Roadtrip door Duitsland en Zuid Limburg met Breakzy

Ik ben dol op roadtrippen. Door te roadtrippen ga je op een avontuur, zonder echt een plan te hebben. Juist hierdoor kom je op de meest bijzondere plekken. Het afgelopen jaar ben ik samen met Tom bekend van TravelTomTom in samenwerking met Peugeot meerdere malen op roadtrip geweest en dit was een groot avontuur.

Zo maakten we een impulsieve roadtrip langs de drie ski-gebieden Solden, Saalbach en Obertauern in Oostenrijk. In eerste instantie wilden we maar even gaan skiën, maar zonder dat we het door hadden waar we opeens twee weken onderweg. Dit was zo goed bevallen dat we een paar weken later alweer in de auto zaten voor een nieuw roadtrip avontuur.

Breakzy Roadtrip door Duitsland en Zuid Limburg

Half juni besloten we maar liefst 4 weken op pad te gaan. Tijdens de ze trip bezochten we onder andere de landen Bosnie & Herzegovina, Montenegro, AlbaniëMacedonie, Kosovo, Servie, Slovenië en Oostenrijk. Dit is echt een aanrader voor iedereen.

Drie keer is scheepsrecht zullen we maar zeggen. In augustus gingen we namelijk weer op roadtrip pad. Dit keer in samenwerking met de app Breakzy (check de video over deze app hieronder).

Deze app is naast een routeplanner ook een app om de leukste stopplekken tijdens je roadtrip te ontdekken. De app is gemaakt door reizigers, voor reizigers. Want naast dat je op de app leuke stopplekken kan vinden, kun je ze ook zelf toevoegen. Handig!

Roadtrip door Duitsland en Nederland

Een roadtrip door Duitsland en Nederland klinkt misschien wat saai, maar wist je dat ook net over de grens heel veel te beleven is? Nadat Tom mij opgehaald had in Nijmegen kon het nieuwe roadtrip avontuur beginnen. Dit keer gingen we op pad met een witte Peugeot 308.

Eerste stop: Citytrip Düsseldorf

Düsseldorf is de perfecte plek voor een korte citytrip, maar ook leuk om even te stoppen tijdens een roadtrip, vooral als je een roadtrip door Duitsland maakt. Het is vanaf Nijmegen maar een uurtje rijden naar deze bruisende stad. Düsseldorf staat bekend om de tientallen leuke koffie en eettentjes, maar ook aan de grote hoeveelheid winkelmogelijkheden is geen gebrek. Uiteindelijk verbleven wij twee nachten in deze stad. Meer weten hierover? Lees dan het artikel; weekend citytrip naar Dusseldorf.

Dusseldorf, Duitsland Breakzy Roadtrip door Duitsland en Zuid Limburg

Na twee nachten Düsseldorf was het tijd om verder te gaan. Wist je trouwens dat Düsseldorf een van de grootste Japanse communities van Europa heeft? Net buiten het centrum van Düsseldorf ligt zelfs een tempel met een Japanse tuin.

Tijdens de derde dag van onze roadtrip door Duitsland en Nederland net voordat we verder reden besloten we nog snel een bezoek te brengen aan Eko House der Japanischen Kultur. Een bezoek aan de tuin is gratis, alleen voor de tempel betaal je een aantal euro entree. Ik moet eerlijk toegeven dat mijn verwachten hoog waren. Op internet zie je toch altijd van die mooie plaatjes en dat beeld hoop je dan ook aan te treffen. Echter is het bloeiseizoen, mijn tip; bezoek de Japanse Tuin in het voorjaar.

Eko House der Japanischen Kultur, Dusseldorf, Duitsland Breakzy Roadtrip door Duitsland en Zuid Limburg

Na een kort bezoek aan Eko House der Japanischen Kultur besloten we weer te gaan rijden. Onze eindbestemming werd Burg Eltz en tussendoor wilden we graag ergens stoppen. Om stopplekken te ontdekken pakten we de Breakzy app erbij.

Breakzy roadtrip voorbeeld route van Dusseldorf naar Burg Eltz

In de Breakzy app kun je filteren op bijvoorbeeld overnachtingen, cultuur, rust stops, maar ook op amusement. Ik ben echt dol op amusementsparken (zo ging ik vorig jaar mei naar Disneyland Parijs) en besloot, terwijl we al een uur in de auto zaten, op amusement te filteren. Na het filteren popte Phantasialand op. Een amusementpark waar ik veel over gehoord had, maar waar ik nog nooit geweest was. Hier wilde ik naar toe.

We zaten op dat moment 40km voor Phantasialand en voordat we het door hadden had ik geregeld dat we een aantal uur het park konden bezoeken. De adrenaline gierde op dat moment door mijn lijf en ik kon niet wachten om naar binnen te gaan.

Tweede stop: amusementenpark Phantasialand

Toen we rond de klok van drie aankwamen in Hotel Ling Bao bleek dat we naast entreepassen ook een aantal zogeheten quick-passen kregen waardoor we met voorang in bepaalde attracties konden gaan. Voordat ik deze euforische gebeurtenis nog maar kon verwerken werd ook nog eens vermeld dat we meteen in een van de nieuwste attracties, de Taron achtbaan, gingen.

