Na even een kleine pauze, ben ik weer terug met gezonde en snelle recepten. Waarom ik er niet was? Ik was heerlijk een paar weken in het Afrikaanse Namibie en Botswana, waar ik natuurlijk ook kookinspiratie heb opgedaan. Benieuwd naar mijn nieuwste recept? Lees dan gauw verder.
Vandaag deel ik een kip recept met rode pesto. Rode pesto wordt gemaakt van zongedroogde tomaatjes, olie, basilicum, pijnboompitten en geraspte kaas. Soms maak ik deze pesto zelf, maar ik heb ook altijd een potje biologische rode pesto in mijn voorraadkast.
Hoewel ik anti ‘pakjes en zakjes’ ben, maak ik hier graag een uitzondering. In deze heerlijke rode pesto zitten namelijk nauwelijks kunstmatige toevoegingen. En je maakt er supersnel een heerlijke pastasaus van met kip en verse tomaatjes.
Ik moet me echt inhouden om niet elke dag pasta te eten
Als ik veel haast heb maak ik deze saus graag. En dan gun ik mezelf er een portie spaghetti bij. Want hey, zo nu en dan een lekker bordje pasta moet kunnen toch? Uiteraard kun je heel verantwoord kiezen voor spelt of volkoren spaghetti, maar stiekem kies ik meestal toch voor de ‘gewone’ blanke versie. Of voor ‘verse’ tagliatelle al uovo. Yep, my guilty pleasure.
Dit heb je nodig voor pasta rode pesto met kip (4 personen)
- 500 gram kipfillet in blokjes
- 2 doosjes kerstomaten
- 2 rode uien
- 1 klein blikje tomaten puree
- Geraspte kaas
- Verse basilicum
- 400 gram spaghetti of tagliatelle
Aan de slag
Stap 1: bak de kipblokjes snel om in een braadpan of wok, in een beetje olie of boter.
Stap 2: snipper de uien en fruit ze in een andere pan enkele minuutjes. Halveer de cherry tomaatjes en laat die even meebakken.
Stap 3: voeg het ui-tomaat-mengsel toe aan de kip. Roer de inhoud van het potje rode pesto en het blikje tomatenpuree er door en laat 20 minuutjes zachtjes pruttelen.
Stap 4: hak de basilicum fijn en strooi deze op het laatst over de saus. Serveer met gekookte spaghetti of tagliatelle en geraspte kaas.
Extra tip van Hannie: schep eerst een bedje rucola op je bord om vervolgens de rest op te scheppen. Ik vind pasta heerlijk en moet me echt inhouden om het niet elke dag te eten. Herken jij dat? laat het mij weten hieronder in de reacties. Tot de volgende keer!