Dit zijn de leukste manieren om de Parijse highlights te ontdekken

Parijse highlights 2CV van 4 Roues Sous 1 Paraplu

Dit zijn de leukste manieren om de Parijse highlights te ontdekken

Parijs, een stad die niet onder mijn favorieten valt, maar die je zeker een keer in je leven gezien moet hebben. Mijn non-liefde voor Parijs komt waarschijnlijk doordat ik niet van grote steden hou en omdat je voor het ontdekken hiervan veel tijd kwijt bent. Ondanks dat het openbaar vervoer in Parijs door het goede metro netwerk prima is, moet je er toch een paar dagen voor uittrekken om alle bezienswaardigheden van jouw to-do lijstje af te vinken. Om tijd te besparen en het bezienswaardigheden hoppen iets leuker en aangenamer te maken delen gastschrijver Sabrina Beek en ik vandaag met jullie de twee leukste manieren om de Parijse highlights te ontdekken.

Scheur met een 2CV door Parijs

Met vriendinnetjes op bezoek in Parijs en wil je snel langs de bekende spots? Boek dan een van de 2CV tours bij 4 Roues Sous 1 Paraplu. Dit bedrijf biedt tientallen tours aan, waar er altijd wel een bij zit die bij jou past. Een paar weken geleden kreeg ik (Chloe) samen met een aantal journalisten de kans om de Paris Highlight tour uit te proberen. Deze tour brengt je in 1,5 uur langs de diverse hoogtepunten van Parijs. Deze hoogtepunten bestaan andere andere uit: Place Vendôme, The Louvre, Notre-Dame de Paris, Place de la Concorde, Chaps-Elysees en nog tientallen andere spots. Kosten van deze tour bedraagt 60 euro per persoon (3 personen per 2CV).

Parijse highlights 2CV van 4 Roues Sous 1 Paraplu

Cross op een retro motor door Parijs

Een andere fantastische manier om Parijs te zien is door een Retro Tour te boeken. Nee, niet met een auto, maar met een motor! Retro Tour Paris zorgt voor een bijzonder charmante chauffeur, die ontzettend hoffelijk is en je voorziet van leuke anekdotes tijdens je tour. De motors zijn van het merk ‘Ural’ en zijn van Russische origine, ze lijken vintage maar zijn gloednieuw. Je hebt twee plekken om te zitten, namelijk in het zijspan of achterop. In het zijspan heb je meer gelegenheid om foto’s te maken, maar stiekem vond ik (Sabrina) achterop zitten veel leuker.

Parijse highlights Retro Tour Paris

Er zijn meerdere tours mogelijk met deze leuke chauffeurs, namelijk de Retro Classic tour, The Great Escape, of Retro by Night. Zoals je waarschijnlijk al vermoedt neemt de Classic tour je mee langs alle hoogtepunten zoals de Eiffeltoren, de Champs-Elysees en de Arc Triomphe om uiteindelijk bij Invalides uit te stappen. Deze rit duurt 40 minuten en kost 69 euro voor één passagier, de tweede kan mee voor een supplement van 20 euro.

The Great Escape heeft drie verschillende routes, A, B, of C door Bohemian Paris (Montmartre), The Ile de la Cité (historisch hart van Parijs, zoals de Notre Dame en Place Dauphine) en The Latin Quarter (langs de Sorbonne, de universiteit van Parijs). Deze rit duurt anderhalf uur en kost 129 euro voor de eerste passagier en wederom een supplement van 20 euro voor de tweede.

Parijse highlights 2CV van 4 Roues Sous 1 Paraplu

Ook kun je Retro by Night boeken, waar je Parijs verkent wanneer het donker is. Je krijgt bovendien ook nog eens champagne en raced dus ’s nachts met knappe Franse mannen op een motor door Parijs. Als ik de keuze had zou ik deze kiezen, ook al is het de duurste van de drie. Het is alleen per tweetal te boeken, voor 189 euro. Misschien even slikken, maar het kost je minder moeite dan drie uur swipen op Tinder voor je een Fransman met motor hebt gevonden.

Deze tour was het absolute hoogtepunt van mijn trip naar Parijs, ook al regende het pijpenstelen. Julien, onze chauffeur begon ‘I’m singing in the rain’ te zingen en de rest van de groep deed vrolijk mee. Echt een aanrader en zelfs als het regent is het nog money well spent: want stiekem is Parijs echt het allermooiste in de regen. Nu natuurlijk de vraag, hoe ontdekken jullie het liefst een grote stad? Wij zijn super benieuwd naar jullie reacties.
Parijse highlights Retro Tour Paris
Avatar
Sabrina Beek

Sabrina (29) woont in Amsterdam met kat Jacques. Ze heeft kortstondig aan de kunst- en modeacademie gestudeerd om uiteindelijk toch bij de Universiteit van Amsterdam terecht te zijn gekomen. Ze is single, en momenteel een boek aan het schrijven over daten in Amsterdam.

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP