Roadtrip van Porto naar Lissabon: Tomar en Fatima

PORTUGAL ROADTRIP TRAVEL FATIMA TOMAR

Tijdens de derde dag van de Portugal roadtrip werd ik wakker bij Villa Pedra in Cotas (zo’n 128km van Porto) en was het al vroeg tijd voor het ontbijt. Het ontbijt werd geserveerd aan huis en hierdoor had ik de gelegenheid om nog eventjes in de ochtend van mijn schattige huis te genieten (hoe lekker is het om te ontbijten in je eigen tuin met de zon op je gezicht?). Anyway, om half 10 was het tijd om onze reis voort te zetten richting de stad Tomar. Tomas is een stad in Centro de Portugal en staat vooral bekend om de Convent van Christus. Het Convent van Christus is een klooster en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.PORTUGAL ROADTRIP TRAVEL FATIMA TOMAR
PORTUGAL ROADTRIP TRAVEL FATIMA TOMAR

Na ongeveer 40 minuten in de bus te hebben gezeten kwamen we aan in het stadje Tomar. De Convent van Christus is al vanaf beneden in de stad te zien en is zeker de moeite waard om te bezoeken. Het Convent van Christus in Tomar werd in 1162 gesticht door de Orde van de Tempeliers, het was hun hoofdkwartier in Portugal. De Tempeliers hebben de Portugezen geholpen in de strijd om de grenzen van de christelijke koninkrijken van Portugal te verdedigen.

PORTUGAL ROADTRIP TRAVEL FATIMA TOMAR
PORTUGAL ROADTRIP TRAVEL FATIMA TOMAR

In de middag, rond de klok van 1 uur was het tijd voor een Portugese lunch. Het is meestal warm in Portugal en daarom eten de lokale mensen liever binnen dan buiten (tegenover gestelde van de Nederlanders, die juist hunkeren naar de zon). De afgelopen twee dagen hebben we daarom ook al twee keer binnen geluncht (super zonde, in mijn ogen). Na overleg met de groep was er geregeld dat we tijdens de derde middag buiten konden lunchen. Iedereen was natuurlijk blij, want wie wil er nou niet met 25 graden heerlijk buiten eten? Hierboven onze tafel indeling, midden in een van de kleine straatjes van Tomar. Eind resultaat? Het was echt genieten, genieten en nog eens genieten.

PORTUGAL ROADTRIP TRAVEL FATIMA TOMAR PORTUGAL ROADTRIP TRAVEL FATIMA TOMAR

Tijden de lunch werd er als drankje sangria geschonken. Super lekker, maar op een af andere manier word ik er ook altijd een beetje moe als ik dit soort drankjes in de zon drink. Na de lunch wilde ik dan het liefst op een strandbedje in de zon gaan liggen, maar natuurlijk was dat niet helemaal niet de bedoeling. Daarnaast is op het strand liggen niet het doel waar we hier voor zijn, we willen juist dingen zien! Anyway, na de lunch liepen we door het dorp via rivier Rio Nabão terug naar de bus om onze reis voort te zetten richting Batalha waar we een bezoek brachten aan Batalha Monastery (2de foto boven). In 1396 werd dit klooster gebouwd nadat de Portugezen het jaar daarvoor de Castilianen hadden overwonnen tijden de slag bij Aljubarrota. Officieel is het klooster vernoemd naar de Heilige Maagd Maria vanwege deze overwinning. Het klooster ligt precies in het midden van Portugal en is daarom ook een toeristische trekpleister, daarnaast is het ook populair omdat in 2007 het klooster werd uitgekozen als een van de zeven wonderen van Portugal. Mijn mening? Het is leuk om even door het klooster heen te lopen, daarna een kopje koffie te drinken op het terras en even in de lokale winkeltjes te kijken. Zelf kocht ik een typische Portugese tas voor nog geen 15 euro. Benieuwd naar de tas? Voeg mij dan toe op Snapchat @FashionistaChlo om alvast een sneakpeak te zien.

PORTUGAL ROADTRIP TRAVEL FATIMA TOMAR
PORTUGAL ROADTRIP TRAVEL FATIMA TOMAR

Om vijf uur was het weer tijd om de bus in te gaan en om daarna richting de stad Fatima te rijden. Nadat er in de stad Fatima een verschijning van Onze-Lieve-Vrouw van Fátima werd gemeld in oktober 1917, werd het dorp een rooms-katholiek bedevaartsoord. Het is vooral de beleving die het stadje mooi maakt. Mensen komen van mijlen ver om te bidden en knielen, maar verder vind ik de stad niet per definitie erg mooi. Wat ik wel mooi vind is ons hotel van die avond. Na een ijsje in de stad Fatima waren we daar in vijf minuten en yes, dit is het perfecte boutique hotel van de regio (zie hieronder).

PORTUGAL ROADTRIP TRAVEL FATIMA TOMAR
PORTUGAL ROADTRIP TRAVEL FATIMA TOMAR

Luz Houses is een boutique hotel op nog geen kilometer afstand van de stad Fatima. Waar de meeste hotels in Fatima standaard zijn, wilde de eigenaren van dit hotel iets anders. Midden in de natuur bouwde ze verschillende elegante accommodatie die van alle gemakken voorzien zijn. Toen ik binnen kwam in mijn kamer werd ik met een krijtbordje welkom geheten en was ik eerst een half uur bezig om rond te kijken en foto’s te maken. Ieder hoekje in de kamer is weer anders en overal vind je spreuken. Zo staat er bijvoorbeeld op de muur: “Small changes can make big differences”. In de avond kregen we nog een rondleiding door het hotel en ontdekte ik dat er ook nog een ondergrondse wellness (kleine massage ruimte) in de tuin was. Daarnaast is het zwembad in aanbouw welke het boutique hotel echt compleet maakt. Als straks het zwembad (eind juni 2016) klaar is, is Luz Houses de perfecte uitval basis na een of twee dagen cultuurhappen en kan je hier heerlijk tot rust komen, genieten van de zon en de natuur. Vandaag is de laatste dag van mijn Portugal roadtrip aangebroken en rijden wij door richting Lissabon. Benieuwd naar al mijn avonturen? Volg mijn dan op Instagam @Fashionistachloe of Snapchat @FashionistaChlo. Liefs X

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

3 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP