Dit zijn de plekken om te dansen en slapen in Parijs

Het is alweer een tijdje geleden dat ik in Parijs was. Maar liefst drie dagen was ik in touw om de leukste spots voor jullie te ontdekken. Al eerder schreef ik over de lekkerste restaurants van Parijs, de mooiste mannen plekken in Parijs en vandaag is het tijd voor de clubs en de leukste plekken om te logeren. Klaar voor de stadsgids Parijs deel drie? Lees dan gauw verder.

Dit zijn de clubs die je niet mag missen in Parijs

Wanderlust: Dit is een club op een boot! Er is een groot deck om in de buitenlucht te dansen (of om een Titanic momentje proberen te pakken, à la Jack en Rose) maar ook een ruimte om binnen te dansen. Er hangt goede sfeer, de dj speelt verschillende genres dus check de agenda!

Nuits Fauves: Vind je Wanderlust niks? Dan kun je zo doorlopen naar Nuits Fauves (betekent letterlijk ‘wilde nachten’). Duister, rauw en industrieel. Ze draaien elektronische muziek, zo hadden ze onlangs Sebastian Mullaert geboekt (hier een fan). Is vorig jaar pas geopend, en lekker ruim. Zelfs de website is cool. Gewoon gaan.

La Bellevilloise: Laat ik beginnen met het belangrijkste, er werkt hier een uitermate knappe barman die me de hele avond achterna heeft gelopen, waar ik shotje na shotje mee gedaan heb, waar ik toen katjelam mijn telefoonnummer aan heb gegeven en die vervolgens moest werken tot zes uur ’s ochtends, waardoor ik hem nooit meer gezien heb.

Ik heb die knappe barman van Le Bellevilloise nooit meer gezien

Tragisch, niet? Mocht je hierheen gaan en een mooie, lange, man met donker haar en ogen waar je in kunt verdrinken treffen: doe hem de groetjes van die gekke Nederlandse blogger die Jägermeister en wijn dronk alsof het water was.

Enfin, bij Bellevilloise kun je prima eten, hebben ze livemuziek, een bar, een club en toen ik er was kon je zelfs swingdansen. (Wat ik ook gedaan heb, want ik was dus straalbezopen van alle gratis shotjes.) Ik vind het niet per se een must-visit, maar het is budget-vriendelijk, beregezellig en het personeel is te gek. (Oh, en er is een buitenbar met stadsstrand!)

Concrete: Een plek om te bezoeken als je nog wat jonger bent, de crowd hier is namelijk echt jailbait– beware! Ik had af en toe het gevoel dat ik de jonge spruiten van rond de twintig (en vaak onder de twintig) moest wijzen op de gevaren van drugs met alcohol mixen.

Concrete is een plek voor jonge spruiten

Concrete heeft twee ruimtes: beneden wordt er techno gedraaid, boven wat luchtigere (deep)house –wederom in de buitenlucht. Overigens weet je nooit precies wat je gaat krijgen, want de programmeur was er erg ferm in dat hij de dj altijd laat draaien ‘wat hij maar wil’, ook al zou dat jodelmuziek zijn.

Over het algemeen een goede programmering, maar het publiek…tja, het moet je liggen. Ik tik volgend jaar de dertig aan, voor mij was het een no-go. Mocht je met een grote groep Parijs bezoeken, dan is het wel echt een leuke plek om te gaan dansen.

Rex: de oudste technoclub in Parijs, onder leiding van de jonge Parisienne Clara (begin dertig en dan al de scepter zwaaien bij één van de grootste clubs- deze meid is de OG Girl Power).

Rex heeft ervoor gezorgd dat ik slechts drie uur heb geslapen

Niet alleen is zij echt te gek, heeft ze een eigen muzieklabel en een oog voor goede dj’s- de club is ook goed ingedeeld en godzijdank is het publiek wat ouder (en hipper). Toen ik er de laatste keer was had ze Pantha du Prince geboekt- het was te gek. Rex heeft ervoor gezorgd dat ik slechts drie uur heb geslapen de laatste nacht, als zombie aan het ontbijt zat, en het was het waard.

Showcase: Recht onder de mooiste brug van Parijs, Pont Alexandre III, zit een grandioos dure club- Showcase. Je moet er een keer geweest zijn, maar ga vooral vanuit een van de barretjes in deel 2 en neem een paar Franse mannen mee die je drankjes betalen (daar staan ze namelijk op, in Parijs hebben ze ridderlijkheid wat hoger in het vaandel dan in ons Neerlands ‘Paradijs’) want anders kun je een shopping spree in Parijs wel vergeten. Het is echt heel tof, maar duur.

Silencio: niet geschrokken van de prijzen bij Showcase? Draag je voornamelijk dure kleding en zie je eruit als een supermodel? Dan is Silencio de club waar je heen wilt. Geopend in 2011, en bedacht door David Lynch (Ja, de regisseur van Twin Peaks!).

De club is geïnspireerd op de Silencio Club op Mulholland Drive en iedere kamer is dus anders en volledig surrealistisch. Het adres van de club, Rue de Montmartre 142 schijnt de plek te zijn waar Molière ligt begraven en Emile Zola printte daadwerkelijk zijn ‘J’accuse’ in de kelder.

Eerlijk is eerlijk; ik heb me er nog nooit aan gewaagd, want het deurbeleid schijnt dusdanig heftig te zijn dat het Berlijnse Berghain er een puntje aan kan zuigen. Volgende keer als ik in Parijs ben zal ik erheen gaan, voor onderzoeksdoeleinden. Oh ja, voor middernacht is het members-only. Mijn persoonlijke ‘moet ik absoluut heen’.

Hier wil je slapen in Parijs

Hotel Amour of Mama Shelter. De eerste is duur, maar iedere kamer is anders en het is gewoon echt zo’n mooi hotel waar je ook fantastisch kan brunchen dat hij erbij moet. Mama Shelter is betaalbaarder, de kamers zijn groot, het ontbijt is fantastisch (Twee soorten roerei! TWEE. SOORTEN. Do I need to say more?!) en het personeel spreekt allemaal perfect Engels. Het is wat uit de route, maar het is het waard.

Ben je van plan om binnenkort naar Parijs te gaan? Bezoek dan sowieso een van bovenstaande clubs. En nu mijn vraag: wat is jullie favoriete club in Parijs en waar gaan jullie het liefst logeren? Ik hoor het natuurlijk graag. Tot de volgende keer!

Avatar
Sabrina Beek

Sabrina (29) woont in Amsterdam met kat Jacques. Ze heeft kortstondig aan de kunst- en modeacademie gestudeerd om uiteindelijk toch bij de Universiteit van Amsterdam terecht te zijn gekomen. Ze is single, en momenteel een boek aan het schrijven over daten in Amsterdam.

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP