Lunchen bij Zeezicht Nijmegen

RESTAURANT ZEEZICHT NIJMEGEN FASHIONISTA CHLOE HOTSPOTS

Vorige week schreef ik er al over, de nieuwe spots van Nijmegen. Er zijn er drie waar ik de komende weken heen wil gaan; Lebowski, Zeezicht Nijmegen en Bistro Berlin. Afgelopen zondag besloot ik met vriendinnetje Maayke Zeezicht Nijmegen te proberen. Restaurant Zeezicht is een concept van horeca man Steven Heijnen, die een pand verder lunch tent New Dutch bezit. Zelf ken ik Steve al jaren en weet ik dat hij menig restaurant tot een succes heeft gebracht. Toen ik hoorde van Zeezicht was ik natuurlijk benieuwd. Maayke en ik zijn samen met haar zus Janneke in Kaapstad geweest en bij binnenkomst in het restaurant kwam het Afrikaanse gevoel even terug. Restaurant Zeezicht is ingericht in een bohimian stijl met diverse Arabische en Afrikaanse invloeden. Er hangt een grote zebrakop aan de muur en er staan Afrikaanse beelden en budhabeeldjes op de schap. Dit is echt even een heel ander Nijmegen dan ik gewend ben. Vernieuwend? Ja zeker, maar hoe is het eten?

RESTAURANT ZEEZICHT NIJMEGEN FASHIONISTA CHLOE HOTSPOTS
RESTAURANT ZEEZICHT NIJMEGEN FASHIONISTA CHLOE HOTSPOTS

We beginnen de middag met cappuccino en doorlopen de kaart. Wat gaan we eten? Ik verwacht zelf bohimian gerechten, maar die staan er niet op. Wel valt meteen op dat er in vergelijking met de hele kaart weinig brood/sandwiches op de staan. Er ligt een duidelijke focus op grotere en warme gerechten zoals pasta’s, wraps en soepen. Later vertelt Steven mij dat dit juist de bedoeling is. Bij restaurant Zeezicht kom je voor luxere/uitgebreide gerechten en bij New Dutch (zijn andere zaak) kies je voor een tosti of sandwich (al staat die ook bij Zeezicht Nijmegen op de kaart). Ze hebben bijvoorbeeld ook geen Fristi op de kaart staan (shit, die miste ik nou net, grapje hoor). Anyway, ik wil kiezen voor het dag gerecht wat bestaat uit een vis bordje van garnalen, coquilles en mosselen, maar op aanraden van Steven kies ik voor stoer brood met buratta, honing, tomaat, pesto en noten. Maayke houdt het simpel en kiest voor een pompoen soep.

RESTAURANT ZEEZICHT NIJMEGEN FASHIONISTA CHLOE HOTSPOTS
RESTAURANT ZEEZICHT NIJMEGEN FASHIONISTA CHLOE HOTSPOTS

Omdat ik geen keuze kan maken loop ik nog snel even naar de keuken om te kijken wat daar gaande is. Er worden net drie bordjes neer gezet en daar zit ook het vis bordje bij (eerste foto). Heb ik de goede keuze gemaakt? Is de vraag die even door mijn hoofd spookt. De wraps met kabab en knoflook zien er minder aantrekkelijk uit, maar zouden vast goed smaken met een kater. Een goed punt is dat Steven zelf in de bediening staat. Dit maakt het net wat persoonlijker in mijn ogen. En kijk hij doet alles met uiterste precisie (foto hieronder).

RESTAURANT ZEEZICHT NIJMEGEN FASHIONISTA CHLOE HOTSPOTS

Na ongeveer tien minuutjes komen de gerechten op tafel. Mijn bord is goed gevuld en even kan ik het brood niet vinden. Dit vind ik een goed teken, want dit betekend dat het brood rijk is belegd. Het stoere brood smaakt heerlijk en de gasten naast ons zie ik in mijn ooghoeken twijfelen of ze niet het zelfde gerecht moeten kiezen. Het is natuurlijk lastig kiezen, want er staan diverse lekkere gerechten op de kaart. Maayke’s soep ziet er goed uit, maar aan een pompoensoep kan je natuurlijk niet zoveel fout doen. Bij de soep wordt trouwens kroepoek en brood met boter geserveerd.

RESTAURANT ZEEZICHT NIJMEGEN FASHIONISTA CHLOE HOTSPOTS
RESTAURANT ZEEZICHT NIJMEGEN FASHIONISTA CHLOE HOTSPOTS

Na het eten worden de gerechten uitgehaald en besluiten we nog een cappuccino na te drinken. Mijn eindoordeel? Restaurant Zeezicht is zeker een aanwinst voor de stad Nijmegen. Het is vernieuwend en nadat dit pand een half jaar leeg heeft gestaan is met de opening van deze lunch spot de koopgoot Marikenstraat opeens weer een stuk aantrekkelijker geworden. Daarnaast vind ik het interieur echt super, zou ik de zebrakop thuis willen hebben en werd ik op een regenachtige zondag vrolijk door de gekleurde banken en schilderijen. Wel vind ik het jammer dat er weinig bohimian geïnspireerde gerechten op de kaart staan en dat er alleen voor Franse wijnen is gekozen. Het lijkt mij juist leuk om onder de zebrakop een Zuid Afrikaans wijntje te drinken. Maar hey, over de huidige kaart heb ik verder niks aan te merken. Het stoere brood was heerlijk en ik ben erg benieuwd naar de andere gerechten. En daarnaast blijf ik natuurlijk een Nederlander, die altijd een puntje van kritiek heeft. Niet erg toch? Vingers in de lucht, Nijmegen heeft er weer een hotspot bij! Zij blij, wij blij! (vind meer Nijmeegse hotspots hier)

RESTAURANT ZEEZICHT NIJMEGEN FASHIONISTA CHLOE HOTSPOTS

Restaurant Zeezicht Nijmegen, Marikenstraat 44, Nijmegen

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

5 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. De romige vissoep doet de naam van het restaurant Zeezicht geen eer aan. Het was meer een romige visboulion met een paar garnalen. Jammer !!!

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP