Spaghetti kip rode pesto

Na even een kleine pauze, ben ik weer terug met gezonde en snelle recepten. Waarom ik er niet was? Ik was heerlijk een paar weken in het Afrikaanse Namibie en Botswana, waar ik natuurlijk ook kookinspiratie heb opgedaan. Benieuwd naar mijn nieuwste recept? Lees dan gauw verder.

Vandaag deel ik een kip recept met rode pesto. Rode pesto wordt gemaakt van zongedroogde tomaatjes, olie, basilicum, pijnboompitten en geraspte kaas. Soms maak ik deze pesto zelf, maar ik heb ook altijd een potje biologische rode pesto in mijn voorraadkast.

Hoewel ik anti ‘pakjes en zakjes’ ben, maak ik hier graag een uitzondering. In deze heerlijke rode pesto zitten namelijk nauwelijks kunstmatige toevoegingen. En je maakt er supersnel een heerlijke pastasaus van met kip en verse tomaatjes.

Ik moet me echt inhouden om niet elke dag pasta te eten

Als ik veel haast heb maak ik deze saus graag. En dan gun ik mezelf er een portie spaghetti bij. Want hey, zo nu en dan een lekker bordje pasta moet kunnen toch? Uiteraard kun je heel verantwoord kiezen voor spelt of volkoren spaghetti, maar stiekem kies ik meestal toch voor de ‘gewone’ blanke versie. Of voor ‘verse’  tagliatelle al uovo. Yep, my guilty pleasure.

Dit heb je nodig voor pasta rode pesto met kip (4 personen)

  • 500 gram kipfillet in blokjes
  • 2 doosjes kerstomaten
  • 2 rode uien
  • 1 klein blikje tomaten puree
  • Geraspte kaas
  • Verse basilicum
  • 400 gram spaghetti of tagliatelle

Aan de slag

Stap 1: bak de kipblokjes snel om in een braadpan of wok, in een beetje olie of boter.

Stap 2: snipper de uien en fruit ze in een andere pan enkele minuutjes. Halveer de cherry tomaatjes en laat die even meebakken.

Nieuw recept kip rode pesto 1

Stap 3: voeg het ui-tomaat-mengsel toe aan de kip. Roer de inhoud van het potje rode pesto en het blikje tomatenpuree er door en laat 20 minuutjes zachtjes pruttelen.

Stap 4: hak de basilicum fijn en strooi deze op het laatst over de saus. Serveer met gekookte spaghetti of tagliatelle en geraspte kaas.

Extra tip van Hannie: schep eerst een bedje rucola op je bord om vervolgens de rest op te scheppen. Ik vind pasta heerlijk en moet me echt inhouden om het niet elke dag te eten. Herken jij dat? laat het mij weten hieronder in de reacties. Tot de volgende keer!

Hannie de Kort
Hannie de Kort

Hannie is een Brabantse levensgenieter. Ze houdt van lekker eten, koken en wil ondanks haar drukke fulltime baan elke dag een verse lekkere maaltijd op tafel zetten. Daarnaast woont ze in Eindhoven met man en hond en heeft ze haar twee volwassen kids om de hoek wonen. Oh leuk weetje: Ze verslindt kookboeken uit alle werelddelen maar geeft haar eigen draai aan recepten. Ze kookt vooral vers, gezond en met zo min mogelijk kunstmatige toevoegingen.

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP