Rondreis Namibië,: de mooiste plekken voor 3 weken.

Als je denkt aan een rondreis Namibië, denk je meteen aan eindeloze uitzichten over zand en de duinen in de woestijn. Droge stoffige zandwegen, veel wildlife met weinig omheiningen en rode zonsop- en ondergangen. Afgelopen zomer ben ik twee weken op avontuur geweest in dit prachtige land en maakte ik vanaf Kaapstad een rondreis door Namibië. Ik raad aan om ongeveer drie weken te plannen voor een rondreis Namibië, omdat de afstanden groot zijn en de infrastructuur niet overal even best.

In dit artikel beschrijf ik de mooiste plekken van Namibie, deel ik onze ervaring van deze rondreis, ons reisprogramma en dingen waar je rekening mee moet houden als je op rondreis door Namibië gaat. Een ding is zeker, je zult geen saaie onavontuurlijke vakantie hebben!

Vliegen naar Namibië

Wij begonnen onze rondreis Namibië in Port Elizabeth, Zuid-Afrika. Het makkelijkst en voordeligst is om op Kaapstad te vliegen en vanuit daar naar de grens van Namibië te rijden. Vioolsdrif is de dicht bijzijndste grensovergang vanaf Kaapstad en het kan daardoor in het hoogseizoen hier erg druk zijn.

Je kunt natuurlijk ook naar de hoofdstad van Namibië zelf vliegen, Windhoek. Alleen is de autoverhuur in Namibië wel een stuk duurder in vergelijking met Zuid-Afrika. De vliegveld keuze is dus afhankelijk hoeveel budget je te besteden hebt, maar ook hoelang je de tijd hebt voor een rondreis Namibië. Vluchten van Amsterdam naar Kaapstad met een tussenstop liggen rond de €600. Als je van Amsterdam naar Windhoek wilt vliegen ben je rond de €700-800 kwijt. Er zijn geen directe vluchten van Amsterdam naar Windhoek.

Mooiste plekken van Namibië

Er zijn heel veel mooie plekken in Namibie, maar waar moet je nou precies naar toe? Laat ik een ding vooropstellen wees voorbereid op een aantal wow momenten.

Rondreis Namibie. De mooiste plekken voor 3 weken

Hierboven op het kaartje is de ideale 3-weekse reisroute voor een rondreis Namibië te zien. Zoals je kan zien zijn wij gestart in Nationaal Park Augrabies om vervolgens via de kust naar het noorden van Namibië te rijden.

Augrabies Falls National Park

Augrabies Falls Nationaal park ligt vlak bij Uppington, aan de Zuid-Afrikaanse kant van de grens, dus dit is al voordat je de grens naar Namibië overgaat. Dit Nationale park is een van de kleinere nationale parken van Zuid-Afrika.

Naast de 56 meter hoge waterval is er ook veel (sporen van) wild te zien. Je kunt na aankomst natuurlijk meteen de Augrabies watervallen gaan bewonderen, maar wij besloten eerst de 6 km Dassie Trail te wandelen. Het is erg mooi om de omgeving te verkennen en vooral heel veel sporen van wild te spotten. Afsluitend zijn wij uiteraard bij de watervallen gaan kijken en ja dat was erg indrukwekkend!

Rondreis Namibie. De mooiste plekken voor 3 weken - Augrabies Falls National Park - Dassie Trail

Rondreis Namibie. De mooiste plekken voor 3 weken - Augrabies Falls National Park - Dassie TrailRondreis Namibie. De mooiste plekken voor 3 weken - Augrabies Falls National Park - Dassie Trail

Hier overnachten? Dat kan! Een tip voor een budget accommodatie is  Daberas Guest Farm. Deze accomodatie ligt midden in de natuur. Een familie bungalow inclusief privé zwembad boek je alz vanaf 50 euro per nacht (voor 2 personen). Op Booking krijgt deze een accommodatie zelfs een 9.8!

 

Opzoek naar iets luxers? Dan is Tutwa Desert Lodge misschien wel iets voor jou. Boek je een kamer in deze lodge dan is alles inclusief. Deze lodge ligt midden in de natuur en beschikt over een aantal prachtige suites. Prijzen beginnen vanaf 250 euro voor twee personen. Hier zit ontbijt, lunch bij inbegrepen.

Oranje Rivier

Als je van avontuur houdt en niet bang bent om nat te worden of onder de sterrenhemel te slapen dan is de 4-daagse Orange River Rafting echt iets voor jou. Er gaat een professionele crew met je mee die je zullen begeleiden tijdens deze rafting trip over de Oranje rivier. Dagelijks zal er voor je gekookt worden, kun je genieten van een kampvuur en ’s nachts kun je de sterren bewonderen en helemaal een zijn met de natuur. De trips worden het gehele jaar door georganiseerd. Houd er wel rekening mee dat in de zomer het erg warm wordt in Namibië en het water level laag staat. Je zult daardoor af en toe je kano over de rotsen moeten tillen en minder stroomversnellingen en watervalletjes hebben.

Ai-Ais Resort

Ai- Ais Resort was een van de hoogtepunten tijdens onze rondreis Namibië! Ai-Ais is een plaats in het woeste landschap in de regio en het Ai Ais Resort staat bekend vanwege de warmwaterbronnen aan de Zuidelijke voet van de bekende Fish River Canyon. Ai-Ais betekent “brandend water” in de lokale Nama taal en refereert aan het sulfaat in de hete waterbron welke in dit gebied is gevonden.

Rondreis Namibie. De mooiste plekken voor 3 weken - Ai-Ais Resort

Niemansberg beklimmen

Wij hebben ‘s ochtends de Niemansberg die uitkijkt op het resort beklommen. De klim duurde ongeveer 1,5 uur, maar als je regelmatig pauze houdt, houdt dan rekening met 2 uur omhoog en 1 uur naar beneden. Bovenop kun je je naam in een logboek schrijven en er staat een paal waar je als je daar behoefte aan hebt je ondergoed aan op kan hangen. Na afloop van de hike zijn wij uiteraard even in de warmwaterbronnen gesprongen om het helende effect van het water te ervaren, als je er dan toch bent.

Rondreis Namibie. De mooiste plekken voor 3 weken - Niemansberg beklimmen

Kamperen bij Ai-Ais

Houd er rekening mee dat als je kampeert bij Ai-Ais dat er ontzettend veel bavianen rondstruinen die geïnteresseerd zijn om jouw voedsel op te eten. Dit overkwam ons toen we terugkwamen van de warmwaterbronnen en een lekker ontbijtje hadden gemaakt. De bacon werd 2 seconden niet in de gaten gehouden en de hele tupperware met bacon en andere etenswaren waren door een grote baviaan mee naar de top van de naastliggende heuvel genomen.

Rondreis Namibie. De mooiste plekken voor 3 weken - Rondreis Namibie. De mooiste plekken voor 3 weken - kamperen Namibië

Fish River Canyon

Niet ver van Ai-Ais bevindt zich de Fish River Canyon, oftewel de Visrivier Canyon, de op een na langste canyon ter wereld, na de Grand Canyon in de Verenigde Staten. De kloof is circa 160 km lang, tot 27 km breed en op sommige plaatsen 550 meter diep. De Visrivier vervoert alleen in het natte seizoen water en is oranjekleurig. De canyon begint bij het plaatsje Seeheim en eindigt bij Ai-Ais.

Rondreis Namibie. De mooiste plekken voor 3 weken - Rondreis Namibie. De mooiste plekken voor 3 weken - Fish River Canyon

De rivier mondt zich uit in de Oranjerivier (bekend vanwege de meerdaagse rafting trips) langs de grens met Zuid-Afrika. Het is erg populair om de Visrivier Canyon te voet te doorkruizen, de wandelroute is 90 km en gaat over de bodem van de canyon langs de rivier en duurt ongeveer 4-5 dagen. Onderweg kampeer je langs de rivier onder de sterrenhemel. Overnachten? Dat kan bij Hobas Campsite. Wil je iets meer luxe? Kies dan voor Canyon Roadhouse – Gondwana Collectie.

Sesriem / Sossusvlei Nationaal Park/ Dead vlei

De volgende dag vervolgde de rondreis Namibië over een lange stoffige weg van Hobas naar Sesriem. Op deze weg moet je goed opletten voor ongemakken onderweg (slecht wegdek, lekke banden, etc) en er is erg slecht zicht (erg stoffig door de zandwegen dus je ziet amper of er tegenliggers aankomen). Tijdens de rit hebben we de eerste gemsbokken aan de kant van de weg gespot en daarnaast ook de zeldzame grootoorvos. Het is zo gaaf om wild in het wild te spotten!

Rondreis Namibie. De mooiste plekken voor 3 weken - Sesriem / Sossusvlei Nationaal Park/ Dead vlei

De Sesriem camping in het Sossusvlei Nationaal Park was voor ons het meest indrukwekkend. Je voelt je zo dichtbij de natuur. De Sesriem Campsite bevindt zich namelijk binnen het Sossusvlei Wildlife Resort waardoor je een uur voor zonsopgang en een uur na zonsondergang al richting de duinen en Dead Vlei kan rijden/blijven. Daarnaast is er ook erg veel wild te bewonderen.  Aanrader dus!

Rondreis Namibie. De mooiste plekken voor 3 weken - Sesriem / Sossusvlei Nationaal Park/ Dead vlei

Kamperen Sossusvlei Nationaal Park

Wij hadden een mooi plekje onder een boom waar we heerlijke maaltijden boven een vuurtje hadden bereid. ’s Avonds na het eten als de camping rustig was kwamen er geregeld vossen, jakhalzen en gemsbokken langs onze tenten lopen. We hebben ook een grote ‘Eagle Owl’ oftewel Oehoe gespot die het licht van onze zaklantaarn gebruikte om op klein gedierte te jagen.

De volgende ochtend zijn we op tijd op gestaan om onze rondreis Namibië te vervolgen. Het is het mooist om nog voor zonsopgang richting de duinen te rijden zodat je bovenop “Big Daddy” de zon kunt zien opkomen.

Dead Vlei

Nadat we Big Daddy hadden beklommen zijn we richting Dead Vlei gereden. Let op (!) hier heb je echt een 4×4 bij nodig anders kom je er dus niet aan.

Rondreis Namibie. De mooiste plekken voor 3 weken - Sesriem / Sossusvlei Nationaal Park/ Dead vlei

Rondreis Namibie. De mooiste plekken voor 3 weken - Sesriem / Sossusvlei Nationaal Park/ Dead vlei

Dead Vlei is een gebied waar vele jaren geleden een rivier richting een klein meer heeft gestroomd, waardoor er planten en bomen groeide in dit waterrijke gebied. Toen een van de zandduinen deze rivier blokkeerde kwam na een aantal droge jaren er geen water meer de Sossusvlei instromen. De planten en bomen gingen hierdoor dood. Door de extreme droogte van het woestijnklimaat zijn de overblijfselen van deze bomen opgedroogd en staan ze dus nog ‘dood’ in deze vlei. Vandaar de naam Dead Vlei. Een erg bijzonder en fotogeniek aanzicht.

Rondreis Namibie. De mooiste plekken voor 3 weken - Sesriem / Sossusvlei Nationaal Park/ Dead vlei

Ook erg mooi te bezoeken als je in dit gebied bent in de Sesriem Canyon. Je kunt bovenlangs naar het einde lopen, naar beneden wandelen en “door” de canyon weer terug naar het begin. Dit is ongeveer een uurtje wandelen totaal. Overnachten? kamperen kan bij Camping Sesriem. Opzoek naar luxe? Kies dan voor Sossusvlei Lodge.

Vogelfederberg

Als je vanuit Sesriem richting Walvis Baai rijdt komt je na een aantal uur hobbelen over de zandwegen in het Naukluft Nationaal Park aan de linkerkant een rotsformatie tegen: de Vogelfederberg.

Er is hier naast een aantal picknick plekken (lees: stenen tafels en stoelen en een metalen prullenbak), helemaal niks. En dan trok ons nou juist zo aan. Vogelfederberg biedt de mogelijkheid te kamperen in het niets, bovenop een rots met eindeloze uitzichten over de zandvlakten van Namibië. Een echte detox. Is dat niet waar wij tegenwoordig allemaal naar op zoek zijn?

Rondreis Namibie. De mooiste plekken voor 3 weken - Vogelfederberg

Mocht je echt geen zin hebben in deze detox dan kun je er uiteraard ook even stoppen om de uitzichten te bekijken en de pauzeren en daarna doorrijden om te overnachten in Walvis Baai of Swakupmund.

Swakupmund

Het gemoedelijke kustplaatsje Swakupmund was bij vele van ons een favoriet en eigenlijk een is ook een van de mooiste plekken van Namibië. Namibië was vroeger een Duitse kolonie en in deze plaats zie je erg veel Duitse invloeden in het dagelijkse straatbeeld, bierbrouwerijen, pubs, cuisine, architectuur en kledingdracht. Zelfs de Duitse taal kom je op plekken tegen.

Wij waanden ons echt weer even terug in de bewoonde wereld na zoveel nachten kamperen dus hadden ons zelf verwend met twee nachten in een guesthouse. Heerlijk om te douchen, je kleding te laten wassen, in een normaal bed te slapen en schoon beddengoed te hebben. Zo voelden we onszelf weer even een normaal mens in de beschaving.

Rondreis Namibie. De mooiste plekken voor 3 weken - Swakupmund

Tips en bezienswaardigheden Swakupmund:

 • Bezoek de Cristal Galery voor een educatieve middag over kristallen
 • Ga souvenir shoppen en bezoek een van de Duitse bierhuizen in het centrum
 • Eet een visje bij Reef Beach Restaurant met je voeten in het zand
 • Huur een sand buggy of quad en ontdek de woestijn.
 • Geniet van de zonsondergang met drankjes bovenop de maanrots net buiten Swakupmund.
 • Drink biertjes en dineerbij de Beer Brewery aan de waterfront

Spitzkoppe

Spitzkoppe is een van mijn mooiste plekken in Namibië! Je voelt je zo klein omringd door alle grote indrukwekkende rotsen en unieke rotsformaties in de woestijn van Namibië. De grote Spitzkoppe steekt 700 meter boven het landschap uit en je kunt hier onder de sterrenhemel slapen of je tentje opzetten en genieten van de puurheid van de natuur.

Rondreis Namibie. De mooiste plekken voor 3 weken - Rondreis Namibie. De mooiste plekken voor 3 weken - Swakupmund

’s Nachts is het hier ontzettend helder, omdat er geen plekken in de buurt zijn, Spitzkoppe is dus beste plek dus om sterren te kijken. Overnachten? Kamperen kan bij Spitzkoppe Campsuite. Opzoek naar luxe? Kies dan voor Spitzkoppen Lodge.

Brandberge

De Brandberg is een gebergte in Namibië, gelegen in het noorden van de regio Erongo. De hoogste top, de Königstein, is 2.573 meter hoog en de is tevens de hoogste berg van Namibië. De Brandberg White Lady Lodge waar je verblijft heeft een prachtig uitzicht over de Brandberge in Damaraland en biedt ook activiteiten aan.

Activiteiten die worden aangeboden zijn:

 • Desert Elephant Drive waarbij ze je in een 4×4 de wildernis in nemen om olifanten en ander wild te spotten.
 • Hiking: er zijn geen uitgezette trails maar je bent vrij om de omgeving rondom de lodge te verkennen te voet op zoek naar (sporen van de) wilde dieren.
 • Zonsondergang drive waarbij ze je naar een mooi punt voor zonsondergang brengen.
 • Paardrijden door de wildernis begeleidt door een instructeur uit Damara land

Rondreis Namibie. De mooiste plekken voor 3 weken - Rondreis Namibie. De mooiste plekken voor 3 weken - Rondreis Namibie. De mooiste plekken voor 3 weken - Swakupmund

Rondreis Namibie. De mooiste plekken voor 3 weken - Rondreis Namibie. De mooiste plekken voor 3 weken - Rondreis Namibie. De mooiste plekken voor 3 weken - Swakupmund

Kies je voor White Lady Lodge dan zit je goed. Dit omdat je niet dichter bij het wild, zonder enige omheiningen kan overnachten. Je moet dus zeker niet bang aangelegd zijn om hier te verblijven. Wij vonden naast de campsite waar wij onze tenten hadden opgezet naast een waterbron, heel veel sporen van wild waaronder olifanten, kudu, zebra, buffalo etc.

Rondreis Namibie. De mooiste plekken voor 3 weken - Rondreis Namibie. De mooiste plekken voor 3 weken - Rondreis Namibie. De mooiste plekken voor 3 weken - Swakupmund

‘s Ochtends zijn we zelf met onze auto’s door het lege rivierbed gaan rijden. Niet ver van onze campsite vandaan vonden we al leeuwensporen die we gevolgd zijn. Helaas kwamen we na een tijdje rijden vast te zitten (4×4 is noodzakelijk in dit gebied) waardoor we de leeuwensporen helaas niet meer verder konden volgen. Volgende keer beter!

Etosha National Park

Het bezoeken van Etosha Nationaal Park is een must tijdens een rondreis Namibië. Dit wildpark bevindt zich in het noorden van Namibië en staat bekend vanwege de grote zoutpannen, wisselende seizoenen en de grote groepen dieren die bij elkaar te spotten zijn.

De dieren leven hier allemaal nauw met elkaar samen omdat ze afhankelijk zijn van de schaarse waterbronnen tijdens de vooral droge periode in het Etosha nationaal park. Een kwart van het park bestaat uit een enorme zoutpan waar vroeger een groot meer heeft gezeten. Oorspronkelijk was het park 100.000 km2 groot, maar tegenwoordig is het park

nog 22.270 km2 groot. Voor gras eters is er in het park weinig voedsel en daarnaast weinig beschutting waardoor ze nooit ’s nachts water zullen gaan drinken. Roofdieren maken juist gebruik van het donker om te jagen.

Rondreis Namibie. De mooiste plekken voor 3 weken - Etosha National Park

Rondreis Namibie. De mooiste plekken voor 3 weken - Etosha National Park

Tip voor een bezoek aan Etosha nationaal park: ga naar de verschillende waterputten en bronnen en probeer ’s nachts op een game drive te gaan om zoveel mogelijk (roof)dieren te spotten. Je kunt vanuit de campsite of lodge waar je verblijft een game drive boeken zodat je nadat de hekken sluiten je alsnog met gids in een open safari wagen het park in kan.

Zo kwamen wij ’s nachts een groep leeuwen tegen die net op een zebra hadden gejaagd en deze aan het oppeuzelen waren. Terug bij de campsite, waar een waterput naast de campsite zit, kwam we ’s nachts drie zwarte neushoorns tegen. Deze zijn erg zeldzaam te spotten. Het enige gedierte van de Big Five die in Etosha ontbreekt is de buffel, daar is het hier te droog voor.

Rondreis Namibie. De mooiste plekken voor 3 weken - Etosha National Park

De beste periode om Etosha te bezoeken is juli, augustus en begin september. Dit is het einde van de droge tijd waardoor je veel dieren bij de waterputten kunt spotten. Het is ideaal als je wat langer de tijd voor Etosha kunt nemen zodat je 1 of 2 nachten in Okaukuejo kunt verblijven, 1 nacht bij Halali en 1 nacht bij Namutoni campsite zodat je de verschillende gebieden binnen het park kunt verkennen.

Popa Falls

Verwacht geen spectaculaire waterval zoals de Victoria Falls (de grootste waterval ter wereld gelegen in Zambia), maar wel een mooie waterval die het bezoeken zeker waard is. Vanaf de Popa Falls begint de rivier zich te vertakken tot de beroemde natuurresveraat Okavango Delta (gelegen in Botswana).

Mahango Nationaal Park bezoeken.

Het is zeker de moeite waard om het Mahango Nationaal Park te bezoeken als je naar de Popa Falls gaat. Dit park is bekend vanwege de grote groepen olifanten die in het droge seizoen de moerasgronden komen opzoeken. Dit park kun je, net als Etosha, met je eigen auto doorheen rijden.

Caprivi Strip

De Caprivi Strip is een strook land tussen het Noorden van Botswana en het zuiden van Angola en Zambia in, maar behoort nog wel aan Namibië. Dit stuk land is een enorm contrast met de rest van het land vanwege de migratie van het grotere wild in dit deel van Afrika.

Olifanten trekken over dit strook land tussen Botswana, Angola en Zambia in. Het meest bekende wildpark om te bezoeken rondom de Caprivi strip is het Bwabwata National Park. Als je dan toch de Caprivi Strip aan het bezoeken bent en je hebt nog genoeg tijd plak dan zeker een bezoek aan het Okavango Deltagebied en de Victoria watervallen eraan vast. Dit is zeker het aantal extra kilometers waard!

Waterberg Plateau National Park

Als je van Etosha richting Windhoek rijdt kom je langs het Waterberg Plateau Nationaal Park. Deze Waterberg is een zandstenen plateau van 200 meter hoogte met veel groenen natuur, bloemen, planten, trails en wild. Het is typisch, vooral na alle droogte van de rondreis Namibië, om in dit vochtige, groene gebied te komen.

Rondreis Namibie. De mooiste plekken voor 3 weken - Waterberg Plateau National Park

Waterberg Plateau Nationaal is een enorm contrast met de rest van het land. Het plateau zelf is alleen toegankelijk tijdens een excursie met gidsen, waar ze je te voet mee naar de top nemen. Gidsen zijn vooral belangrijk gezien het grootte aantal zwarte en witte neushoorns, buffels, luipaarden etc die in dit gebied leven. Daarnaast vind je er ook veel giraffen, sabelantilopen, wildebeesten, wrattenzwijnen, bavianen en steenbokken.

Activiteiten die worden aangeboden vanuit de Waterberg Wilderness Private Reserve:

 • Plateau Hike 2-3 uur
 • Honeymoon Sundowner
 • Rhino Drive 2-3 uur
 • Rhino Tracking 3-4 uur te voet
 • Culturele Tour: Hereroland 5 uur

Rondreis Namibie. De mooiste plekken voor 3 weken

Windhoek

Windhoek is de hoofdstad van Namibië en ligt in het midden van het land. Opvallend is dat de snelwegen van en naar Windhoek verhard zijn, je kunt echt genieten van de goed geasfalteerde wegen na al het zand en stof happen op de zandwegen in de rest van het land. De enige internationale luchthaven van Namibië is Hosea Kutako Internationaal vliegveld, deze ligt 45 kilometer buiten Windhoek. Aanrader als je in Windhoek bent: ga bier drinken en Duits eten bij Joe’s bierhuis, een begrip in Windhoek.

Voorbereiding rondreis Namibië

 • Check of je de juiste spullen hebt ingepakt voor de rondreis Namibië.
 • Controleer of je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig is
 • Neem rond de ZAR 2.000 cash mee voor het geval je ergens niet met je creditkaart kunt betalen. Je kunt ZAR ook in Namibië gebruiken, de waarde van de valuta Namibian Dollar en de Zuid Afrikaanse Rand zijn hetzelfde)
 • Zorg dat je (huur)auto vol getankt is en dat het olie peil en bandendruk goed is. Zorg daarnaast ervoor dat je minimaal 1 liefst zelfs 2 reservebanden met je mee hebt.
 • Neem snacks & drankjes mee voor de eerste week (er is gelimiteerd aanbod in supermarkten, alleen in de grotere plekken zoals Swakupmund en Windhoek)
 • Zorg ervoor dat je geen zuivelproducten of rauw vlees met je mee hebt als je de grens van Zuid-Afrika naar Namibië overgaat, ze zijn erg streng in controle.
 • Zorg dat je alle belangrijke documenten (zoals bevestigingen van de accommodaties, autoverhuur, auto documenten geprint mee hebt en daarnaast een ZA sticker achterop de auto en een gevaren driehoek mee) op orde hebt.

Rondreis Namibië; mijn ervaring.

Namibië is niet alleen maar zand wat de meeste mensen denken. Nee een rondreis Namibië laat je zien dat dit land een prachtig indrukwekkend natuur, landschappen en wildparken heeft. Hierdoor kun je je zo  klein voelen en waardeer je weer wat de natuur op deze wereld te bieden heeft.

Mijn ervaring is dat Namibië in vergelijking met bijvoorbeeld Zuid Afrika meer “echt” Afrika is.  Er zijn wijdere landschappen en leegtes waarin je kunt verdwijnen. Het is avontuurlijker door de oneindige zandwegen, de kampeerplaatsen en natuurparken met veel minder omheiningen in vergelijking met Zuid Afrika.

Namibië is echt een droom bestemming voor fotografen, maar ook voor niet fotografen zoals ik was het een genot om met de Canon EOS 7D MII foto’s te mogen maken tijdens onze rondreis door Namibië. Mocht je na het lezen van dit reisverslag met mijn ervaringen nog vragen hebben over de reis of over het land dan hoor ik het graag!

Janneke Scherpenhuyzen
Janneke Scherpenhuyzen

Janneke (28) is een geboren en getogen Nijmegenaar. De afgelopen 10 jaar realiseerde haar kinderdroom om model te worden en reisde voor verschillende agencies en opdrachtgevers de hele wereld over. De laatste vier jaar heeft ze in het prachtige Zuid-Afrika doorgebracht waar  de liefde aka “gezonde verslaving” voor de natuur, bergen en outdoor is ontstaan. Ze beklom de Kilimanjaro, liep meerdere keren mee met de Nijmeegse Vierdaagse en struint het liefst door de natuur. Voor DailyNonsense.nl schrijft Janneke over alles wat te maken heeft met actief bezig zijn. Ze gaat opzoek naar de coolste outdoor bestemmingen en activiteiten, ze probeert de gadgets die hierbij aansluiten en deelt tips om comfortabel, maar toch hip op een outdoor trip te gaan.

1 Reactie

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP