Snel en gezond: paprika met burrata salade

Vorig jaar was ik in de streek Puglia op vakantie. Een plaatje helemaal onderin de hak van de Italiaanse laars. Het is er prachtig en een walhalla voor lekkerbekken zoals ik.
Helaas komt de zomer hier in Nederland niet echt op gang. En of die überhaupt nog gaat komen? Geen idee. Wat ik wel weet is dat ik enorme heimwee heb naar Italië. Dus dan maar de zon opzoeken op mijn bord en wel nú, ‘a presto’!

Dit recept is gezond, lekker en snel klaar!

Een geruststelling, mijn favoriete kaasboer heeft verse burrata. Die heerlijke super romige kaasbolletjes uit Puglia. Dit recept, paprika met burrata, is gezond, lekker en snel klaar! Wel zo fijn na een drukke werkdag of een luie zondag.

Snel en gezond: paprika met burrata salade Recepten

Dit heb je nodig voor 4 personen:

• 4 paprika’s in verschillende kleuren
• Olijfolie
• Bakje cherry tomaatjes
• 2 eetlepels pesto (groene)
• 100 gram zwarte olijven zonder pit
• 4 bolletjes burrata

Stap 1: Was de paprika’s, verwijder de zaadjes en snij in grove blokjes of repen.

Stap 2: Roerbak ze in de wok in een flinke scheut olijfolie, zo’n kleine 10 minuten op een stevig vuurtje. Blijf goed omroeren. Was en halveer intussen de cherrytomaatjes en bak die op het laatst even mee.

Snel en gezond: paprika met burrata salade Recepten

Stap 3: Vermeng de pesto met 1 of 2 eetlepels olijfolie en schep door de paprika’s. Voeg ook de olijven toe.

Stap 4: Verdeel over vier mooie borden, eventueel wat verse peper uit de molen er over en dan als ‘kers op de taart’ dat overheerlijke bolletje burrata er op.

Snel en gezond: paprika met burrata salade Recepten

Snel en gezond: paprika met burrata salade Recepten

Extra tip: Versier met een blaadje basilicum, serveer er eventueel wat stokbrood bij en voilà dat wordt genieten. Heb je meer tijd en wil je een nóg intensere smaak? Rooster de paprika’s dan eerst een half uurtje in de oven (225 graden) en verwijder daarna het zwarte velletje.

Laat je mij weten of je het recept gemaakt hebt? Geniet er in ieder geval van! Tot volgende week!

Lees ook:  Zo maak je Aziatische summerrolls met entrecote
Hannie de Kort

Hannie is een Brabantse levensgenieter. Ze houdt van lekker eten, koken en wil ondanks haar drukke fulltime baan elke dag een verse lekkere maaltijd op tafel zetten. Daarnaast woont ze in Eindhoven met man en hond en heeft ze haar twee volwassen kids om de hoek wonen. Oh leuk weetje: Ze verslindt kookboeken uit alle werelddelen maar geeft haar eigen draai aan recepten. Ze kookt vooral vers, gezond en met zo min mogelijk kunstmatige toevoegingen.

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.