Tips voor reizen in 2021 (als het weer mogelijk is)

In 2020 stond opeens mijn leven stil, ik kon niet meer reizen. Waar ik eerst letterlijk iedere week naar een andere bestemming vloog, zat ik nu alleen maar in mijn appartementje in Amsterdam. Ik had zeeën van tijd om na te denken over de afgelopen jaren en werd hierdoor geconfronteerd met een oude pijn.

Uiteindelijk besloot ik een coachingtraject te volgen om mijzelf persoonlijk te ontwikkelen. Al jaren zit ik in een trein, doe ik alles snel, raffel ik daardoor dingen af en neem ik maar weinig rust. Er moest iets veranderen en nu had ik daar eindelijk de tijd voor.

Door coaching besefte ik dat het prima is om meer tijd te nemen. Bepaalde projecten hoeven niet in een dag af en juist door af en toe rust te pakken merk ik dat ik veel meer inspiratie krijg wat uiteindelijk een beter resultaat oplevert.

reizen in 2021 - de mooiste landen ter wereld - tips

Lees ook het artikel: ‘Door ‘mijn werk’ werd ik nooit geconfronteerd met mijzelf.

Waar ik aanvankelijk in oktober 2020, na mijn laatste coachingsessie, een weekje naar Spanje zou gaan, reisde ik uiteindelijk meer dan vier maanden door Andalusie. Dankzij mijn baan ben ik bevoorrecht om te kunnen reizen, en ik kan mij goed voorstellen dat ook jullie weer staan te popelen om nieuwe plekken te ontdekken. Ben je al volop aan het dagdromen over de volgende vakantie en weet je al waar je naar toe wilt?

Vakantie boeken in 2021

Waar ik vooral nieuwsgierig naar ben, is of jullie na de pandemie anders gaan reizen. Ben je aan het twijfelen of je wel of niet een vakantie gaat boeken? En kijk je door Corona überhaupt anders tegen je eerst volgende vakantie?

Ga goed verzekerd op reis

Ga je weer reizen in 2021 dan is er een ding heel belangrijk. Dit is iets wat ik zeker niet ga veranderen en dat is mijn reisverzekering. Met een reisverzekering ben je verzekerd van hulp tijdens noodsituaties op vakantie en daarbij zijn meestal ook je spullen verzekerd. Ik kan je vertellen dat het erg fijn is dat je het geld van je gloednieuwe GoPro terug krijgt wanneer deze tientallen meters, tijdens een klimtocht, in een ravijn valt.

Zorg daarnaast ook altijd voor een kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering waardoor je in veel gevallen je geld terug krijgt (denk aan: een deel van de kosten voor de tickets, reisorganisatie of accommodatie) als je reis niet door kan gaan of afgebroken moet worden.

Maak een reisbucketlist

Kan je moeilijk keuzes maken, wil je vaak teveel (net als ik) en loopt je hoofd daardoor over. Creëer minder chaos door middel van een bucketlist voor jouw reizen in 2021 samen te stellen. Wees zo specifiek mogelijk en schrijf bijvoorbeeld de twee of drie mooiste landen ter wereld op, die je in 2021 sowieso gezien wilt hebben.

Wat zijn voor jouw de mooiste reizen ter wereld? Of welke reis heb je altijd al willen maken, maar kwam er steeds niet van door je werk, gezin of andere prioriteiten? Neem de tijd om een lijstje te maken en schrijf hierbij op hoe je ideale reis er uit ziet. Een rondreis door Oman of op safari door Tanzania, het kan allemaal!

Kies voor slow-travel

Wat ikzelf meer en meer ben gaan veranderen is de manier van reizen. Voorheen kon ik echt van hot naar her vliegen en zag ik daardoor maar een klein deel van een land, provincie of stad. Ik wil in 2021 veel meer gaan focussen op slow travel en langer op plekken blijven hangen.

Slow travel is een vorm van reizen waarbij je je bewust (en vaak ook op een duurzame manier) onderdompelt in een andere cultuur. In plaats van zo snel mogelijk alle hotspots en fotostops af te vinken, gaat het bij slow travel om tijd nemen en wat vaker afwijken van de gebaande paden.

Geniet van een workation

Heb je weinig vakantiedagen, maar wil je toch reizen in 2021? Dan is een ‘workation’ misschien wel een optie. Want als  er iets is wat deze pandemie ons geleerd heeft dan is het wel dat je niet op kantoor hoeft te zijn om je werk te kunnen doen.

workation in 2021 - reizen tips

Met een stabiele internetverbinding en stroom kun je praktisch overal je laptop openklappen. Ontsnappen aan de dagelijkse sleur én geld verdienen? Het is een droom die je gewoon waar kan maken. Want zoals je weet zit ik ook al meer dan 5 maanden in Spanje. Ik kan je verklappen; zo’n workation, dat is echt zo slecht nog niet.

Vragen over reizen in 2021?

Heb je vragen over een reizen in 2021 of wil je iets anders weten? Laat dan gerust een berichtje in de reacties achter! Zie je foutjes? Laat het ons dan ook weten! Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via Facebook en Instagram.

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP