Zo maak je gezonde cheesecake

SKINNY CHEESECAKE BY BODY & FIT SHOP HEALTHY WORKOUT

Tot een paar weken geleden was ik top fit en stond ik bijna iedere dag in de sportschool. Wanneer je eenmaal een goed ritme hebt gevonden gaat alles prima. Maar door Kaapstad, Milaan, Hamburg en Amsterdam verloor ik zowel mijn sport als gezonde ritme. Reizen ik leuk en inspirerend, maar om dan gezond te eten en te sporten is killing en vreselijk moeilijk (hier later meer over). Inmiddels heb ik de draad weer op gepakt en wil ik ook langzaam weer meer op mijn voeding gaan letten. Toch hunker ik, zoals elke vrouw, naar zoet, chocolade, taart etcetera. Op het FriendsOftheBrand event kreeg ik een aantal gezonde producten en een recept voor een skinny cheesecake van Body & Fit Shop mee naar huis. Het recept moest ik natuurlijk proberen, want ik ben natuurlijk enorm benieuwd of deze gezonde variant net zo lekker is als de originele caloriebom.

Ingrediënten:

50 gram dadels

100 gram amandelmeel

3 el kokosolie

750 gram magere kwark

10 druppels Natural Flavouring framboos

6 blaadjes gelatine

150 gram frambozen

150 gram aardbeien

SKINNY CHEESECAKE BY BODY & FIT SHOP HEALTHY WORKOUT

Stap 1: Voor een skinny cheesecake heb je diverse ingrediënten nodig. Via Body & Fit Shop had ik al  Coconut Oil, Natural Flavouring framboos, amandelmeel en dadels in huis. Bij de supermarkt kocht ik nog frambozen, aardbeien, twee bakken magere kwark en een pakje gelatine.

Stap 2: Ontpit de dadels, smelt de kokosolie in een pannetje en maal daarna de dadels, amandelmeel en kokosolie in een blender. Je moet even goed alles door elkaar husselen en een paar keer goed hard de blender aanzetten.

SKINNY CHEESECAKE BY BODY & FIT SHOP HEALTHY WORKOUT

Stap 3: Kneed het mengsel tot een geheel en smeer het met een lepel uit in een taart of brownie blik (vergeet van te voren niet even het blik in te vetten met kokosolie).  Zorg dat het een geheel wordt en druk het deeg goed aan.

Stap 4: Laat de gelatine blaadjes 5 minuten weken in koud water. Verhit na 5 minuten een kwart van de kwark en meng deze al roerend met de gelatine blaasjes (vergeet van te voren de blaadjes niet uit te knijpen).

SKINNY CHEESECAKE BY BODY & FIT SHOP HEALTHY WORKOUT

Stap 5: Voeg naar smaak een aantal druppels (+/- 10 druppels) Natural Flavouring toe. Deze is geheel op basis van stevia extract, bevat geen suikers en calorieën, maar geeft je shakes, kwark, yoghurt en drinken wél een zoete en heerlijke smaak.

Stap 6: Wil je de taart leuk en lekker garneren, verdeel dan de overgebleven partjes van de aardbeien over de taart. En dan is de taart KlAAR! Oh nog niet helemaal klaar, nu alleen nog even de taart 2 uur laten opstijven in de koelkast. Wachten maar!

SKINNY CHEESECAKE BY BODY & FIT SHOP HEALTHY WORKOUT Stap 7: Wachten? Nee, in de tussentijd kun je mooi even naar de gym! Ik besloot een lesje crossfit mee te doen. Daar later meer over.

Stap 8: Na hard bikkelen in de chill en 2 uur later kan er dan eindelijk gesmikkeld worden! Het resultaat: Eerlijk is eerlijk ik moet wel even wennen. Je proeft duidelijk dat de skinny variant gezonder is. Het is veel minder een suikerbom, maar daardoor proef je het verse fruit des te beter. Zelf vind ik de taart goed gelukt en heb ik nadat ik een punt heb gegeten een minder groot schuld gevoel dan wanneer ik een NY cheesecake bestel. Al moet ik toegeven, die kan soms ook gewoon super lekker zijn.

Houden jullie ook zo van cheesecake, maar zijn jullie nu ook aan het sporten voor de zomer? Laat hieronder jouw mening horen! Ik ben daarnaast ook benieuwd wat jullie van dit soort posts vinden. Vaker doen? Eet smakelijk! Liefs X

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

11 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Oh dit ziet er echt heerlijk uit! En de gezonde variant is altijd meer dan welkom. Deze ga ik zeker proberen! Heb je wel eens zoete aardappel brownie gemaakt? Echt mijn favoriet, het recept staat nu online 🙂

    Geniet van dit lange paasweekend.

    Liefs,
    http://www.merelteunis.nl
    Personal lifestyle blog about the little things in life with a touch of beauty, wanderlust & health.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP