Stijlvol reizen met maar 8 kledingstukken. Dat doe je zo!

Het is alweer meer dan twee jaar geleden dat ik mijn fashionblog Fashionista Chloe veranderde naar het lifestyle platform DailyNonsense. Waar voorheen mijn bezigheden vooral bestonden uit het fotograferen van kleding, het schrijven over nieuwe trends en het bijwonen van diverse mode-events, lopen de bezigheden nu enorm uiteen.

Ik kan het nu echt heerlijk vinden om een dag lang, na mijn reis, alles uit te zoeken en de beste tips voor een reisbestemming met jullie te delen. Ooit deed ik mee aan de Esprit Style Battle en vloog ik naar Milaan en Parijs voor fashionweek, maar hoe zit dat nu? Ben ik nog steeds met trends bezig en hoe ga ik op dit moment om met kleding?

Ik merk dat ik minder waarde hecht aan kleding in vergelijking met een paar jaar geleden. Al eerder schreef ik dat door minder met trends bezig te zijn, ik een veel gelukkig mens ben. Maar hey, dat wil niet zeggen dat ik er niet meer leuk uit wil zien, ik vind het nog steeds leuk om bijvoorbeeld stijlvol te reizen. Het grootste verschil is dat ik nu veel meer nadenk als ik iets aanschaf. Door het velen reizen denk ik veel praktischer. Ik stel mijzelf vragen als ‘heb ik dit echt nodig?’ en of ‘past dit item bij wat de kleding die ik al heb?’.

Stijlvol reizen met weinig kleding kan heel makkelijk door combinaties te maken

Vooral de laatste vraag is een hele belangrijke. Tegenwoordig let ik er enorm op of iets bij mijn huidige garderobe past en of ik het makkelijk mee kan nemen op reis. Dit omdat je het daardoor makkelijk kan combineren (heel handig tijdens het reizen) en hierdoor het kleding item langer door kan dragen.

Wil je ook stijlvol reizen, maar minder kleding meenemen op reis en dus ook heel veel geld besparen dan adviseer ik je om sowieso de volgende items in je kast te hebben. Met onderstaande items kun je eindeloos combineren en ga je altijd stijlvol op reis.

Het witte t-shirt

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar investeer in je basics. Mijn favoriete basic is een wit t-shirt en dit vooral omdat een wit shirt echt overal bij past. Natuurlijk heb ik ook zwarte shirts in de kast liggen, maar ik merk toch dat ik vaker grijp naar de witte variant.

Wanneer ik op reis ga gooi ik standaard 2 tot 3 witte shirts in mijn koffer (die ik was als ik langer op reis ga, omdat ik ze zo graag draag). Geloof mij, met een wit shirt ga je nooit de mist in. Tip: bij Hema verkopen ze echt hele fijne witte t-shirts voor maar 5 euro (aanrader!).

Stijlvol reizen - tips om comfortabel te reizen - fashionable outfits op reis

Hierboven de combinatie met een wit t-shirt. Het shirt is zowel te combineren met een geprint kledingstuk, een damesjeans en sneakers en natuurlijk met een denim shortje. Letterlijk alle opties zijn mogelijk met een wit t-shirt.

Denim jurkje

Ooit, heel lang geleden heb ik deze denim overgooier gekregen en tot op de dag van vandaag ben ik daar nog steeds super blij mee. Iedere reis gooi ik hem in de koffer en op een of andere manier verveelt dit jurkje nooit. Daarnaast past deze outfit bij iedere omgeving, dus ideaal als je foto’s wilt maken op je reis. Need I say more?

Hierboven draag ik de denim overgooier in Bosnie & Herzogovina, op Ibiza en in India.

Een goede jeans

In de zomer draag ik altijd rokjes en jurkjes, maar in het voorjaar en vooral in de winter kan ik niet zonder een goed zittende skinny jeans. Afgelopen winter droeg ik regelmatig een zwarte skinny jeans met stretch (ik woonde er eigenlijk in) welke eindeloos te combineren is. Tip: Bij Esprit verkopen ze diverse spijkerbroeken met stretch voor een fijn prijsje. Sommige modellen kosten nog geen 50 euro(!). Hun broeken zijn van prima kwaliteit en gaan relatief lang mee, wat natuurlijk belangrijk is als je er veel in reist.

Stijlvol reizen - tips om comfortabel te reizen - fashionable outfits op reis

Is het nog koud dan kun je een skinny jeans dragen met boots en wanneer het weer het toelaat kun de jeans combineren met gympen. Wil je stijlvol reizen? Gooi dan altijd je favoriete spijkerbroek in de koffer.

Het gekleurde jurkje

Een paar jaar geleden kocht ik dit lichtblauwe jurkje (mijn favo kleur) voor nog geen 20 euro in de uitkoop. Een top aankoop als je het mij vraagt, want er gaat geen reis, event of dergelijke voorbij of ik heb dit jurkje aan. Nu begrijp ik dat licht blauw je kleur niet kan zijn, of dat de lengte je niet aanstaat, maar wat ik met deze alinea vooral duidelijk wil maken is dat het belangrijk is dat je investeert in een gekleurd item (kijk goed welke kleur bij jou past) waar je jarenlang plezier van kan hebben.

Stijlvol reizen - tips om comfortabel te reizen - fashionable outfits op reis

Hierboven draag ik het lichtblauwe jurkje op reis in Tunesië, op vakantie in Portofino en op een evenement in Amsterdam.

Lees ook:  Hoe ver ga jij voor die must-have outfit? Dit zijn de tips voor een duurzaamer bestaan.

Zwart en wit jurkje

Een zwart en wit jurkje, wat zou ik zonder moeten? Vooral het zwarte jurkje heb ik regelmatig aan. Waarom? Het past overal bij en staat altijd goed. Daarnaast kan je als je op reis bent (en vooral als je geen tijd hebt om je om te kleden tussendoor) de hele dag dit jurkje dragen. Ideaal dus als je stijlvol wilt reizen! Wil je nou toch een extra touch geven aan je outfit in de avond? Ruil dan je sneakers om voor hakken.

Hierboven draag ik de jurkjes op Elba, in Nederland en in Montenegro.

Denim rokjes

Denim rokjes. Weer een favoriet. Zou ik jullie een geheim vertellen? Ik shop deze het liefst in, ja je raadt het al, in de uitverkoop. Dit omdat denim rokjes nooit uit de mode gaan en ik ze dus altijd kan dragen. Dus meteen ook een tip voor jullie; scoor minimaal 5 denim rokjes (wel verschillende varianten) in de uitverkoop. Van deze aankoop heb je jarenlang plezier.

Stijlvol reizen - tips om comfortabel te reizen - fashionable outfits op reis

Hierboven draag ik mijn denim rokjes (helaas is de rechter een paar weken geleden na een aantal jaar kapot gegaan) in Gambia en Albanië. Zoals je ziet je kan een denim rokje zowel met gympen als boots combineren.

De off shoulder top

Als laatste de off-shoulder top. Deze witte off-shouder top kreeg ik een aantal jaar geleden en gaat standaard mee op reis. Een voordeel van het dragen van een off-shoulder top op reis is dat je hierdoor redelijk egaal bruin wordt als je onderweg bent. Daarnaast is de top ideaal te combineren. Leuk weetje; een paar weken geleden spotte ik de licht-blauwe variant bij de New Look in London. Je snapt het wel; zonder enige twijfel heb ik de top voor nog geen 6 pond meteen aangeschaft. Een top koopje, al zeg ik het zelf.

Stijlvol reizen - tips om comfortabel te reizen - fashionable outfits op reis

Hierboven draag ik de off-shoulder top in Albanie en Noordwijk aan Zee.

Extra tips voor stijlvol reizen:

 • Gooi altijd een paar zwarte hakken in je koffer. Het zwarte jurkje kan je namelijk heel makkelijk met een paar zwarte hakken en bijvoorbeeld rode lippenstift stijlvol maken als je onverwachts een feestje of een culinair diner hebt tijdens je vakantie of reis.
 • Kies voor een tijdloze zonnebril die bij iedere outfit past. Regelmatig zie ik dat meiden een hippe zonnebril kiezen (met veel kleur en poespas). Leuk, maar niet handig om te combineren met al je outfits. Denk hier dus overna bij je aankoop en/of als je je koffer in gaat pakken.
 • Stijlvol reizen in het vliegtuig? Een zwarte legging (comfortabel, maar toch stijlvol) of jeans met stretch met een wit shirt, witte gympen en leren jasje (of zwart colbert) werkt altijd goed. Meer vliegtips nodig? Lees dan het artikel: Zeven handige tips om vliegen aangenamer te maken.
 • Kies voor een zwarte bikini of zwart badpak. Stijlvol en verveeld nooit!

Vragen over dit artikel? Stel ze gerust hieronder in de reacties. Zie je foutjes? Laat het ons dan ook weten! Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via Facebook en Instagram.

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

3 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Hi, leuk artikel!
  Er vielen me wel wat foutjes op, o.a.:
  -Een top koopje, al zeg ik het zeg. *zelf
  -Gooi altijd een paar zwarte hakken. *-in je koffer?
  – Stijlvol en verveeld nooit. *verveelt

  Wou het je toch even laten weten.
  Liefs

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP