Zo is slapen in een iglo in Oostenrijk

We slepen de koffers door de sneeuw. Het is ijskoud en ik ben enorm blij dat ik mijn thermo-ondergoed en ski-pak heb aangedaan. Voor mij zie ik een paar grote sneeuw hopen. Ik ga er van uit dat dat dus de iglo’s zijn waar we vannacht in gaan slapen. Ik kijk naar boven, de lucht is helder en ik heb het gevoel dat het al 20 graden vriest. Dit gaat nog eens een spannende nacht worden. 

slapen in een iglo in Oostenrijk Kühtai

Of ik een nachtje in een Iglo in het Oostenrijkse Kühtai wilde slapen. Ja daar zei ik natuurlijk geen nee tegen. Ik was enorm benieuwd hoe het zou zijn. Koud, warm, gezellig? Zou ik het s’nachts overleven of zou ik het hartstikke koud hebben? Begin Februari was het zo ver. Na het vliegtuig gepakt te hebben richting Innsbruck en een korte rit door de bergen kwamen we aan in Kühtai. Hier ging het dan allemaal gebeuren. Ik was gelukkig goed voorbereid en had in de ski-shop (waar we onze ski’s lieten waxen) al mijn thermo-ondergoed en ski-pak aangetrokken. Hierdoor ging ik warm het avontuur in (#aanrader).

 Wat kun je verwachten? 

Bij Iglu Village kun je slapen op 2020 meter hoogte, midden in de sneeuw en in een iglo die ieder jaar opnieuw wordt opgebouwd. Dit wil iedereen toch een keer proberen? Tijdens het boeken kun je kiezen tussen een Iglu Basic of een Iglu Romantic pakket. Het verschil? Bij Iglu Basic slaap je met meerdere mensen in een iglo (dit kunnen dus ook onbekende zijn). Je betaalt dus eigenlijk puur voor een slaapzak in een van iglo’s. De kosten van een Iglo Basic slaapplek is 125 euro (hierin zit ook diner en ontbijt). Wil je romantisch met je geliefde in een iglo? Kies dan voor Iglo Romantic. Je boekt dan je eigen romantische privé iglo. Je hebt dan een eigen voordeur, krijgt champagne en je kan zelfs de expeditie slaapzakken aan elkaar ritsen zodat je samen met je lover in een slaapzak kunt slapen ( super romantisch!).

slapen in een iglo in Oostenrijk Kühtai

slapen in een iglo in Oostenrijk Kühtai

Rond de klok van zeven begint het diner. Voor deze tijd kan je natuurlijk al een drankje drinken in de bar ( wij begonnen met een heerlijke Glühwein). Het diner bestaat uit een hoofdgerecht (typische Oostenrijkse kaasfondue met brood) en een nagerecht (chocolade fondue en marshmallows).

Uitgegeten? Dan kun je via de ijsglijbaan naar de bar toe glijden. Het lijkt koud, maar met je ski-pak aan is dit prima te doen. Dus wat trek je dan aan tijdens het eten? Kies voor laagjes. Denk hierbij aan thermo-ondergoed, skibroek, ski-jas, ski sokken, warme schoenen en een muts.;

slapen in een iglo in Oostenrijk Kühtai

slapen in een iglo in Oostenrijk Kühtai

Wil je na het eten nog wat avontuurlijks ondernemen? Dat kan! Voor 29 euro kun je deelnemen aan een sneeuw schoenwandeling. In 45 minuten loop je de berg op naar de eerste hut. Hier kun je op eigen kosten een drankje drinken om vervolgens naar beneden te rodelen.

Zelf voelde ik mijzelf niet helemaal optimaal, dus leek het mij beter om de sneeuwschoen wandeling te cancelen. Wij besloten naar het hotel tegenover te gaan om op te warmen. Die avond was het -15 graden en eerlijk is eerlijk dat is echt koud. Na een thee, spelletje en een beetje opgewarmd te zijn besloten we terug te gaan naar onze iglo.

Wat vond ik van slapen in een iglo? 

Eerlijk? Als je jezelf helemaal in de expeditieslaapzak wikkelt (dus ook je hoofd in de zogeheten slaapzak capuchon) dan heb je het geen moment koud. Maar ik merkte wel dat als je dan even je neus naar buiten stak, hij er ook meteen afvroor. Ik ben een paar keer wakker geworden, maar heb verder prima geslapen. Een voordeel is dat je de volgende dag heerlijk warm kan ontbijten in het hotel (wat tegenover ligt). Dus aanrader? Ja zeker, het is een super gaaf avontuur welke ik aan iedereen kan aanrader. Meer weten? Check dan de onderstaande video. Zou jij in een iglo willen slapen? Laat het mij weten hieronder in de reacties.

Zo is het om te slapen in een Iglo video

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (29) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

2 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP