Staycation bij indoor camping Outside Inn Amsterdam

Een staycation, of een vakantie in eigen land, is in deze tijd hip en happening. We willen namelijk niets liever dan er tussenuit en even aan die sleur ontsnappen. Maar waar moeten we naar toe? Ik heb de ultieme tip!

Ga overnachten bij indoor camping Outside Inn, oftewel overnachting op een droomachtige plek net buiten het centrum van Amsterdam. Ik hoor je denken, een wat? No worries ik leg het je uit. Outside Inn is een indoor camping. Het is dus een camping waar het nooit koud is, waar je geen last hebt van regen en waar er maar 1 van is in heel Europa. Hoe leuk klinkt dat?

Uniek overnachten in Amsterdam

En nu kreeg ik de kans om samen met mijn vriend een nachtje op staycation in Amsterdam bij Outside Inn te gaan. Outside Inn ligt in de Amsterdamse wijk Amsterdam Bijlmer tussen metrostation halte Duivendrecht en Van de Made weg in. Kom je met de auto? Parkeren voor de deur is gratis!

Als we aan komen lopen valt meteen de enorme joekel van een loods op. Hier moet het zijn. Eenmaal binnen word ik meteen enthousiast van de verschillende type caravans, de kleurrijke strandhuisjes en de heldere lichtjes. Wat een feestje om hier te mogen slapen vanavond.

Vakantie in eigen land - staycation Amsterdam

En daar is Willem, een van de eigenaren van Outside Inn. Hij biedt ons een biertje aan en geeft ons een rondleiding door de loods. We beginnen bij de ruimte waar mensen kunnen inchecken. Wat meteen opvalt is de balie van de receptie welke bestaat uit de neus van een perfect opgeknapte baby blauwe Volkswagen bus. 

indoor camping Outside Inn

Hierna lopen we verder langs de werkplaats. Inside Out is een langgekoesterde droom van Willem Megens. Willem restaureerde jaren lang classic cars en caravans en nadat hij in oktober 2016, ergens diep in de bergen van Myanmar in gesprek komt met Bob Kuijs lijkt zijn droom, het opzetten van een Indoor Camping in Amsterdam, werkelijkheid te worden.

Willem Megens in zijn werkplaats in Amsterdam

Echter duurt het idee van een indoor camping uitwerken tot Outside Inn langer dan gedacht. Maar dan, na 3,5 jaar puzzelen en onderhandelen met de gemeente lukt het Willem en Bob dit unieke concept net buiten het centrum van Amsterdam neer te zetten. Indoor camping Outside Inn is vanaf dan echt een feit.

Slapen in een vintage caravan, strandhuisje of pipowagen

We vervolgen onze rondleiding naar de ruimte waar de opgeknapte caravans staan en dus ook de plek waar wij vannacht overnachten. Eenmaal binnen heb ik het gevoel van een echte camping. Er staan een aantal gerestaureerde vintage caravans, die inmiddels allemaal voorzien zijn van nieuwe bedden en fijne matrassen, er hangt een schommel en er ligt zelfs kunstgras op de grond.

Vakantie in Amsterdam indoor camping Outside Inn

Daarnaast staan er ook vijf strandhuisjes, met echt strandzand voor de deur, en er is een heuse pipowagen. Als ik binnen stap in de pipowagen, waar ik samen met mijn vriend in overnacht, heb ik even het gevoel alsof ik op de filmset van Peaky Blinders binnen loop. Dit is fantastisch! Leuk om te weten is dat elke caravan een andere genre heeft qua inrichting en sfeer. Er is dus voor ieder wat wils is.

Slapen in een pipowagen in Nederland

Enthousiast geworden? Boek hier een overnachting bij Indoor camping Outside Inn 

Nadat we ons geïnstalleerd hebben in de pipowagen komt niet heel veel later Willem aan met een fles wijn. ‘Wijntje jongens?’ hij houdt de rode wijn fles omhoog. Uiteindelijk wordt het een hele gezellige avond met goede gesprekken, lekkere wijn, chille muziek en dit alles omringt door caravans, een bloesemboom en met kunstgras onder onze voeten. Ik heb echt het gevoel alsof ik op vakantie ben en dat is toch wat je wilt?

De volgende ochtend worden we wakker met een lichte kater en voordat we het doorhebben wordt het ontbijt al geserveerd. Bij indoor camping Outside Inn kun je voor een kleine meerprijs ontbijt bestellen en ik kan vertellen dat ik deze ochtend enorm blij ben dat wij een lekker ontbijtje krijgen.

Ik geniet van yoghurt met granola, klein broodje met zalm en een gezonde wrap gevuld met roomkaas en lekkere verse groenten. Om de meerdere glazen rode wijn van gisteravond te compenseren kies ik voor een gezond sapje. Mijn vriend gaat voor een pompoen broodje met kip, tomaat en mozzarella. Daarbij neemt hij een croissantjes met jam en boter. Wat een feest om hier wakker te mogen worden. 

Vakantie in eigen land - staycation Amsterdam Outside inn camping

Lees ook: De leukste vintage en tweedehands winkels in Amsterdam centrum.

Indoor camping Outside Inn is nog steeds in ontwikkeling en Willem heeft nog tal van ideeen. Zo wil Willem sound effects van krekels en de zee toegevoegen aan zijn sprookjesparadijs Outside inn. Ik kom dus graag, ooit, nog eens terug om te zien hoeveel mooie caravans en busjes er staan.

Vragen over een staycation bij Outside Inn?

Heb je nog vragen na het lezen van dit artikel / deze blog? Stel ze gerust hieronder in de reacties. Enthousiast geworden? Boek dan hier een staycation bij indoor camping Outside Inn. Zie je foutjes? Laat het ons dan ook weten! Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via Facebook en Instagram.

Savine Labouchere
Savine Labouchere

Savine (24) woont in Amsterdam en werkt als fotografe. Na haar studie aan academie Artemis begon ze haar vintage Instagram account @madamecoco_secondbrand. Voor Daily Nonsens schrijft Savine over alles wat met vintage en fotografie te maken heeft. Heeft u iets leuks voor Savine op het gebied van vintage en of fotografie? Dan horen wij dat natuurlijk graag! :)

1 Reactie

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.