Zo kun je het beste de Olympus PEN camera gebruiken tijdens Fashionweek

THE OLYMPUS PEN E-PL7 BLOGGERS EVENT HUTSPOT AMSTERDAM FASHIONBLOGGER

Vandaag is het weer tijd voor een nieuw artikel over de Olympus PEN E-PL7. Ook tijdens Milaan fashion week had ik mijn baby (LOL) weer aan mijn zijde. De camera is ideaal om snel even een foto te maken of om een stukje mee te filmen. Maar hoe gebruik ik de camera tijdens fashion week? Ik kreeg enorm veel vragen of de camera geschikt is om mee te nemen tijdens mijn mode reizen. JAAAAA tuurlijk en dit heeft meerdere redenen.

Today it’s time for a new article about the Olympus PEN E-PL7. Also during Milan fashion week my baby (LOL) was at my side. The camera is ideal to take a quick picture or to film a bit for the VLOG. But how do I use the camera during fashion week? I got a lot of questions about the camera and especially or the camera is capable to capture all the moments during my fashion trips. YESSS of course, and this has a several reasons .

De camera is compact

De eerste en misschien wel de belangrijkste reden is dat de camera compact is en hierdoor makkelijk mee te nemen is. Wanneer ik de pancake lens de camera draai kan ik de camera omhangen (en heb ik er geen last van) of ik doe hem gewoon in mijn tas.

The camera is compact

The first and perhaps most important reason is that the camera is compact and easy to carry. When I use the pancake lens (included in the kit) I can carry the camera like a bag or even just put it in my bag.

De 45 MM lens zorgt voor professionele foto’s tijdens mijn reis, is makkelijk te verwisselen en mee te nemen in de tas.

Dit vind ik echt super handig. De pancake lens gebruik ik voor kiekjes, maar wil ik echt mooie foto’s maken dan pak ik toch de 45 MM lens erbij. In Milaan heb ik steeds twee soorten lezen gebruikt en heb deze zelfs tijdens de show gewisseld. De 45 MM is perfect te gebruiken tijdens shows. Bij Dsquared2 bijvoorbeeld stond ik redelijk ver weg en hield ik gewoon de camera in de lucht en dat resulteerde in mooie foto’s (zie hieronder).

The 45 MM lens provides professional photos during my trip, it is easy to change and to carry in the bag.

The 45 MM lens is super useful. I use the pancake lens for snapshots, but do I really want professional pictures then I grab the 45 MM lens. In Milan, I always used two types of lenses and quickly changed between the lenses during the shows. By the way, the 45 MM is perfect to use during shows. At Dsquared2 for example, I had a place quite far away, when I just held the camera up in the air I got beautiful images (see below).

THE OLYMPUS PEN E-PL7 BLOGGERS EVENT HUTSPOT AMSTERDAM FASHIONBLOGGER

De camera is fashionable en daarom prima te matchen met jouw look. 

Zeulen met een grote camera is niet echt aantrekkelijk of hip. Laat staan dat deze camera past bij jou mooie jurkje, nee de look oogt nu eerder lomp dan chique en fashionable. Daar heb je met de Olympus PEN geen last van. Meestal droeg ik de camera aan de zijkant, maar juist omdat het model van deze camera zo mooi is kan je hem ook prima laten zien. It’s all about the details toch?

The camera is fashionable and therefore perfectly to match with your look.

Strolling from show to show with a big camera is not comfortab le at all (and not super trendy). Your beautiful dress or outfit look not chic and fashionable with a big camera around your neck right? However the Olympus PEN E-PL7 looks super nice and don’t bother you. Usually I carried the camera on the side, but it is really no shame to show it. It’s all about the details, right?

THE OLYMPUS PEN E-PL7 BLOGGERS EVENT HUTSPOT AMSTERDAM FASHIONBLOGGER

Iedereen kan een goede foto maken met de Olympus PEN

Wanneer je vaste fotograaf niet mee kan op reis lijkt de hel uit te breken. Help wat nu? Dat is geen probleem met de Olympus PEN, want bijna iedereen kan een goede foto maken met deze camera. Al meerdere keren heb ik vrienden of vriendinnetjes die 0 verstand hebben van fotografie foto’s laten maken met mijn camera. In het begin zijn ze altijd even zenuwachtig, maar als ze dan het resultaat zien is hun reactie altijd hetzelfde. Heb ik dit gemaakt? Stiekem lach ik dan, zij hebben het wel gedaan. Maar eigenlijk is het de kwaliteit van de camera die het doet.

Everybody can make a good high quality picture with the Olympus PEN E-PL7

If your regular photographer buddy can not join your trip traveling it seems to be a hell. The first thing which comes in mind is, HELP what to do now? Should I tell you what, that is no problem with the PEN, because almost anyone can make a good picture with this camera. Several times my friends (without photographer skills) made beautiful pictures during my trips. In the beginning they are always nervous, but when they see the result of their photographing skills is always say the same: did I made this? Secretly I laugh, of course they have done it. But actually it is the quality of the camera that does it all the work.

Ik kan kwaliteits-selfies maken met de Olympus PEN.

Hoe vervelend is het als je een goede camera hebt en dat je dan steeds moet vragen aan iemand om een foto te maken. Sinds 2011 is de SELFIE een uitkomst, maar met je telefoon is deze niet altijd even mooi. Gelukkig is daar Olympus PEN E-PL7 met zijn selfie scherm. Tijdens mijn reis naar Milaan maakte ik onder andere een selfie met prof voetballer Nigel de Jong (tijdens de lancering van WINONAH). En zelfs hij was verbaast over het resultaat.

The Olympus PEN E-PL7 has a selfie screen, so you always can make beautiful selfies during trips!

How annoying is it when you have a good camera and then you always have to ask someone to take a picture. Since 2011 the selfie is the outcome, but to be honest, the quality of my iphone selfies are not the best. Fortunately, there is the Olympus PEN E- PL7 with his selfie screen. During my trip to Milan I made a selfie with football player Nigel de Jong (during the launch of WINONAH) . And even he was surprised by the result.

THE OLYMPUS PEN E-PL7 BLOGGERS EVENT HUTSPOT AMSTERDAM FASHIONBLOGGER

Door de WIFI functie kan ik meteen de foto’s doorsturen naar mijn blogger vriendinnetjes. 

WAUW, deze reden was ik bijna vergeten. Maar dit is zeker een belangrijke reden. Een aantal keer in Milaan heb ik de camera aan andere gegeven om hun favoriete foto’s uit te zoeken, om vervolgens deze naar zichzelf te sturen. Dit scheelt echt enorm veel werk achteraf. Naast dat zij de beste shots meteen kunnen uitzoeken, scheelt het mij ook enorm veel werk na de reis. Wil je meer weten over de WIFI functie lees dan hier even mijn eerste review.

Duo to the WIFI function, I can immediately send the photos to all my blogger buddies.

WOW, I almost forget this (very very importent) reason. During my trip to Milan, I often gave the camera to my friends to send their favorite pictures to there iphone. this saves an amount of work afterwards. In addition my friend can choose their best shots, which saves me a lot of work after the trip. Do you want to know more about the WiFi function then click here for my first review. Please let me know if you have some questions! There are more than welcome!

THE OLYMPUS PEN E-PL7 BLOGGERS EVENT HUTSPOT AMSTERDAM FASHIONBLOGGER
THE OLYMPUS PEN E-PL7 BLOGGERS EVENT HUTSPOT AMSTERDAM FASHIONBLOGGER

For my Dutch readers ONLY: Wil je nou voor je blog meer foto skills ontwikkelen, een professionele bloggers workshop met Brendan de Clercq bijwonen, de Olympus PEN crew en mij ontmoeten? Dat kan! Vrijdag 16 oktober vind er op een super leuke en inspiratie volle locatie een Olympus PEN workshop plaats. Laat hieronder in een reactie weten of jij erbij wilt zijn dan zorg ik dat je persoonlijk via Olympus wordt uitgenodigd! Ik hoop jullie allemaal daar te zien!

Heb je nog andere vragen, die zijn natuurlijk ook altijd welkom!

olympus-x-hutspot-WEB-1

 

 

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (29) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

9 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Hi Chloe! Ik zou graag willen komen omdat ik zat te denken ook deze camera aan te schaffen, maar ik gebruik nog geen Olympus. Zou ik dan ook eventueel kunnen komen?

  2. Hi Chloe! Ik zou graag willen komen omdat ik zat te denken ook deze camera aan te schaffen, maar ik gebruik nog geen Olympus. Zou ik dan ook eventueel kunnen komen?

  3. Wat ontzettend leuk dit! Ik heb die camera al vaker voorbij zien komen en het lijkt me heel leuk om hem een keer uit te proberen, helemaal omdat ik op zoek ben naar een goede, compacte camera naast mijn spiegelreflex camera

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP