The Fresh Factory Nijmegen: Healthy Fast Food

Over de grens kom je altijd de meest vernieuwde concepten tegen, zo ook op het gebied van healthy fast food. Want zeg nou eerlijk; hoe lekker is het om soms even snel take-away af te halen, maar hoe jammer is het dat het dan zo slecht is voor je lichaam? Dat moet toch anders kunnen?

Precies dat dachten Mark en zijn compagnon Rens. Na een bezoek aan het hippe innoverende Zweden waar ze geïnspireerd werden door onder andere healthy fast food concept Joe & The Juice.

Nieuw food concept in Nijmegen

Half juni 2020 openden zij The Fresh Factory in de Houtstraat in Nijmegen. The Fresh Factory is een salade- en smoothiebar, een “create your own” en to-go concept in één, maar dan wel healthy. Je vind hier veel groenten, fruit, noten, powerfood en ga zo maar door. Met 250 ingredienten om uit te kiezen maak jij jouw salade, broodje, yoghurtje of smoothy helemaal zelf! Hoe leuk!

healthy fast food Nijmegen

Afgelopen week besluit ik een keer een kijkje te gaan nemen bij dit vernieuwde food-concept in Nijmegen. In de Houtstraat kan de The Fresh Factory niet missen. Aan de buitenkant zie ik veel groen en binnen in de zaak is dit niet anders. Het food-concept in Nijmegen heeft een beetje een urban/industrieel uiterlijk waardoor ik het gevoel krijg alsof ik in New York een zaak binnen stap.

The Fresh Factory Nijmegen

Wat opvalt zijn drie kleurrijke buizen midden in de keuken. ’s ochtends wordt het pulp van limoen en sinaasappel hier in gedaan en telkens bijgevuld met water. Het is dus smaakwater, water met een smaakje. Simpel, en echt heel lekker!

Lees ook: Bed&Breakfast 2b2b: bijzonder overnachten in de natuur van Gelderland.

Mark staat in de open keuken en komt direct naar ons toe. Hij legt ons uit dat we zelf ons gerecht kunnen samenstellen, precies naar onze smaak.

Take-away salade- en smoothiebar

Er staan twee schermen in de zaak en ik moet direct aan het bestelscherm denken van de McDonalds. Ik wil beginnen met het maken van mijn eigen salade, maar dan slaat de paniek een klein beetje toe.

Hoe moet ik in godsnaam uit 250 ingrediënten kiezen? Ik begin toch maar bij het begin en voor ik het weet heb ik een, al zeg ik het zelf, heerlijke salade (€13,49) samengesteld. Mijn vriendinnetje kiest voor een broodje, heeft het zelfde probleem als ik, maar ook zij is blij met haar eigen samengestelde broodje (€9,49).

The Fresh Factory: keuze uit 250 healthy ingrediënten

Gelukkig heeft Mark iets bedacht op dit keuze probleem. Er zijn een aantal broodjes en salades van te voren samengesteld en als keus ingevoerd. Men kan dus ook gewoon voor de makkelijke weg gaan en een al bestaand gerecht kiezen.

The Fresh Factory Nijmegen: Healthy Fast Food

Ben jij in Nijmegen en opzoek naar een snelle maar gezonde hap? Loop hier naar binnen en je gaat gegarandeerd met iets lekkers naar buiten! The Fresh Factory zit op de Houtstraat 19 in Nijmegen en is iedere dag geopend.

Anne Kolkman
Anne Kolkman

Anne (30), woont in Nijmegen met haar twee katten Frum & Bobbie. Ze is single, is dol op lekker eten en gaat regelmatig een weekendje weg. Ze werkt als Manager Operations bij YveY, de horeca partner van N.E.C. Van goede hospitality en horeca heeft Anne dus wel kaas gegeten! Voor DailyNonsense.nl schrijft Anne over de lekkerste restaurants en de fijnste weekendjes weg in de regio Gelderland. Daarnaast deelt ze ook verhalen over liefde en vriendschap.

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP