Paardrijden in Tarifa – Punta Paloma

Tarifa, de kite-surf hoofdstad van Europa, maar wist je dat er veel meer te doen in Tarifa dan alleen maar kiten? Al eerder schreef ik over klimmen in Tarifa, maar ook paardrijden in Tarifa stond hoog op mijn dingen doen in Tarifa lijstje. De stranden, de duinen en de natuur zijn hier prachtig en wat is er mooier om daar dan doorheen te rijden. Een van de mooiste stranden (en tevens een natuurgebied) in Tarifa is Punta Paloma en juist daar ging ik paardrijden.

Rutas a Caballo Tarifa

Er zijn diverse maneges in Tarifa en ik besloot op pad te gaan met Rutas a Caballo Tarifa. Eigenaar Ricardo runt al meer dan 15 jaar deze manage en van de locals hoorde ik dat ik hier heen moest gaan. Dus zo gezegd zo gedaan!

Rutas a Caballo

Rutas a Caballo Tarifa ligt op ongeveer 10 minuten van het strand van Punta Paloma en op 15 minuten rijden van Tarifa old town.

Buitenrit over het strand Punta Paloma

Er zijn verschillende mogelijkheden qua routes. Zo kun je een dagrit boeken naar Bolonia, of een halve dag door verschillende natuurgebieden in de buurt rijden, maar je kan ook twee uurtjes met een groep een rondje maken door en over Punta Paloma.

Rutas a Caballo

Alweer meer dan een jaar geleden ging ik paardrijden in Tanzani waar ik echt op pad ging met een gids. Deze keer was ik met een groep van zes en omdat niet iedereen ervaren was reden we in stap door en over Punta Paloma. Ik hou echt van galopperen, maar omdat het natuurgebied zo mooi is, vond ik het deze keer niet echt een ramp dat we rustig reden. Al moet ik wel zeggen dat we op het einde van de rit een stukje in draf konden. Wil je echt galopperen over het strand en ben je een ervaren ruiter dan raad ik je aan om een privé rit te boeken.

Rutas a Caballo Tarifa paardrijden in Tarifa Punta Paloma
Rutas a Caballo Tarifa paardrijden in Tarifa Punta Paloma
Rutas a Caballo Tarifa paardrijden in Tarifa Punta Paloma

Ter informatie voor een twee uur durende rit betaal je rond de 45 euro. Ik heb echt een super leuke ochtend gehad en kan iedereen paardrijden in Tarifa en vooral over het strand van Punta Paloma aan bevelen.

Overnachten in Tarifa

Zoek je nog een fijne accommodatie om te overnachten in Tarifa? Een tip is Surfers Residence, gelegen in old town, waarbij je de gezelligheid van een hostel hebt, maar wel je eigen kamer of appartement tot je beschikking hebt.

Heb je nog vragen over paardrijden in Tarifa, na het lezen van dit artikel / deze blog? Stel ze gerust hieronder in de reacties. Zie je foutjes? Laat het ons dan ook weten! Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via Facebook en Instagram.

Chloë Sterk

Chloe (32) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in een knusse studio Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.