Relaxen bij city spa AIRE Ancient Baths in Sevilla

In de tijd van Moren, zo rond de 11de eeuw, waren er een overvloed aan ‘Arabische’ badhuizen in Andalusië (Al-Andalus). Een badhuis was de plek waar men zich kon wassen en het laatste nieuws werd hier verteld. Tijdens de herovering door de Christenen op Spanje, werden de meeste Arabische badhuizen in Andalusië, gesloopt.

In 2001 besloot men om juist oude traditie, die helaas door de eeuwen heen verloren zijn gegaan, weer te herstellen. En zo werd het idee van AIRE Ancient Baths, een van de bekendste en misschien wel de mooiste city spa’s van Andalusië, geboren.

Samen met Mandy, eigenaresse van B&B Casa Arena, word ik op een zaterdag ochtend tijdens mijn stedentrip Sevilla uitgenodigd om kennis te maken met AIRE Ancient Sevilla.

AIRE Ancient is gevestigd in een klein straatje genaamd Calle Aire, op loopafstand van de bekende bezienswaardigheden Real Alcazar, Giralda en de Kathedraal van Sevilla. Het werd gebouwd op Romeinse ruïnes en is gevestigd in een 15de -eeuws paleis

Als je een bezoek wilt brengen aan deze city spa dien je van te voren een tijdslot te boeken, waarna je vervolgens gedurende twee uur geniet van een aantal thermaal baden en eventueel een massage en een extra ‘AIRE Ancient experience’.

AIRE Ancient Baths Sevilla

Na aankomst en ons omgekleed te hebben beginnen we ons thermaal baden circuit.

The Ancient Thermal Baths

The Ancient Thermal Bath Experience is een tocht door diverse baden met ieder een andere temperatuur. Het contrast van het warme bad tepidarium, het hete bad caldarium, het koude bad frigidarium, het stoombad laconicum, het bubbelbad Balneum en het zoutbad flotarium, laten lichaam en geest ontspannen en zorgen voor rust tijdens een drukke stedentrip in Sevilla. Perfect dus!

Wisselbaden volgens een Romeins badritueel

We beginnen met het tepidarium bad oftewel het lauw-warme bad (Latijn: tepidus= lauw-warm), hierna vervolgen we onze route naar het caldarium (Latijn: calda= warm water) en frigidarium (Latijn: frigidus = koud).

Thermal Bath Experience - tepidarium bad - AIRE Ancient Bath

Vanuit hier bestaat de mogelijkheid om wisselbaden te nemen. Dit Romeins badritueel zorgt ervoor dat de huid zacht en soepel wordt en daarbij wordt de doorbloeding van de huid getraind.

Leuk weetje is dat de inspiratie van de namen van deze baden komt uit de tijd van de Romeinen. Een tepidarium was een warme centrale ruimte in een thermen, een caldarium een ruimte voor warme baden en een frigidarium een ruimte met een groot koud bad.

Lees ook:  Dineren in de bergen van Marbella bij Finca Besaya

Blijven drijven in een zoutbad

Hierna vervolgen we onze bad-route naar beneden waar we het flotarium betreden. Het flotarium is een zout water bad, waar je in zou kunnen drijven. Schijnbaar zijn we niet relaxed genoeg want zowel Mandy als ik lukt het niet om te blijven drijven.

We slaan het loconicum, oftewel het stoombad over en gaan verder met het balneum. We zitten nog maar net in het bubbelbad als we worden geroepen. Is het tijd voor de massage?

Onderdompelen in een wijnbad

Vanuit het bubbelbad worden we naar een privé ruimte, waar een verrassing voor ons staat te wachten, geleid. Het klinkt misschien wat gek, maar we mogen ons gaan onderdompelen in een rode wijn bad.

The wine bath experience Sevilla city spa

Deze unieke ervaring werd speciaal voor AIRE gecreëerd. Het rode-wijnbad (een antiek bad uit een Venetiaanse waterbron), een concentraat gemaakt van tempranillo-druiven gemengd met warm water geeft de huid de rijke anti-oxiderende en anti-verouderingsvoordelen van druiven en zuivert, hydrateert en verstevigt de huid.

Nadat we helemaal rozig en een beetje aangeschoten van de wijntjes zijn is het tijd voor een massage. Wij krijgen een massage van 30 minuten, maar je je kan ook voor een massage van 50 minuten of 60 minuten kiezen.

Proosten met uitzicht op de Giralda

Hierna gaan we door naar het laatste bad op het dak van AIRE Ancient. Eenmaal buiten, wanneer mijn ogen aan het felle licht gewend zijn en ik voor mij een dienblad met champagne, juice en andere lekkernijen zie staan besef ik mij dat dit thermaal bad met uitzicht op de Giralda de kroon spant wat betreft deze trip.   

Enthousiast geworden over een bezoek aan city spa in Sevilla? De AIRE Ancient thermaal baden zijn dagelijks geopend en een bezoek kost €37 per persoon. Wil je ook de rooftop bezoeken en genieten van een massage (60 minuten) dan betaal je €115 per persoon. Andere prijzen weten en of wil je meer informatie? Check dan de website voor alle AIRE Ancient Baths Experiences.

Heb je vragen over een stedentrip Sevilla of wil je iets anders weten? Laat dan gerust een berichtje in de reacties achter! Zie je foutjes? Laat het ons dan ook weten! Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via Facebook en Instagram.

Lees ook:  In Benidorm schijnt het hele jaar door de zon
Chloë Sterk

Chloe (34) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt enorm van reizen en wil op een gegeven moment naar Spanje verhuizen. Op dit moment woont ze nog in een knusse studio in Amsterdam en probeert daar een gezonde balans in de welbekende rat race te vinden.

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.