Met WOW air naar Canada + de tips voor een stopover op IJsland!

Half oktober 2018 vloog ik met een stopover op IJsland naar Montreal in Canada. De eerste paar dagen verbleef ik in Montreal om vervolgens een van de mooiste rondreizen door Oost-Canada te maken. Aan het einde van de trip maakte ik natuurlijk nog een stop bij de bekende Niagara watervallen om vervolgens in stijl af te sluiten met een korte citytrip Toronto.

Maar goed, nu hoor ik je denken; vliegen naar Canada is toch super duur? Niks is minder waar. Met WOW air vlieg je al vanaf 135,99 euro (enkele reis en met een stopover op IJsland) van Amsterdam naar Montreal. Waarom thuisblijven zou je bijna denken?

Met WOW air naar Canada stopover op IJsland Chloe Sterk Keflavik Airport

Vliegen met WOW air naar Montreal

Vluchten uitgevoerd door WOW air maken altijd een standaard stopover op IJsland. Hierdoor duurt de vlucht van Amsterdam naar Montreal net iets langer dan een rechtstreekse vlucht, maar je kan daarmee wel IJsland van jouw reis bucketlist afstrepen! De overstaptijd op IJsland kun je in principe zelf bepalen, maar je moet rekening houden dat de vluchttijd voor een enkele reis naar Montreal vanaf Amsterdam ongeveer 11 uur in beslag neemt.

Stopover op IJsland

Kies je voor een korte overstap op Keflavik airport dan is het een kwestie van vliegtuig uit, door de douane, het andere vliegtuig weer in en doorvliegen. Op de terugweg had ik hele korte stopover van 60 minuten. Ik was dus erg benieuwd of ik dit zou gaan halen. Verbazingwekkend had ik echt voldoende tijd. Prima te doen dus!

Maar waarom meteen doorvliegen? Hoe leuk is het om een trip naar Montreal, New York, Los Angelos, San Francisco, Boston of Washington te combineren met een reis naar IJsland?

Met WOW air naar Canada stopover op IJsland Chloe Sterk Keflavik Airport

Vlieg je met WOW-Air naar Montreal dan heb ik naar aanleiding van mijn eigen ervaring een aantal handige tips.

Handige tips voor vliegen met WOW air

 • Download van te voren een aantal films (via bijvoorbeeld Netflix). In iedere stoel zit een stopcontact, zodat je de gehele vliegreis op je iPad of laptop bezig kan zijn. Ideaal!
 • Koop van te voren alvast tussendoortjes (zoals snoepjes en knabbeltjes) die je gewoon kunt mee nemen in het je handbagage. Daarnaast ontdekte ik dat de dranken niet extreem duur zijn in het vliegtuig en juist erg betaalbaar. Handig om te weten; op de alle vluchten kun je snacks, pizza’s en sandwiches kopen.

Met WOW air naar Canada stopover op IJsland Chloe Sterk Keflavik Airport snacks aan boord

 • Neem een klein kussentje en eventueel een grote sjaal (lekker warm) mee om beter te kunnen slapen.
 • Houd er rekening mee dat in de WOW basic ticketprijs alleen handbagage is inbegrepen. Wil je ruimbagage inchecken en van te voren een stoel boeken? Kies dan voor een WOW plus ticket. Wil je ook extra beenruimte en nog meer comfort? Kies dan voor een WOW comfort ticket.

Met WOW air naar Canada stopover op IJsland Chloe Sterk Keflavik Airport snacks aan boord

Wil je meer tips om vliegen net iets fijner te maken? Lees dan het artikel; De zeven handigste tips om vliegen aangenamer te maken.

Keflavik Airport

Tijdens de heenvlucht had ik een overstaptijd van 6 uur op  het vliegveld van IJsland oftewel Keflavik airport. Regelmatig hoor ik mensen klagen over een stop-over, maar ik vind het zelf nooit echt een super groot probleem. Dit omdat ik altijd op mijn laptop kan werken en daardoor altijd wat te doen heb. Wil je niet werken? Dan heb je ook de mogelijkheid om van het vliegveld af te gaan om IJsland te verkennen. The Blue Lagoon ligt op nog geen 20 minuten afstand van het vliegveld.

Handig om te weten tijdens een stop-over op IJsland

 • Een overstap van een uur tot 1,5 uur is makkelijk haalbaar. Keflavik airport is een klein vliegveld en je loopt snel van A naar B.
 • Op het vliegveld is voldoende eetgelegenheid. Zo is er een Joe & The Juice (favoriet), maar kun je ook kiezen uit diverse snacks of heerlijke vlees of vis tapas.
 • Er is gratis WIFI en er zijn voldoende stopcontacten aanwezig op het vliegveld.

Met WOW air naar Canada stopover op IJsland Chloe Sterk Keflavik Airport snacks op het vliegveld van IJsland

Op bovenstaande twee foto’s zie je voorbeelden van het eten op het vliegveld van IJsland. Niet slecht toch?

Doen tijdens een stopover op IJsland

Je kan er voor kiezen om een paar uur te wachten op het vliegveld, maar er is niks leuker om even de toerist uit te hangen tijdens je stop-over. Maar hoeveel tijd heb je dan precies nodig? Om IJsland goed te verkennen heb je eigenlijk minimaal 4 dagen nodig. IJsland is niet enorm groot, maar de meeste bezienswaardigheden liggen toch wel ver van elkaar vandaag.

Met WOW air naar Canada stopover op IJsland Chloe Sterk Een bezoek aan The Blue Lagoon IJsland

Laat deze afstanden je niet weerhouden om op het vliegveld te wachten. Op nog geen 20 minuten afstand van het vliegveld ligt namelijk The Blue Lagoon. The Blue Lagoon is een geothermisch bad en is een van de bekendste trekpleisters van IJsland. Daar moet je toch geweest zijn als je de kans krijgt?

Een bezoek aan The Blue Lagoon IJsland tips

 • Je bent helaas niet de enige die een bezoek aan The Blue Lagoon wilt brengen, dus het is handig om van te voren een online ticket te kopen.
 • Een bus retour van Keflavik airport naar The Blue Lagoon kun je voorafgaand aan je trip online boeken. Een transferticket kost rond de 40 euro. De transfertijd is 20 minuten.
 • De entreeprijs voor The Blue Lagoon is 50 of 71 euro. Er is keuze uit twee zogeheten ‘pre-booking packages’. Een comfort kaartje kost 50 euro en verleent je toegang. Daarnaast krijg je een gratis drankje, een handdoek en een Silica modder masker. Een Premium kaartje kost 71 euro. In dit ticket zit als extra het gebruik van een badjas, een tweede drankje, slippers, een tafelreservering bij Lava restaurant en een wijntje tijdens het diner.

Met WOW air naar Canada stopover op IJsland Chloe Sterk Een bezoek aan The Blue Lagoon IJsland

 • The Blue Lagoon is iedere dag geopend. De openingstijden kunnen verschillen, maar houd er rekening mee dat The Blue Lagoon in de wintermaanden rond 21:00 en in de zomermaanden rond 00:00 sluit.
 • Het dragen van badkleding is verplicht. Houd er rekening mee dat het zout van The Blue Lagoon badkleding kan aantasten. Trek dus niet je mooiste of nieuwste bikini aan.
 • Wil je echt luxe en ben je opzoek naar rust? Boek dan The Retreat Spa. Dit kost wel wat wat extra (prijzen starten vanaf 565 euro), maar dan heb je wel je eigen privé Blue Lagoon.
 • Wil je een nachtje blijven? Dat kan! Bij The Blue Lagoon vind je twee hotels genaamd Silica hotel en Retreat hotel.

Met WOW air naar Canada stopover op IJsland Chloe Sterk Een bezoek aan The Blue Lagoon IJsland

Review- mijn ervaring: vliegen met WOW air

Tijdens mijn reis naar Canada vloog ik voor de derde keer met WOW air. In mei 2016 vloog ik voor een paar dagen naar IJsland en in september 2016 vloog ik met een stopover op IJsland naar Los Angeles. Alle keren heb ik als positief ervaren. Groot pluspunt is dat de ticketprijzen laag zijn en dat je een trip naar de USA kan combineren met een korte reis naar IJsland.

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

1 Reactie

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP