Osupoku Lodge: overnachten in Tarangire National park Tanzania

Ik kijk over de rand van mijn bed door het grote raam. Zie ik daar nou een olifant bewegen? Ik heb mijn lenzen uit en zie geen snars. Ik blijf muisstil. Dit is zo spannend. Wat moet ik doen? Snel doe ik mijn lenzen in en begin te lachen. Of ik heb een te grote fantasie of ik ben stekeblind zonder lenzen. Een boom waar de takken van bewogen had ik in mijn fantasie aangezien voor een olifant. Maar hey, those who don’t believe in magic, will never find it. 

Na een dagje bij te zijn gekomen van mijn Malawi bouwreis in het prachtige Onsea House Arusha was het tijd om verder te reizen naar Osupoku Lodge in Manyara. Hier sliep ik twee nachten midden in de natuur in een huisje met uitzicht op Tarangire National park. Toen ik binnen kwam in de kamer viel mijn mond even open. het uitzicht is rustgevend en echt adembenemend mooi.

Osupoku Lodg. overnachten in Tanzania. Tarangire National park

Osupoku Lodg. overnachten in Tanzania.overnachten in Tarangire National park

Nadat ik mijn spullen had gedropt was het tijd om kennis te maken met de omgeving. Er werd van alles uitgelegd over overnachten in Tarangire National park. Zo kreeg ik te horen dat als het donker wordt ik niet meer alleen naar buiten mocht. Voor mijn huisje stond altijd een Massai klaar die mij begeleidde naar het restaurant of dergelijke. Dit omdat Osupoku Lodge aan de rand van Tangaria national park ligt en de kans bestaat dat er wilde dieren rondom je huisje lopen

Overnachten in Tarangire National park, ja ik vond dit zo cool klinken dat ik de eerste nacht (toen ik dus mijn lenzen uit had) ook serieus dacht dat er een olifant voor mijn raam stond. Helaas was het een boom, maar ik heb wel regelmatig impala’s voorbij zien huppelen. Eerlijk is eerlijk; dit is wel echt een coole ervaring.

Osupoku Lodg. overnachten in Tanzania.overnachten in Tarangire National park

Naast de twaalf huisjes is er ook een restaurant met terras waar men kan lunchen of dineren. Bij het restaurant vind je ook het zwembad met ligbedden vanaf waar je een stunning uitzicht hebt over het groene landschap van Manyara.

Osupoku Lodg. overnachten in Tanzania. overnachten in Tarangire National park

Dit is echt mijn favoriete plek en ik heb ook een middag (na de safari in Tanzania) hier genoten van de zon. En ja dat was echt op en top genieten!

Op safari in Tanzania vanuit Manyara

Osupoku Lodge is een perfect startpunt voor een safari in Tanzania. Vanuit hier kun je het beste de parken Tarangire National Park en Lake Manyara bezoeken. Als je in de middag aankomt in het hotel zou ik eerst even een paar uur rust pakken om vervolgens de volgende dag vroeg aan de safari in een van de twee parken te beginnen.

Tarangire National Park

De eerste dag bezocht ik samen met mijn chauffeur Tarangire National Park. Al eerder ging ik op tijger safari in India, maar nog nooit was ik in zo’n groot park geweest (het heeft een oppervlakte van 2850 km2). Ondanks dat het park enorm groot is (als je wilt kan je er twee dagen zoet zijn) is de kans erg groot dat je diverse wilde dieren spot. Ik wilde graag de giraffe zien en dat is zeker gelukt. Daarnaast kwam ik ook een groep met olifanten, zebra’s, leeuwen en zelfs een jachtluipaard tegen.

Osupoku Lodg. overnachten in Tanzania. Tarangire National park. overnachten in Tarangire National park

Lake Manyara

Naast Tarangire National Park kun je ook op safari bij Lake Manyara. Terwijl Tarangire National Park een open vlakte is, is Lake Manyara veelal bebost. Ik bezocht dit park de tweede dag en in de ochtend hadden we regen.

Dit zou een probleem kunnen zijn, maar ergens vond ik het wel wat hebben. Lake Manyara geeft je namelijk een beetje dat oerwoud gevoel en daar past regen wel bij. Al moet ik ook toegeven dat toen in de middag de zon doorbrak ik wel weer heel blij was. In Lake Manyara spot je vooral tropische vogels, heel veel apen, flamingo’s, giraffen, zebra’s, leeuwen en olifanten.

Osupoku Lodg. overnachten in Tarangire National park

Ik heb echt een te gekke tijd gehad en kan iedereen een verblijf bij Osupoku Lodge: overnachten in Tarangire National park aanbevelen.

Vragen over dit artikel? Stel ze gerust hieronder in de reacties. Zie je foutjes? Laat het ons dan ook weten! Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via Facebook en Instagram.

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

1 Reactie

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP