Tangana Bungalows aan het strand van Tarifa

Playa de Valdevaqueros, is het bekendste strand van Tarifa en met Levante wind stikt het hier van de kitesurfers. Op dit strand word je omringd door bomen, zee en hoge bergen. Doordat Valdevaqueros een beschermd gebied is vind je er geen hoogbouw, maar vooral kleine chiringuito’s en een paar campings. Deze plek adement natuur en Tangana Bungalows is de plek waar je sowieso wilt overnachten.

Overnachten bij Playa Valdevaqueros

Toen ik in november 2020 besloot te gaan leren kitesurfen in Tarifa kreeg ik een aantal restaurant en beachclubs tips voor Valdevaqueros. Een van de plekken die voorbij kwam was Tangana, een easy going chiringuito, waar je echt geweest moet zijn. Je snapt het wel, hier wilde ik naar toe! Echter zijn alle chirenquito’s in de wintermaanden gesloten en daarom besloot ik in de lente terug te keren.

Tangana Bungalows

Op nog geen 2 minuten lopen van het Valdevaqueros strand liggen elf bungalows die van alles gemakken zijn voorzien. Het is de ideale plek om te overnachten wanneer je van watersporten (kitesurfen en windsurfen) houdt en dus graag dicht bij het strand verblijft.

Tangana Bungalows review 2021 - Tarifa

Samen met een vriend verbleef ik een klein weekje in een van de Tangana Bungalows en ik kan je alvast verklappen dat was fantastisch! De bungalows staan midden in de natuur en de geur van de bomen en bloemen in combinatie met de zon hebben iets magisch.

De Tangana Bungalows zijn niet groot maar wel van alle gemakken voorzien. Zo heeft de bungalow twee slaapkamers, een klein keukentje met twee gaspitten, een badkamer met douche en toilet. Daarnaast liggen er handdoeken, theedoeken, is er bestek en is het bed netjes opgemaakt bij aankomst.

Tangana Bungalows review 2021 - Tarifa

Erg fijn is de percolator in de keuken waardoor je als gast iedere ochtend verse koffie kan drinken op de veranda, terwijl je de vogeltjes hoort fluiten en de zon ziet opkomen. Geloof mij op deze manier wakker worden is echt geen straf.

Na een dag strand geen zin om meer weg te gaan? Geen probleem, want ook in de avond kun je een lekkere maaltijd maken in de keuken van de bungalow. In de kastjes staan pannen, borden en er is genoeg bestek. Wil je toch er op uit? In de oude stad, op ongeveer 10 minuten rijden, stikt het van de leuke restaurantjes waar je kan dineren.

Lees ook: vakantie Tarifa: restaurants, activiteiten en andere tips!

Het allerbeste van verblijven bij Tangana Bungalows is het Valdevaqueros strand wat op steenworp afstand ligt. Het is zo fijn om net nadat je wakker bent een strandwandeling te gaan maken, of na het ontbijt met een boekje op het strand neer te ploffen.

Chiringuito Tangana

Grenzend aan Tangana Bungalow ligt Chirinquito Tangana. Christpohe Roguet, kitesurfen in hart en nieren, opende alweer meer dan 10 jaar geleden deze strandtent. Tangana is een ongedwongen plek waar je kan genieten van zowel ontbijt, lunch als diner, maar ook zeker alleen voor een drankje kan aanwaaien.

Chiringuito Tangana  eten drinken op strand van tarifa
eten drinken op strand van tarifa - Playa de Valdevaqueros

Zoals ik hierboven schreef kan je er voor kiezen om in de ochtend te ontbijten in je eigen Tangana Bungalow, maar je kan er ook gaan onbtijten bij chiringuito Tangana.

En zeg nou zelf hoe lekker is het om na het ontbijt nog even een koffietje te drinken om vervolgens of op het strand te ploffen of om je wetsuit aan te trekken om te gaan kitesurfen. Wat wil een mens nog meer?

Playa de Valdevaqueros Tarifa

Je huurt een bungalow voor nog geen 75 euro per nacht en met 4 personen is dit geen geld. Voor de bungalows zijn gratis parkeerplekken beschikbaar. Houd er wel rekening mee dat de bungalows erg populair zijn en dat tijdig reserveren aan te raden is.

Enthousiast geworden? Boek voordelig een overnachting hier.

Lees meer gerelateerde artikelen

  → Kitesurfen in Tarifa: 50 kitespot en wind tips!

→ Stedentrip Sevilla: bezienswaardigheden en andere tips!

→ Citytrip Cádiz: de tips voor een weekend weg

→ Vakantie Tarifa: restaurants, activiteiten en andere tips!

→ Bezienswaardigheden en monumenten in Tarifa

Heb je nog vragen over Tangana, Bungalow Tangana of over een vakantie naar Tarifa, na het lezen van dit artikel / deze blog? Stel ze gerust hieronder in de reacties. Zie je foutjes? Laat het ons dan ook weten! Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via Facebook en Instagram.

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.