Gezond snacken doe je bij SNCKBR Amsterdam

SNCKBR AMSTERDAM HOTSPOT HEALTHY DE PIJP AMSTERDAM
SNCKBR AMSTERDAM HOTSPOT HEALTHY DE PIJP AMSTERDAM
SNCKBR AMSTERDAM HOTSPOT HEALTHY DE PIJP AMSTERDAM
SNCKBR AMSTERDAM HOTSPOT HEALTHY DE PIJP AMSTERDAM
SNCKBR AMSTERDAM HOTSPOT HEALTHY DE PIJP AMSTERDAM
SNCKBR AMSTERDAM HOTSPOT HEALTHY DE PIJP AMSTERDAM

SNCKBR,  Vorige week schreef ik al over een nieuwe gezonde hotspot midden in De Pijp Amsterdam, maar er is meer. Naast Schatje Patatje opende een paar maanden geleden ook SNCKBR. Yes, snackbar maar dan zonder klinkers. Nu zou je denken, Oh is dit de zoveelste snackbar waar je nachts een “guilty pleasure” kan halen? Yes dat kan, maar dit restaurant biedt meer. Bij SNCKBR Amsterdam kun je terecht van ontbijt tot late night snack voor jouw frituurvetvrije en gezonde snack(s). Alle gerechten op de kaart zijn gemaakt met duurzame ingrediënten, matig in vet, vrij van geraffineerde suikers en waar mogelijk glutenvrij en koolhydraatarm. Nu kun je denken, oh nee dit is de volgende gezonde hotspot waar alleen maar salades en quinoa op de kaart staat. Nee niets van dat is waar, geloof mij! SNCKBR heeft naast salades ook gewoon burgers, frikandellen en bitterballen op het menu staan. Huh, zijn dat dan hoe kan dat nou gezond zijn dacht ik, hier moest ik natuurlijk meer van weten. Vorige week kwam dat er eindelijk van, toen probeerde ik samen met een vriendinnetje de menu kaart.

Als we binnen komen worden we met open armen ontvangen. Het valt mij op dat er veel vrouwen binnen zijn. Ik vraag mij af waarom er weinig mannen zijn. Zou het komen omdat mannen denken dat SNCKBR “te gezond is” of is het gewoon een vrouwen avond. We zullen het zien! We beginnen onze avond met een witte huiswijn en een gezonde proefplank van diverse gerechtjes (oa. gebakken banaan, kipsate, rundvlees en rauwe groente). Het gekke is dat ik niet zou verwachten dat dit plakje gezond is met al die sausjes, maar volgens de kaart (die met symbolen het aantal calorieën per gerecht aan geeft) zitten we qua gezond zijn helemaal goed. De rundvlees rolletjes zijn heerlijk en de gebakken banaan gaat er ook goed in. De sardientjes en de rauwe groenten zijn niet echt naar mijn smaak. Na de proeverij kies ik het dag gerecht welke bestaat uit scampi’s afgeblust in sambuca met avocado salade. Mijn vriendinnetje gaat voor een hamburger. De scampi’s met en de salade is echt smullen en de hamburger is zeker smaakvol (alleen net iets te veel voor mijn vriendinnetje). Tussen het hoofdgerecht en het dessert komen we met de manager Kevin in gesprek die enthousiast vertelt over SNCKBR. Zo vertelt hij dat op vrijdag en zaterdag avond SNCKBR in een gezellige hang out transformeert en  je maar 5 euro voor een Gin Tonic betaald. Dat is gezelligheid gegarandeerd! Als afsluiter proeven we drie verschillende desserts bestaande uit pompoen/gember crème brûlée, hangop met mouse van rauwe cacao en het 100% vrij van lactose, gluten, soja en conserveringsmiddelel Professor Grunschnabel ijs. Stiekem vind ik “ongezonde” creme brulee (met zo’n lekker suiker laagje) toch lekkerder, is de hangop ook net iets te gezond, maar vind ik het ijs echt super lekker. Smaken zullen altijd blijven verschillen, I guess.

En nu natuurlijk mijn eindoordeel, is SNCKBR een aanrader? Ja dat is het zeker! SNCKBR is een aanwinst voor Amsterdam, omdat je nu, ook na het uitgaan of later op de avond, gezellig en sfeervol in De Pijp gezond kan eten. Hoe vervelend is het dat je later op de avond wil gaan eten en je alleen nog maar friet, pizza of shoarma kan halen en later eigenlijk spijt hebt. Je kunt SNCKBR zien als de gezonde versie van Royal Cannibal (waar je ook in de weekenden tot 3 uur snachts kan eten). Daarnaast is het gewoon een super gezellige tent, waar je de hele dag terecht kan. Juist door de diversiteit; het voorgerecht bestond uit vlees (wat mannen vaak lekker vinden), het hoofdgerecht uit avocado salade met vis (geschikt voor vrouwen), gezonde cocktails en snacks als frikandellen en bitterballen is er keuze voor iedereen. Hierdoor kun je met iedere vriend, vriendin, scharrel, moeder etc er gaan eten (voordeel!). Toch zijn sommige gerechten naar mijn menig iets te gezond en zou ik die liever gewoon nog steeds ongezond willen blijven eten. Crème brûlée van vanille met een dikke suikerlaag smaakt gewoon lekkerder en ik wil liever een koekje bij de thee (sorry) dan een stukje (gezonde) bananen chips. Maar hey, wij Nederlanders hebben altijd iets aan te merken. Voorlopig zit SNCKBR iedere avond vol, heb ik een super leuke avond gehad, lekker gegeten en ga ik zeker nog eens langs voor een “gezonde” G&T op vrijdag avond. Onze ober die ons bediende die avond was namelijk best gezellig en geen verkeerde verschijning.

SNCKBR – Van Woustraat 34 – Amsterdam (De Pijp)

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

1 Reactie

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP