Stockholm Fashionweek + Citytrip

Een bezoek brengen aan Stockholm in de zomer is voor iedereen een aanrader. Het is een prachtige stad, er is enorm veel te zien, er zijn plenty of leuke shop adresjes en je kan heerlijk eten. Eind augustus bezocht ik Stockholm voor fashion week, maar besloot ik al twee dagen voor de fashion week naar Zweden te vliegen om de stad te leren kennen. Voordat ik meer vertel over mijn trip  wil ik eerst even zeggen dat ik helaas mijn tweede SD kaart van 8GB ben kwijt geraakt (mijn hart huilde). Op dit kaartje stonden alle foto’s van de dinsdag avond (Cheap Monday show) en van mijn laatste dag ( tijdens deze dag maakte ik enorm veel foto’s op Djurgården en in de oude stad Gamla Stan). Naast de foto’s zijn ook de video beelden van deze dagen weg. Ik heb echt overal naar het kaartje gezocht en heb daarom zo lang gewacht met het maken van dit Stockholm verslag. Het zoeken mocht niet baten, want het kaartje heb ik nooit meer terug gevonden. Gelukkig heb ik nog wel het SD kaartje van de eerste dagen. In onderstaand verslag geef ik een kleine impressie van vijf prachtige dagen in Stockholm. Ik ben super benieuwd wat jullie er van vinden.

Hotel Birger Jarl

Tulegatan 8 Stockholm

Stockholm Fashionweek recap city trip Stockholm Sweden Hotel Birger Jarl
Stockholm Fashionweek recap city trip Stockholm Sweden Hotel Birger Jarl
Stockholm Fashionweek recap city trip Stockholm Sweden Hotel Birger Jarl
Stockholm Fashionweek recap city trip Stockholm Sweden Hotel Birger Jarl

Tijdens mijn dagen in Stockholm verbleef ik in een junior suite in hotel Birger Jarl. Dit hotel is op loop afstand van Stureplan (nieuwe centrum) en om de hoek bevindt zich een metro station. Daarnaast kan je vanaf het hotel lopen naar Haagparken Brunnsviken waar je heerlijk kan hardlopen. Op zaterdag nadat ik aangekomen was in Stockholm ben ik in de avond hier heen gewandeld. Bij aankomst is het uitzicht al prachtig en het is echt heerlijk om hier te rennen. Echter waren er wel heel veel verschillende paden waardoor ik een klein beetje was verdwaald. Stiekem kon ik daar wel weer om lachen. Oh en op maandag avond at ik een heerlijke salade met geitenkaas en parma ham op mijn kamer. Oops, roomservice is soms (vooral wanneer ik druk ben) echt een uitkomst.

Hornstull Market

Stockholm Fashionweek recap city trip Stockholm Sweden Hotel Birger JarlStockholm Fashionweek recap city trip Stockholm Sweden Hotel Birger JarlStockholm Fashionweek recap city trip Stockholm Sweden Stockholm Fashionweek recap city trip Stockholm Sweden

Een vriend van mij uit Stockholm vond dat ik nu ( na drie bezoekjes aan Stockholm) echt een keer verder moest kijken dan Stureplan (mijn favoriete gedeelte in Stockholm). Volgens hem heeft Stockholm veel meer te bieden dan alleen het commerciële en bekende centrum. Hij adviseerde mij om op zondag naar Hornstulls-Marknad market te gaan. Hornstulls-Marknad is een markt welke iedere zondag (van mei tot en met september) plaats vindt van 11 tot 5 uur. Er wordt van alles verkocht; denk aan vintage kleding, lekkere drankjes, snuisterijen, sieraden, hapjes en ga zo maar door. Daarnaast zijn er overal zitjes, kan je zelfs aan het water bij het strand plaats nemen en ligt achter Hornstulls-Marknad een park (met een outside gym – aanrader).

Ljunggren

Stockholm Fashionweek recap city trip Stockholm Sweden Stockholm Fashionweek recap city trip Stockholm Sweden

Ben je op zoek naar goede sushi, lekkere cocktails en wil je even weg uit de drukte ga dan naar Restaurant Ljunggren. Dit sushi restaurant bevindt zich boven op het dak van winkelcentrum Bruno Galleria en is the place to be om op zondag te lunchen (in de zomer maanden). Op zondag genoot ik zelf van heerlijke sushi, dronk ik een non-alcoholische cocktail en kreeg ik zelfs nog een gezond gember sapje (welke niet te drinken was). In de straat, Götgatan Sodermalm, waar het restaurant gevestigd kun je ook leuk winkelen. Je vind hier onder andere de winkels Bikbok, Gina Tricot en Monki.

Stockholm FashionWeek

House of Dagmar 

Stockholm Fashionweek recap city trip Stockholm Sweden

Mini Market

Stockholm Fashionweek recap city trip Stockholm Sweden Stockholm Fashionweek recap city trip Stockholm Sweden Stockholm Fashionweek recap city trip Stockholm Sweden

Bjorn Borg

Stockholm Fashionweek recap city trip Stockholm Sweden
Stockholm Fashionweek recap city trip Stockholm Sweden

Carin Wester 

Stockholm Fashionweek recap city trip Stockholm Sweden

By Malina 

Stockholm Fashionweek recap city trip Stockholm Sweden

Sightseeing Stockholm

Stockholm Fashionweek recap city trip Stockholm Sweden Stockholm Fashionweek recap city trip Stockholm Sweden Stockholm Fashionweek recap city trip Stockholm Sweden Stockholm Fashionweek recap city trip Stockholm Sweden

Ik sluit deze post af met de topic sightseeing. Ben je in Stockholm ga dan gewoon op pad, pak de metro, ga een stuk lopen (aanrader in de zomer) en je komt prachtige dingen tegen. Op de woensdag ben ik met een vriend via Norr Mälarstrand, dit is een weg langs het water in Kungsholmen, naar het Stockholm Stadhus gelopen om daarna de metro te pakken naar Djurgården. Hier wilde we naar het Tivoli park Gruna Lund, maar deze was helaas gesloten. We hebben toen besloten om met de pont naar de overkant te gaan en via het oude stad centrum Gamla Stan terug te lopen. Uiteindelijk ontdekte ik ook nog een super leuk lunch tentje op het water genaamd Mälarpaviljongen. Met het zomerse weer in juli en augustus is het het sowieso een aanrader om te voet de stad te verkennen. Inmiddels ben ik alweer een paar weken terug en kan ik niet wachten om van de winter weer terug naar Stockholm te gaan. De laatste keer (met dank aan al mijn Zweedse connecties) heeft Stockholm mijn hart verovert en zou ik deze trip niet snel vergeten. Heb je nog vragen of heb je nog tips voor mij voor de volgende keer laat dit dan vooral weten in de reacties hieronder. Ik hou jullie op de hoogte.

Bekijk mijn vorige Stockholm city trip verslagen hier (jan. 2015), hier (nov. 2014) en hier (mei 2014) 

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

5 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Super mooi artikel, en wat voor vervelend voor je dat je dat sd kaartje kwijt bent geraakt! Maar je hebt gelukkig nog hele mooie foto s.Ziet er leuk uit!

  2. Ahh wat een toffe foto’s! Ik wil ook zo graag een keer naar Stockholm! Die markt ziet er heel tof uit. Wel heel rot trouwens van je sd kaart. Zo balen! Cheap Monday lijkt me een toffe show. House of Dagmar & Carin Wester vind ik ook erg tof!

    ♥♥♥ Saskia

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP