Succesvol op reis met je vriendinnen. Dit zijn de drie beste tips!

‘Tes, stel je niet zo aan. Wij gaan de jungle in, dan blijf je maar hier alleen wachten”. Als een piepende labrador met mijn staart tussen mijn benen loop ik met ze mee de jungle in, op goed vertrouwen dan maar…

Ik reis nu ongeveer drie jaar samen met mijn twee beste vriendinnen en dit doe ik graag. Inmiddels weten de mensen om ons heen dat wij dikke vriendinnen zijn, maar toen wij op het punt stonden om onze eerste reis te gaan maken was dat wel anders. Ja, we waren vriendinnen, maar nee, we kenden elkaar niet door en door. En toch namen wij het risico om vier weken met elkaar te gaan backpacken. En dat was best wel spannend.

Bespreek verwachtingen met elkaar

Voordat wij op reis gingen hadden wij onze verwachtingen goed gemanaged. Hoe we om zouden gaan met geld, wat we wilden doen op reis, etc. Wat niet te managen valt, is omgaan met karakterverschillen. Zo is risico lopen niet echt mijn ding, maar mijn vriendinnen denken daar heel anders over. Dit verschil kwam, tijdens een zoektocht naar een strand verborgen in de jungle, goed naar voren.

Een (mannelijke) local bleek zo vriendelijk om ons te helpen. Met de brommers door de jungle kwamen wij uiteindelijk bij een stuk waar wij moesten gaan lopen en hij zou ons wel even helpen. Logischerwijs stond mijn brommer alweer met de neus terug naar de stad, want, wij zijn toch niet zo dom om mee te gaan? Wel dus. Ik stribbelde enorm tegen want deze man kon in mijn beleving kwaad doen. Toch heb ik besloten om mee te gaan. Risico lopen op basis van vertrouwen in de intuïtie van mijn vriendinnen leverde in dit geval een leuke belevenis op.

Met drie goed gebekte meiden op reis is het niet altijd even makkelijk om te bepalen wat je op een dag gaat doen, maar, veel zin om te discussiëren hadden wij ook niet. Al snel ontstond er bij ons een systeem om discussies uit de wereld te helpen: stemmen.

Heel simpel, het is de meeste stemmen gelden (dit kan namelijk als je met zijn drieën bent). Heb je nou écht iets wat je graag wil dan is daar de joker die je een keer in mag zetten. De joker is tot nu toe nog nooit ingezet maar het maakt het spelletje compleet. Het gekke is, dit werkt voor ons: geven en nemen. Dit systeem laat zien dat wij in welke situatie dan ook, bereid zijn om iets voor elkaar op te geven.

Lees ook:  De zon op je huid is heerlijk, maar pas op!

Bedenk een codewoord voor bepaalde situaties

Je kent het wel, je gaat op date en dan zeg je tegen je vriendinnen, als ik je een bericht stuur, moet je mij komen redden. Voor dit soort situaties hebben mijn vriendinnen en ik een codewoord: ‘citroen’.

Tijdens alle reizen, tripjes, festivals en dates is dit woord nog nooit toegepast. Maar tijdens onze laatste trip, toen wij met een groep locals in een club beland waren, werd het woord ineens toegepast.

Wij waren door hen op sleeptouw genomen. Wij als Hollanders betaalden steeds keurig een rondje drankjes (ook voor de locals), maar de locals bleven daarnaast bestellen (en het was niet goedkoop). We hadden daarnaast geen idee of zij de rekening zouden betalen, dus dat was spannend. Terwijl ik lekker aan het dansen was, hoorde ik ineens: ‘Citroen!!!’. Ik draaide mij om en zag lichte paniek. Ik keek mijn vriendinnen aan en ik wist het zeker, zij hebben zorgen om het betalen van de toren hoge rekening, dus we moeten weg wezen hier.

Of het uiteindelijk zo was, zullen we nooit weten, maar een ding wisten wij zeker, geld om de rekening te betalen hadden wij niet. Ook al had ik het naar mijn zin, we konden het gevoel van een van ons niet negeren en dan is het tijd om te gaan.

Praat over irritaties

Uiteindelijk heeft iedereen wel eens een irritatie en dat is ook niet erg. Maar ook hierbij geldt: het is hoe je ermee omgaat. Tijdens onze trip heb ik mij ’ s morgens écht wel eens te geïrriteerd opgesteld.

Dit is mijn vriendinnen niet ontgaan en ik wist, dat als ik er niet over begon, dat zij het zouden doen. Dus toen wij ergens rustig, met een prachtig uitzicht, zaten wist ik dat het moment daar was om te beginnen over mijn irritatie van de ochtend ervoor.

Eerlijk zijn, ook naar jezelf, helpt om de sfeer goed te houden. Ik zeg niet dat wij perfect zijn en ook wij leren iedere keer weer. Maar, wat ons het aller sterkst maakt, is het lachen om de dingen die gebeuren: positief en negatief. Leef in het moment! De volgende keer schrijf ik over mijn ervaringen in Jaipur (India).

Lees ook:  Zo miste ik bijna mijn vlucht! (+ 5 tips om je vlucht wel te halen)

Wil je meer weten over een reizen met vriendinnen of  heb je vragen aan Tessa, of wil je iets tegen haar zeggen? Doe dat dan gerust in de reacties hieronder. Zie je foutjes? Laat het ons dan ook weten! Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via Facebook en Instagram.

Op de hoogte blijven?

MELD JE AAN VOOR DE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

We spammen niet!

Tessa Koster

Tessa (27) woont in Nijmegen en werkt met veel plezier als junior inkoper. Het liefst gaat ze op reis en daarom gaan al haar vakantiedagen op aan reizen. Het kan haar niet ver genoeg!

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.