Nog maar net door de entreepoortjes werden we naar de Taron achtbaan in themawereld Klugheim geleid. Taron is de snelste multi-lanceer achterbaan ter wereld. Binnen 5 minuten zaten we al voorin de achtbaan. Dit gaf zo’n overweldigend gevoel, welke eigenlijk met geen pen te omschrijven is.  (meer weten? Bekijk dan onderstaande video)

Je moet je namelijk voorstellen dat we echt letterlijk 40 minuten nadat ik het idee om naar Phantasialand te gaan opperde werden gelanceerd in de achtbaan. Ik heb in tijden niet zoveel adrenaline gevoeld.

Door alle chaos waren we totaal vergeten te lunchen. Gelukkig zijn er tal van lunchmogelijkheden in het park. Het leuke aan amusementspark Phantasialand is dat ieder stuk een eigen thema heeft. Hierop zijn zowel de attracties, het eten, maar ook de muziek op aangepast.

In themawereld Klugheim, waar ook de de Taron achtbaan ligt, waan je je echt in een middeleeuws dorp. Letterlijk alles is op elkaar afgestemd. We hadden nog niet gegeten dus schoven voor de lunch aan tafel bij restaurant Rutmor’s Taverne. Hier aten we een typische Duitse borrelplak met diverse worstsoorten en brood. Smullen!

Phantasialand Klugheim restaurant Rumtor's Taverne Duitsland Breakzy Roadtrip door Duitsland en Zuid Limburg

Uiteindelijk hebben we bijna alle attracties kunnen doen en zijn we echt tot sluitingstijd in het park gebleven. Op het einde mochten we per geluk nog een aantal keer in de Taron achtbaan. Ik was zo blij als een klein kind. We sloten de dag in stijl af in het restaurant van hotel Ling Bao. Hierna vervolgden we onze roadtrip.

Derde stop: Burg Eltz

Op dag vier van de Breakzy roadtrip door Duitsland reden we naar Burg Eltz. Ik had dit Duitse kasteel al meerdere malen voorbij zien komen op Instagram en nu was het dan eindelijk tijd om een van de belangrijkste Duitse burchten in het echt te gaan bekijken. Of het een aanrader is? Dat lees je in het artikel: ‘Een bezoek aan Burg Eltz. Aanrader of toch niet?’

Burg Eltz, Duitsland Roadtrip door Duitsland en Zuid Limburg

Na Burg Eltz opperde Tom om richting Cochem aan de Moezel te gaan. Dit Duitse dorpje ligt op ongeveer 30 minuten rijden vanaf Burg Eltz. Dus hup navigatie aan en op pad.

Vierde stop: Cochem

Cochem is een fotogeniek plaatsje aan de Moezel. Ik moet eerlijk toegeven dat er niet veel te beleven is, het is vooral een toeristisch Duits dorp, maar prima om even door heen te lopen en wat te gaan eten. Na een lange dag onderweg was ik uitgehongerd, dus dat kwam goed uit.

Cochem aan de moezel, Duitsland Roadtrip door Duitsland en Zuid Limburg

Cochem aan de moezel, Duitsland Roadtrip door Duitsland en Zuid Limburg

Na zo’n groot avontuur in amusementspark Phantasialand wisten we na een bezoek aan Cochem eigenlijk niet meer zo goed waar we heen wilden. Ons plan was om naar het Duitse dorp Monschau te gaan, maar dat heeft veel weg van Cochem. Wat nu? Op de route lag Aken, maar in een bezoek brengen aan een grote stad had ik eigenlijk ook geen zin in. Wat nu?

Uiteindelijk kregen we de heldere ingeving om naar Zuid Limburg te rijden. Tom komt uit het dorp Simpelveld, wat echt op steenworp afstand van het drielanden punt ligt. Ooit, honderd jaar geleden was ik hier een keer geweest, maar ik wilde best nog een keer een rondje Zuid Limburg doen. Dus zo gezegd zo gedaan.

Vijfde stop: Drielandenpunt Zuid Limburg

Tijdens de vijfde dag van de roadtrip ontdekten we dus Zuid Limburg. We reden langs het drielandenpunt en aten typische Limburgse vlaai. Het was echt de perfecte afsluiting van ons derde avontuur, deze Breakzy roadtrip.

Vaals,Drielandenpunt Nederland Roadtrip door Duitsland en Zuid Limburg

Wat vind ik van de Breakzy App?

Nu natuurlijk de meest belangrijke vraag; zou ik de Breakzy App aanraden. Waarom niet? De app is gratis te downloaden en alle tips tijdens een roadtrip/vakantie en of reis zijn natuurlijk meegenomen. Daarnaast waren wij zonder de Breakzy app tijdens de roadtrip door Duitsland natuurlijk nooit op het idee gekomen om een bezoek te brengen aan amusementspark Phantasialand. De Breakzy app zorgt dus ook voor spontane acties tijdens je reis. En wie houdt daar nou niet van?

Vaals,Drielandenpunt Nederland Roadtrip door Duitsland en Zuid Limburg

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Breakzy

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP