De Peugeot roadtrip door Oostenrijk was een groot impulsief avontuur!

Ik plug mijn iPhone in, druk op media en zet mijn muziek aan. Know You Better van Fais galmt door de speakers. Ik stoot hem aan. “Daar is ‘ie weer. Ons roadtrip nummer”. Als het refrein komt zing of misschien beter schreeuw ik mee, zoals ik ook ooit als tiener deed op nummers van de Spice Girls of Backstreet boys. “I want a piece of your mind. So let me in, let me in now. Don’t wanna take up your time”. Hij lacht. “Jij draait dit nummer echt nog eens kappot”. Ik knik. “Je hebt gelijk, maar het is gewoon zo’n lekker nummertje”. Ik dans mee vanaf mijn stoel en zing: “Let’s break the rules, a little rendez-vous. You know you want it ‘Cause I just wanna know you better”. 

Roadtrippen. Het heeft altijd iets avontuurlijks voor mij. Je maakt niet echt een duidelijk plan, weet niet waar je heen gaat, maar gaat gewoon op pad. Bovenstaand fragment is er een van een paar weken geleden tijdens mijn roadtrip door een deel van Oostenrijk. Bijna twee weken lang reden we met de nieuwste Peugeot 5008 van Nederland via Duitsland naar Oostenrijk, kriskraste we door Oostenrijk en reden we weer terug naar Nederland. Het was een groot feest, welke ik zeker niet snel zou vergeten.

Zo was het roadtrip avontuur met de nieuwste Peugeot 5008 door Oostenrijk

Dit avontuur begon op woensdag 14 maart toen deze groene SUV van Peugeot werd afgeleverd. Ik was super excited en kon niet wachten om te gaan. Afgelopen ski-seizoen ben ik maar liefst naar zes wintersportbestemmingen afgereisd en skien blijft een van mijn favoriete bezigheden. In december was ik in Alta Badia en Ischgl, in januari ging ik naar  Kitzbühel en de Franse Alpen en in februari maakte ik een tripje naar de skigebieden rondom Innsbruck. Het waren vooral korte tripjes waar ik met het vliegtuig naar toe ging. Maar waarom eigenlijk? Weet je dat een roadtrip naar de sneeuw stiekem veel leuker is?

Let er wel op als je naar de sneeuw in Oosterijk gaat dat je winterbanden onder je auto hebt liggen en sneeuwkettingen in de achterbak. Dit is namelijk verplicht in Duitsland en Oosterijk. Daarnaast is het ook handig om naar je huidige autoverzekering te kijken en te checken wat allemaal gedekt wordt als je eventueel schade zou rijden tijdens de roadtrip.

Ik was super excited en kon niet wachten om te gaan.

Anyway, na alle spullen in de groene Peugeot 5008 te hebben gegooid kon de reis beginnen. De roadtrip maakte ik samen met (reis)gek en travel blogger Tom Grond. Tom stopte in 2012 met zijn baan en besloot fulltime de wereld over te gaan reizen. Eerst puur om ervaringen op te doen en mensen te ontmoeten later om er zijn werk van te maken. Inmiddels heeft hij meer dan 130.000 volgers op Instagram en groeide zijn website TravelTomTom naar 100.000 views per maand.

Zo was het roadtrip avontuur met de nieuwste Peugeot 5008 door Oostenrijk

Samen kregen wij twee weken lang de kans om de nieuwste Peugeot 5008 uit te proberen en jemig zo wil ik wel meer tripjes maken. Voordeel van deze auto voor vrouwen? Er kan enorm veel bagage in! Zoals ik al eerder schreef reis ik regelmatig met het vliegtuig naar wintersportbestemmingen en dan moet ik altijd rekening houden met de hoeveelheid bagage. Tijdens deze reis hoefde ik daar dus totaal geen rekening mee te houden. We hadden maar liefst twee koffers, twee grote tassen, ski’s en snowboard mee en alles paste er makkelijk in. Ideaal dus!

Ik hou ervan om dingen te doen die de meeste mensen misschien minder snel zouden doen. Ik draai er dan ook niet mijn hand voor om, om impulsief met iemand op reis te gaan. En dat was ook dit keer het geval. Tijdens mijn reis naar India vertelde mijn reisbuddy Alex Chacon over travelblogger Tom. “You don’t know Travel Tom Tom from Holland?” hij leek verbaast. Volgens hem waren wij precies hetzelfde en moest ik hem een keer ontmoeten. Hij vond het maar al te raar dat ik juist hem niet kende.

Ik draai er dan ook niet mijn hand voor om, om impulsief met iemand op reis te gaan.

Dus zo gezegd zo gedaan. Nee niet voor een saaie kop koffie, nee we besloten gewoon meteen twee weken op een roadtrip te gaan. Eerlijk? ik geniet er gewoon van om af en toe een risico te nemen. Want het had zo maar mis kunnen gaan, omdat we elkaar totaal niet kende. In de column “De weg naar succes? “NEE” komt niet voor in mijn woordenboek” schreef ik ook; hoe groter het risico, hoe lekkerder het gevoel als het uiteindelijk lukt. En gelukkig dacht Tom daar precies hetzelfde over.

Zo was het roadtrip avontuur met de nieuwste Peugeot 5008 door Oostenrijk

Dus we gingen op pad. Navigatie invoeren (mijn taak) en dan vanaf Limburg richting onze eerste bestemming Saalbach – Hinterglemm. Mijn muziek playlist (natuurlijk onder andere bestaande uit mijn 10 favoriete après-ski hits) draaide overuren en aan onze gesprekken leek geen einde te komen. Ik heb nog nooit iemand ontmoet die meer verhalen heeft en meer praat dan ik. Dit was al uniek dus! En als je dus met iemand reist die veel van je weg heeft vraag je je ook de zelfde dingen af.

Waarom in een keer naar een bestemming rijden als je ook ergens in the middle of nowhere kan stoppen?

Dus waarom in een keer naar een bestemming rijden als je ook ergens in the middle of nowhere kan stoppen? De eerste nacht verbleven we ergens in een klein dorpje net voor de Oostenrijkse grens. We kwamen laat aan en alles was al gesloten. De wifi verbinding was slecht en 4G-netwerk kende ze volgens mij niet.

Wat doe je dan? Krentenbollen eten, wijn drinken en Rummikubben. Doordat we allebei een winnaarsmentaliteit in ons hebben zitten resulteerde dit tot potjes Rummikub die vol overgave werden gespeeld. Tip: Speel je op jouw roadtrip met twee personen een potje Rummikub? Haal dan de jokers uit het spel om het spel moeilijker, dus uiteindelijk leuker te maken.

Zo was het roadtrip avontuur met de nieuwste Peugeot 5008 door Oostenrijk

Zo was het roadtrip avontuur met de nieuwste Peugeot 5008 door Oostenrijk

Hierna leek alles in sneltreinvaart te gaan. Tijdens de trip moesten we natuurlijk wel een beetje plannen. We werkte met drie verschillende skigebieden samen en zowel in SaalbachSolden, als Obertauern hadden we een druk maar super leuk programma. Ondanks de drukte besloten we ook een aantal roadtrip dagen in te lassen. Op deze dagen gingen we niet skien of snowboarden maar, deden we het gewoon rustig aan en reden we vervolgens naar de volgende locatie.

Er zijn enorm veel dingen die mensen niet zien of ervaren omdat ze er simpelweg de tijd niet voor nemen.

Druk en gehaast leven vind ik stiekem altijd een beetje voor sukkels. Waarom razen we door ons leven heen en kunnen we maar slecht genieten van de kleine momentjes die het leven juist zo mooi maken? Het leven is kort en er zijn enorm veel dingen die mensen niet zien of ervaren omdat ze er simpelweg de tijd niet voor nemen. De roadtrip dagen waren in mijn ogen heerlijk. Onderweg stopte we ergens om een broodje te eten of om gewoon van het uitzicht te genieten. Hierdoor zagen we juist die dingen die je niet ziet als je snel overal heen vliegt.

Zo was het roadtrip avontuur met de nieuwste Peugeot 5008 door Oostenrijk

Een van de plekken waar we onderweg ook stopte was Achensee, oftewel De Zee van Tirol (zoals het door lokale bewoners wordt genoemd). Het water in het meer is hier helder blauw en door de ligging tussen Karwendelgebergte en de Brandenberg Alpen, is de Achensee de perfecte stop tijdens een roadtrip door Oostenrijk.

Helaas was het die dag heel erg koud en stond er heel veel wind. Hierdoor was het niet echt aangenaam om lang buiten te blijven. Maar eerlijk, als het mooi weer was geweest, waren we hier zeker gaan lunchen op het strand. Wie wilt dat nou niet op deze prachtige plek?

Na drie bestemmingen te hebben aangetikt en 20 rummukib spelletjes, een paar valpartijen, heel veel leuke gesprekken, interessante discussies en 2600 kilometer op de teller verder stond ik weer voor mijn voordeur in Nederland. En nu? Natuurlijk, op naar het volgende impulsieve avontuur. What’s next….To be continued!

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP