IJsland: Sneeuwscooter op een gletsjer en culinair uiteten

ICELAND TRAVEL FASHIONISTACHLOE SNOWMOBILE IJSLANDSPECIALIST

Snowmobile tour Mýrdalsjökull gletsjer 

Knijp mij even please! Ik heb het gewoon gedaan: samen met Maayke op een sneeuwscooter crossen op de Mýrdalsjökull gletsjer. De ijskap van de gletsjer bedekt een actieve vulkaan. Deze vulkaan, genaamd de Katla komt gemiddeld eens in de 40 tot 80 jaar tot uitbarsting. Een uitbarsting van de Katla kan ertoe leiden dat de gletsjer bovenop de vulkaan in korte tijd smelt en langs de vulkaanhelling naar beneden glijdt, zoals ook bij de vulkaanuitbarsting in 1918 is gebeurd. De zogenaamde lahars die zo ontstaan, kunnen alles wat op hun weg komt wegvagen. Best wel eng toch? Dankzij het werk van geologen die gevaarlijke vulkanen voortdurend monitoren, kunnen mogelijke uitbarstingen tegenwoordig goed op tijd worden aangekondigd en de nodige maatregelen op tijd worden getroffen bijvoorbeeld in de vorm van evacuaties. Dus daar moest ik zelf dan maar op vertrouwen!

ICELAND TRAVEL FASHIONISTACHLOE SNOWMOBILE IJSLANDSPECIALIST

De Mýrdalsjökull gletsjer ligt in het zuiden van IJsland en vanaf Reykjavik is het ongeveer 2,5 uur rijden (met een tussenstop). Na aankomst krijg je een korte instructie, heb je tijd om jezelf om te kleden (er zijn daar ski-pakken, helmen, mutsen, handschoenen etc. beschikbaar) en ben je klaar om te gaan. Vanaf daar wordt je met een grote truck naar de top van Mýrdalsjökull gletsjer gebracht. Dit is echt al een belevenis op zich. Je wordt van de ene naar de andere kant geschud en eenmaal boven sta je opeens oog in oog met een massa aan sneeuw.

ICELAND TRAVEL FASHIONISTACHLOE SNOWMOBILE IJSLANDSPECIALIST
ICELAND TRAVEL FASHIONISTACHLOE SNOWMOBILE IJSLANDSPECIALIST

Op de top van de gletsjer krijg je instructies en kan het avontuur beginnen. Eerlijk is eerlijk in het begin vond ik het best wel eng, een sneeuwscooter is namelijk echt een groot ding en niet zo makkelijk te besturen. Maar eenmaal een stukje op pad ging het stukken beter. Dit schijnt ook normaal te zijn want volgens onze gids voelt de sneeuwscooter altijd na een tijdje meer vertrouwd aan. Toen we eenmaal alles onder de knie hadden kon de tocht naar boven beginnen. In een groepje van vijf scooters reden we richting de top van de gletsjer. Deze ervaring is onbeschrijfelijk mooi. Ik heb alleen maar om mij heen zitten kijken en werd opslag verliefd op alle prachtige dingen die deze ervaring mij gaf. De lucht was blauw, de zon scheen, de helderwitte sneeuw, het is echt werkelijk onbeschrijfelijk. Ik adviseer iedereen dan ook die naar IJsland gaat dit echt te doen! Het is namelijk AWESOME en had dit echt voor geen goud willen missen. Binnenkort verschijnt er ook een VLOG op mijn YouTube kanaal waar ik meer over dit avontuur zal vertellen. Ik houd jullie natuurlijk op de hoogte.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tasting Around Iceland menu restaurant Fiskfélagið.

In de avond waren Maayke en ik uitgenodigd voor een diner bij restaurant Fiskfélagið. Dit is een vis specialiteiten restaurant in het centrum van Reykjavik. Voorafgaand wil ik graag aangeven dat dineren prijzig is in IJsland. Voor een hoofdgerecht betaal je al gauw dertig euro. Fiskfélagið is een restaurant met gemoedelijke IJslandse sfeer en super lekkere gerechten. Wij probeerde het “Around Iceland” menu wat je in vier gangen kennis laat maken met heel IJsland. Dit was echt pure verwennerij en een enorm goede afsluiting van onze trip IJsland.

Florence 11

Inmiddels ben ik weer terug uit IJsland en kan ik een ding zeggen: dit had ik niet willen missen. Voordat ik begon met bloggen (zo’n 5 jaar geleden) wilde ik het liefst altijd op zon,zee,strand vakantie en zou IJsland nooit in mij opkomen. Inmiddels weet ik wel beter en kan ik zeggen ooit in je leven moet je in IJsland geweest zijn. Binnenkort komt een grote post (inclusief video) met alle tips & trick over IJsland online. Hou mijn blog dus zeker in de gaten. Voor nu, geniet van het mooie weer! Liefs X

Snowmobile tour by Arcanum Iceland – Mýrdalsjökull Glacier – South Iceland (book here)

Restaurant Fiskfélagið – Grófin – Reykjavík

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (29) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

3 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP