TO DO IN CAPE TOWN OOTD FASHIONBLOGGER MOLTEN KOFFEE

Als laatste, hieronder nog even snel een foto van de outfit die ik aan had. In de middag kwam de zon door en was het dus warm. Ik koos voor een kort broekje van Seafolly in combinatie met mijn blauwe Baum und Pferdgarten top, Manebi espadrilles en mijn Saint Laurent zonnebril. Oh en de zon is hier echt super scherp, zelfs tijdens het hardlopen in de ochtend (terwijl er geen zon was) ben ik een beetje verbrand. Oeps! Ik moet nu in de make-up en daarna is het tijd voor het ontbijt. Ik zou het leuk vinden om te horen of jullie dit soort dagboekjes vanuit Kaapstad leuk vinden. Liefs X

CAPE TOWN DAY 1 WHAT TO DO IN CAPE TOWN OOTD FASHIONBLOGGER MOLTEN KOFFEE

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

6 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Ah wat een megaleuke ervaring! Ik ben mega jaloers. Je ziet er alvast tip top uit dus die bikinishoot komt wel goed ;-). Vertel me maar veel van je verhalen, ik hoor ze graag!

  2. Ik heb ook genoten van jou verslag, super leuk om op de hoogte
    te blijven, wat je allemaal daar aan doen bent! Kaapstad staat ook nog op mijn lijstje, lijkt mij geweldig! Mooie foto s! Veel plezier.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP