Tech Noir: hipste jaren ’80 restaurant en club in Rotterdam

Je ziet het steeds meer: creatievelingen die het centrum van de steden, door de hoge prijzen, verlaten. Zonde, vinden Joran Reemer-Brandenburg en Bram Spruit, bekend van Rauwdouwer.

Aan de hoge huizenprijzen kunnen ze helaas niks veranderen, maar om die creatievelingen toch een plek te geven om samen te komen, in het centrum van de stad, besloten ze Tech-Noir te openen.

Nieuwe hotspot in het centrum van Rotterdam

Tech-Noir ligt midden in het centrum van Rotterdam, in het pand van 42 Workspace, op de hoek van de Witte de Withstraat en Schiedamse Vest. De naam van deze nieuwste hotspot in Rotterdam is gebaseerd op de club uit de film Terminator.

Een leuk weetje is dat Tech-Noir ook een filmgenre is, een subgenre van de sciencefiction om precies te zijn. Dit alles wekte mijn nieuwsgierigheid en omdat, ik meer wilde weten, besloot ik, tijdens mijn vintage weekend in Rotterdam, een bezoek te brengen aan deze nieuwe hotspot in Rotterdam.

Tech Noir nieuwe / hipste restaurants / hotspots in Rotterdam 2021/2022

Als we binnenkomen bij het mooie en frisse Tech-Noir worden we meteen vriendelijk ontvangen en naar de comfortabele cozy booths, welke helemaal in Miami Vice stijl zijn aangekleed, gewezen.

Wat meteen opvalt is het fantastische jaren ’80 interieur, de neon letters en uiteraard de felle kleuren. Vanuit onze Miami Vice bank kunnen we al het moois op ons gemakje bekijken, want aan leuke hoekjes, geen gebrek.

Betaalbare cocktails en 80’s beats

Tech-Noir is de moderne variant van een Grand Café, met alle geweldige 80’s galore. Het concept is all-day breakfast, maar je kan er ook terecht voor lunch (diverse broodjes en eiergerechten) of diner (burgers, spare-ribs en meer).

Daarnaast is de plek is uiterst geschikt om te borrelen door de betaalbare cocktail en livemuziek. Maar ook voor een dansje op goede 80’s beats, warehouse en popmuziek ben je bij Tech-Noir aan het juiste adres. Zelfs voor een rustige filmavond zit je bij deze nieuwe hotspot goed. Wat wil je nog meer? Een ding is zeker, Tech-Noir is echt enorm veelzijdig.

Tech Noir nieuwe / hipste restaurants / hotspots in Rotterdam 2021/2022

Terwijl we van onze koffietjes genieten werpen we onze eerste blik op de menukaart, die wederom vormgegeven in eighties stijl.

American diner met nieuwe klassiekers

We ontdekken dat Tech-Noir iets weg heeft van een American Diner, maar dan in een nieuw jasje. Uiteindelijk bestellen we, geheel in de American vibes, American Pancakes, Chicken & Waffles en homemade ice tea tea.

Lees ook:  Het Zalmhuis: de beste zalm en sushi van Rotterdam

Nog geen tien minuten later staat alles op tafel. De kip van de Chicken & Waffles is mals, perfect krokant gebakken en lekker pittig! Maar ook de American pancakes zijn zeker niet verkeerd. Al is mijn favoriet toch wel de Chicken & Waffles. Hier kom ik zeker een keer voor terug!

Tech Noir nieuwe restaurants / hotspots in Rotterdam 2021/2022

Met ‘All Day Breakfast’, 80’s & 90’s party’s (elke maand), filmavonden (elke dinsdag), thema feestavonden, live optredens, DJ avondjes, de lekkerste dinerclassics (burgers, loaded fries, shared dining, snacks) is Tech-Noir toch wel dé nieuwe en hipste hotspot van Rotterdam die toegankelijk is voor iedereen. 

Bewonder, verwonder, proef, proost en dans. Hou jij net als ik van de jaren ’80 en het vintage sfeertje wat daarbij past, ga dan zeker eens langs.

Vintage weekend Rotterdam

Ben je ook dol op vintage kleding en opzoek naar de leukste vintage winkels in Rotterdam? Kijk dan ook zeker eens naar mijn ‘vintage route ’ die ik op deze dag heb uitgestippeld in Rotterdam centrum. Leuk om op deze manier in dezelfde flow te blijven en hopelijk inspireert het jou net zoals mij!

Wil je er net als ik een compleet weekendje weg in Rotterdam van maken en slapen op een unieke locatie? Dan kan ik je ‘Hostel ROOM Rotterdam’ enorm aanraden! Ik verbleef daar in de traditionele kloktoren en ben er, zoals je in mijn blog kan lezen, ontzettend lovend over. Aanradertje!

Op de hoogte blijven?

MELD JE AAN VOOR DE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

We spammen niet!

Chloë Sterk

Chloe (32) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in een knusse studio Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.