Even er tussen uit naar de Algarve Portugal

THE ALGARVE IN WINTER ABONECA
THE ALGARVE IN WINTER ponte da piedade
THE ALGARVE IN WINTER
THE ALGARVE IN WINTER praia de carvoeiro
THE ALGARVE IN WINTER ponte da piedade
THE ALGARVE IN WINTER
THE ALGARVE IN WINTER
THE ALGARVE IN WINTER
THE ALGARVE IN WINTER ponte da piedade
THE ALGARVE IN WINTER praia de carvoeiro
THE ALGARVE IN WINTER Wine Tasting Algarve
THE ALGARVE IN WINTER Algar Seco
THE ALGARVE IN WINTER Wine Tasting Algarve
THE ALGARVE IN WINTER Hotel Monte Santo
THE ALGARVE IN WINTER Hotel Monte Santo THE ALGARVE IN WINTER Hotel Monte Santo
THE ALGARVE IN WINTER Hotel Monte Santo
THE ALGARVE IN WINTER Cabo de São Vicente KAAP Sint Vincent
THE ALGARVE IN WINTER Cabo de São Vicente KAAP Sint Vincent
THE ALGARVE IN WINTER Olhão market
THE ALGARVE IN WINTER Olhão market THE ALGARVE IN WINTER Olhão market
THE ALGARVE IN WINTER Olhão market
THE ALGARVE IN WINTER Casa Modesta
THE ALGARVE IN WINTER Casa Modesta
THE ALGARVE IN WINTER Casa Modesta
THE ALGARVE IN WINTER Casa Modesta
THE ALGARVE IN WINTER Casa Modesta
THE ALGARVE IN WINTER Casa Modesta
THE ALGARVE IN WINTER Olhão harbour
THE ALGARVE IN WINTER Ilha do Farol Culatra
THE ALGARVE IN WINTER Ilha do Farol Culatra
THE ALGARVE IN WINTER Ilha do Farol Culatra
THE ALGARVE IN WINTER Ilha do Farol Culatra

The Algarve in winter

De Algarve, het meest zuidelijke deel van Portugal en een gebied dat ik vroeger als kind met mijn ouders bezocht. Het afgelopen jaar ben ik meerdere malen in Portugal geweest (Azoren en Centro Portugal) en dit maal was het tijd om een bezoek te brengen aan De Algarve. Met een gemiddelde temperatuur van vijfentwintig gaden in oktober en achttien graden in februari is het aangenaam warm in Algarve en dat is ook een van de redenen dat veel mensen in de winter naar het zuiden van Portugal trekken. Sommige blijven maar een paar dagen en sommige overwinteren ook hier. Maar is het wel zo leuk om The Algarve in winter te bezoeken? Ik ging op onderzoek en zocht het voor jullie uit.

Samen met een aantal Belgische en Nederlandse journalisten vloog ik dinsdag al vroeg naar Faro (vliegtijd ongeveer 3 uur) waar na een taxi-rit van ongeveer 45 minuten werden afgezet bij ons resort. Vier dagen lang verbleven wij op Monte Santo Resort welke op ongeveer tien minuten van het Carvoeiro strand ligt. Monte Santo is een resort, met zeven verschillende zwembaden, een wellness en waar je in de winterperiode vanaf 200 euro een vier persoons villa kan huren (50 euro p.p). Na even te zijn opgefrist in het resort konden de activiteiten beginnen.

De eerste dag bezochten we het strand van Carvoeiro, Algar Seco en Aboneca (foto 1). Alle drie de plaatsen zijn een aanrader om te bezoeken en neem daarbij zeker even de tijd om een koffie te drinken bij Algar Seco (foto 12). De Algarve staat bekend om zijn ruige, maar ook diverse kustlijn en hoe kun je die het beste bekijken? Juist, per boot en dat is wat we tijdens de tweede dag deden. Vanaf Albufeira (hier kun je opstappen) vaarde we langs de wilde kustlijn van De Algarve, gingen we zelfs een grot in (zie foto 7, dit was echt prachtig) en vaarde we zo verder richting Portimão. Het was echt genieten, genieten en nog eens genieten in het Portugese zonnetje. Stiekem wilde ik daarom ook echt niet van boord toen we aankwamen in Portimão.

Vanaf hier reden we verder naar Lagos (leuk om even door heen te lopen), Ponta da Piedade (hier wilde ik eeuwen blijven kijken) en eindigde we uiteindelijk bij Cabo de São Vicente ofwel het einde van de wereld. Nu zou je vast denken, het einde van de wereld? Heel lang geleden zag men dit als het einde van de wereld, doordat het woongebied abrupt eindigde in een klif van 50 meter hoog en in de verre omgeving geen land meer te zien was. Vandaag de dag wordt deze term nog steeds gebruikt en wordt de plek bezocht om onder andere de spectaculaire zonsondergang te bekijken (foto 18 – 19)

De derde dag (na weinig slaap) reden we al vroeg richting het plaatsje Olhão om de bekendste vismarkt van De Algarve te bezoeken. Hier kochten we vis om hierna zelf te bereiden bij Casa Modesta. De vismarkt zelf vond ik zelf niet enorm spectaculair, maar Casa Modesta en haar keuken, zwembad en rustgevende omgeving is prachtig. Naast een kookcursus kan men hier ook een hotelkamer boeken (must-do) en uren tot rust komen in een hangmat of aan het zwembad (niet verkeerd toch?). Dagen had ik willen vertoeven bij Casa Modesta (en dan vooral aan het zwembad), maar na een drie gangen lunch (Portugezen eten zoveel!!) hopte we alweer in de auto op weg naar de haven van Olhão. Hier pakte we de boot om de eilanden van De Algarve te verkennen. De Algarve heeft vijf verschillende eilanden en op vijftien minuten (per veerboot) afstand van Olhão ligt het eerste eiland. Het eerste eiland Armona wordt het meest bezocht door toeristen, hoe verder weg je vaart hoe minder mensen je tegen komt. Wij vaarde langs verschillende eilanden en meerde uiteindelijk aan bij Ilha do Farol. Hier kregen we even de tijd om rond te lopen, foto’s te maken en een drankje te drinken. Het eiland is autovrij, heeft veel laagbouw en ademt rust. Ergens heeft het iets van eiland Aruba, maar dan zonder auto’s. Op dit eiland vond ik de ideale Instagram spot en ik kon het natuurlijk niet laten om foto’s te maken. En voordat ik het doorhad was het alweer tijd om terug te gaan en ons op te frissen voor het laatste dinner.

The Algarve in winter tips:

  • Huur een auto om De Algarve te verkennen. De afstanden zijn lang, maar te doen met een auto.
  • Bezoek diverse stranden om een goed beeld te krijgen van de diversiteit van stranden die De Algarve te bieden heeft. Er zijn diverse beachclubs zoals (opzoeken), maar het is ook heerlijk om gewoon een handdoekje neer te leggen op een van de vele andere openbare stranden.
  • Bekijk de zonsondergang bij Cabo de São Vicente en ga daarna dineren bij Mammo Baleeira.
  • Verken de kustlijn van De Algarve per boot. Opstappen kan onder andere in de haven van Albufeira.
  • En vergeet vooral niet het laatste: GENIET van de warme winterzon!

Meer weten over De Algarve? Bezoek dan de Visit Portugal of Algarve Tourism.

Benieuwd naar meer avonturen volg mij dan op Instagram @FashionistaChloe en/of Snapchat @Fashionistachlo.

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

5 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP