Taba: winterzon vakantiebestemming in Egypte- zuidelijke Sinai.

Winterzon vakantie naar Taba? ik hoor je denken. Waar ligt Taba precies? No worries, ik dacht precies hetzelfde. Taba ligt in Egypte, op steenworp afstand van Israel, Jordanië en Saoedie Arabië en wordt vanaf dit winterseizoen weer aangeboden als winterzon bestemming door Sunweb. Hier moest ik natuurlijk meer van weten en alweer een paar weekjes geleden bezocht ik deze Egyptische winterzon vakantiebestemming.

Wat meteen opviel aan Taba is dat het er in november nog stralend weer is. Al om 7 uur in de ochtend schijnt de zon op het balkon, om 8 uur kun je prima in je badpak op een bootje varen en met een gemiddelde middagtemperatuur van 30 graden is het echt genieten geblazen in Taba. Hou je hier, net als ik, ook van en ben je opzoek naar een fijne winterzon vakantiebestemming? Dan zit je in Taba dus sowieso goed!

Schiereiland Sinai

Taba ligt tegen het Sinai gebergte aan wat ten zuiden van het schiereiland Sinai ligt. De Sinai is groot (60.000 km2) en vormt een brug tussen Afrika en Azië. In dit gebied is Sharm el Sheikh een bekende winterzon vakantiebestemming. Hier was de reisveiligheid snel na de hevige onrust in het land (die ontstond na de revolutie in 2011) verbeterd. Taba bleef lang achter, maar inmiddels is de veiligheid ook hier sterk verbeterd.

Waarom dan toch naar Taba afreizen als Sharm El Sheikh al veel langer veilig is? Nou, dat zou ik vertellen. Taba is in vergelijking met de toeristische badplaatsen Hurghada en Sharm El Sheikh nog authentiek en dat maakt deze winterzon vakantiebestemming bijzonder.

Roadtrip langs het Sinai gebergte

Dit besefte ik tijdens de tweede dag toen ik een bezoek bracht aan de canyon Salama. Al vroeg in de ochtend werd ik opgehaald om in ongeveer 1,5 uur naar Nuweiba, de dichtstbijzijnde stad naar de canyon Salama, te rijden.

Egypte Taba, zon vakantie naar Egypte, winterzon Sinai Woestijn

Ik had een plekje voorin bemachtigd en constant zat ik met mijn neus tegen de ruit gedrukt. De landschappen en de natuur zijn prachtig en daarbij is het alles behalve toeristisch.

Een paar dagen na dit bezoek reisde ik af naar Petra in Jordanië, welke een van de zeven nieuwe wereldwonderen is, maar stiekem, noem mij een gek en of raar, vond ik een roadtrip van Taba naar Nuweiba met als eindstation Canyon Salama, veel specialer.

Egypte Taba, zon vakantie naar Egypte, winterzon Sinai Woestijn

Na ongeveer 45 minuten rijden en diverse kamelen langs de weg te hebben gespot (hoe grappig is het pas-op bord met een kameel erop overigens), maakten we een korte stop op onderstaande plek. Ik kan je een ding vertellen, deze plek was voor mij magisch.

Egypte Taba, zon vakantie naar Egypte, winterzon Sinai Woestijn
Taba: winterzon vakantiebestemming in Egypte- zuidelijke Sinai.

Hierna vervolgden we onze weg naar canyon Salaman. We passeerden weer een aantal kamelen, heel veel zand en reden door prachtige landschappen.

Canyon Salama & coloured canyon

Na ongeveer 1,5 uur rijden vanaf Taba was het tijd om off road te gaan. Met een 4X4 wagen reden of beter gezegd scheurden we dwars door de woestijn, over hoge zandbergen en langs stijle rotsformaties. Sommige meiden in de auto vonden het spannend, eng en werden wagenziek, maar jemig ik vond dit echt zo cool.

Taba: winterzon vakantiebestemming in Egypte- zuidelijke Sinai.

Vervolgens stapten we uit om de canyon Salama te ontdekken. Samen met een Egyptische gids loop je door de smalle canyon en weet je niet waar je kijken moet. Deze tour duurde ongeveer een klein uurtje en is te boeken vanuit het hotel.

Taba: winterzon vakantiebestemming in Egypte- zuidelijke Sinai.

Onderweg passeerden we een groepje bedoeïenen mensen die zelf gemaakte sieraden verkochten en ons thee aanboden. Na een bezoek te hebben gebracht aan de colored canyon reden wij terug naar het hotel.

Ik reed na mijn bezoek aan de canyon Salama meteen terug naar het hotel in Taba. Dit omdat ik op een georganiseerde perstrip was, we nog een dag naar Petra gingen en daarom niet enorm veel tijd hadden. Ga je zelf richting de zuidelijke Sinai dan adviseer ik om meer van dit prachtige landschap te ontdekken.

Bezoek het dorpje Dahab

Vanaf de canyon Salama kun je nog verder rijden naar het dorpje Dahab en gaan duiken bij The Blue Hole. Dit is een enorme aanrader als je fan bent van duiken. Maar er is veel meer te doen.

Maak een kamelensafari naar de coloured canyon.

Zo kun je ook een aantal dagen per kameel de woestijn ontdekken en de langste en meest indrukwekkende canyon in zuid-Sinaï bezoeken genaamd coloured canyon bezoeken. Tijdens deze kamelenrit, die meerdere dagen duurt bezoek je ook de white canyon en rainbow canyon. Meer weten hierover? De Nederlandse Angie Barth maakt deze kameelreizen in kleine groepjes vanuit Nuweiba. Lees meer erover op Feel The Desert.

Ga naar het Katharinaklooster

Hou je van hiken? Dan kun je er ook voor kiezen om de Sinaïberg te beklimmen en een bezoek aan het Katharinaklooster brengen (overnachten kan op 3km naast het klooster hier).

Slaap in een bedoeïen bungalow op het strand

Niks leuker dan een of twee nachtjes buiten het resort gaan slapen in een bedoeïen bungalow op het strand. Maar waar moet je dan precies slapen? Langs de weg vanaf Taba naar Dahab vind je diverse strandhutjes. Je kan er voor kiezen om vanaf de canyon Salama verder te rijden naar het dorpje Dahab, The Blue Hole (een bekende duiklocatie) te bezoeken en vervolgens dan in Dahab te overnachten.

Taba: winterzon vakantiebestemming in Egypte- zuidelijke Sinai.

Maar je kan er ook voor kiezen om tussen Taba en Nuweiba een strandaccommodatie te boeken. Hieronder twee accommodatie tips.

  • The Bedouin Star Camp – Een strandhuisje tussen Taba en Nuweiba, waar je direct aan het strand slaapt voor ongeveer 35 euro per twee personen per nacht.
  • The Bedouin Moon Hotel – Een prachtig boutique hotel in Dahab voor nog geen 40 euro voor twee personen per nacht.

Snorkelen in Egypte

Egypte staat bekend om de prachtige onderwaterwereld en ook in Taba is het zeker geen straf om een dagje te gaan snorkelen. Vanaf de hotels gelegen in Taba Heights worden er twee keer per week snorkel excursies aangeboden. Wil je gaan duiken? Dat kan ook, maar wel op aanvraag.

Hotels in Taba Heights

Enthousiast geworden over een winterzon vakantie naar Taba en de zuidelijke Sinai Zoals ik hierboven al schreef biedt Sunweb sinds deze winter weer all-inclusive reizen aan naar Taba. De hotels die geboekt kunnen worden liggen in Taba Heights, wat je moet zien als een hotel dorp in de woestijn.

Wij sliepen in The Bay View hotel, wat ongeveer 350 euro voor 8 dagen kost.

Een 8-daagse all-in vakantie voor nog geen 450 euro per persoon.

Mijn advies, als je ook van avontuurlijke reizen, zoals ik, houdt, is om een een van de all-inclusive hotels die Sunweb aanbiedt (bijvoorbeeld Strand beach resort of Mosaique beach resort ) te combineren met een overnachting in een strandbungalow tussen Taba en Nuweiba, een overnachting in Dahab en/of eventueel een overnachting in deze bungalow op 3 km van het beroemde klooster van St. Catherina, midden in de bergen (hoe cool).

Voor het geld hoef je het namelijk zeker niet te laten. Want, je boekt al een 8-daagse all-inclusive winterzon vakantie (inclusief vlucht) voor 350 euro per persoon.

Taba: winterzon vakantiebestemming in Egypte- zuidelijke Sinai.

Met drie losse overnachtingen a 20 euro per persoon, heb je dus een onvergetelijke 8daagse vakantie voor nog geen 450 euro per persoon. Geen geld toch? Meer weten over deze goedkope winterzonbestemming? Ga dan snel naar Sunweb.nl (de andere bovenstaande accomodaties moet je apart boeken).

Reizen naar Egypte – handige informatie

Hieronder nog een aantal handige tips, feitjes en weetjes als je van plan bent om te reizen naar Egypte en een winterzon vakantie naar Taba te boeken.

  • Boek je een reis met Sunweb dan vlieg je met Transavia rechtstreeks van Amsterdam naar het Israëlische Eilat. Met een bus reis je vervolgens verder naar de grens, om hier te voet (met koffer) de grens over te steken. Bij binnenkomst in Egypte ga je verder met een andere bus richting de hotels in Taba Heights.
  • Houd er rekening mee dat grensovergangen, vanwege de strenge veiligheidscontroles lang kunnen duren.
  • Op het moment van schrijven (november 2019) is het veilig om naar Taba te reizen. In Taba gelden veiligheidsrisico’s, maar deze gelden bijvoorbeeld ook in Thailand, India en Gambia. Ga je op vakantie naar Taba, raadpleeg dan van tevoren de actuele situatie op de website van Nederland Wereldwijd.
Taba: winterzon vakantiebestemming in Egypte- zuidelijke Sinai. Hoe veilig is Egypte?
  • Het is mogelijk om vanuit Taba het Israëlische Jeruzalem en het Jordanese Petra te bezoeken. Ik raad dit af, omdat het een lange afstand en heel veel tijd kost door de grensovergangen. Hierdoor zit je langer in de bus, dan dat je daadwerkelijk o de locatie bent. Mijn advies; ontdek Egypte en boek een andere vakantie als je naar Jeruzalem of Petra wilt (hiervoor moet je echt meer tijd uittrekken dan een paar uur).
  • Wil je Cairo bezoeken? Lees dan mijn artikel over een bezoek aan Cairo en de Piramides van Gizeh.

Winterzon vakantiebestemming Taba Egypte – mijn mening.

Ik ben positief verrast door Taba en vind de bestemming uiterst geschikt als je opzoek bent naar een goedkope winterzon vakantiebestemming. Het is echt heerlijk om iedere dag met het zonnetje op te staan. Daarnaast ben ik ook erg onder de indruk van het prachtige landschap rondom Taba. Het enige nadeel op dit moment is dat je vliegt op Eilat. Dit maakt de reis naar de bestemming, vooral door de grensovergangen wel iets complexer, maar daarnaast ook weer avontuurlijk. Als er weer vanuit Nederland gevlogen wordt op de luchthaven van Taba dan is deze winter zonnestemming echt perfect :)!

Heb je vragen? Sel ze gerust hieronder in de reacties. Zie je foutjes? Laat het ons dan ook weten! Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via Facebook en Instagram.

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

2 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP