Wat ik aan heb tijdens het boksen in de zomer

boksen bad beek ootd fashionblogger workout modemusthavesboksen bad beek ootd fashionblogger workout modemusthavesboksen bad beek ootd fashionblogger workout modemusthavesboksen bad beek ootd fashionblogger workout modemusthavesboksen bad beek ootd fashionblogger workout modemusthavesboksen bad beek ootd fashionblogger workout modemusthavesboksen bad beek ootd fashionblogger workout modemusthavesboksen bad beek ootd fashionblogger workout modemusthaves

Begin mei begon ik met het grote sportavontuur en ik had nooit kunnen bedenken dat ik er een beetje verslaafd aan zou raken. Voordat ik ging sporten bij sportschool Bad Beek (in de buurt van Nijmegen) rende ik af toe (ik schreef daar over hier) 5 kilometers, ik deed een aantal oefeningen en daarna vond ik het wel weer welletjes. Met mijn (dacht ik) perfecte work out was ik ongeveer 45 minuten zoet en daarmee was ik tevreden. Toch maakte ik een grote fout en dit is misschien wel een fout die meer mensen maken. Doordat ik steeds hetzelfde deed en mijzelf niet uitdaagde veranderde er niet veel en ging mijn lichaam wennen aan deze work-out.

Inmiddels weet ik wel beter en probeer ik zoveel mogelijk af te wisselen in mijn trainingen en voeding. Af en toe doe ik mee aan een bootcamp (gericht op coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, kracht en snelheid (CLUKS)), nog steeds loop ik hard (wat mij nu beter afgaat), ik train individueel (met een persoonlijk trainingsschema) en sinds vandaag ben ik begonnen met boksen. Juist de afwisseling is wat het trainen tot een succes maakt en daarnaast ook leuk houdt. Ik merk ook zeker verschil in vergelijking met twee maanden geleden. Ik wil niet over gewicht praten, omdat je daar naar mijn mening niet naar moet kijken. Vroeger was ik altijd bezig met de weegschaal en dat maakte mij zeker geen leuker mens. Het belangrijkste verschil merk ik in mijn kleding, mijn lichaam is beter in vorm, ik heb een betere conditie en ik heb plezier gekregen in het sporten. Daarnaast wil ik aan jullie mee geven dat ook ik soms geen zin heb om te gaan, dat het na mijn vakantie echt even bikkelen was om weer bij te komen en dat het de ene keer beter gaat dan de andere keer. Het belangrijkste is om gewoon lekker te gaan sporten en dan door te zetten.

Doordat ik regelmatig sport vind ik het ook leuk om er hip uit te zien in de gym. Met een grote joggingbroek naar de sportschool gaan is allang niet meer aan de orde. Diverse merken hebben de leukste outfits, waar mening meisje (en dus ook ik) hebberig van wordt. Zou ik jullie een geheimpje vertellen? Stiekem motiveert een nieuw item weer om naar de sportschool te gaan (shame on me). Anyway, vorige week kreeg ik deze roze bokshandschoenen van ModeMusthaves (shop deze hier) binnen en leek het mij leuk om eens een boksles mee te doen. Er is mogelijkheid om mee te doen met een groepsles, maar omdat ik nog niet echt een goede controle heb met boksen koos ik voor een 1 op 1 training. Dit vind ik echt een goed punt bij mijn sportschool. Bad Beek is geen massale sportschool, maar een kleine studio waar gezorgd wordt voor persoonlijke aandacht. Heb je even geen inspiratie, dan helpen de trainers je graag met nieuwe oefeningen en dat vind ik een super. Door de 1 op 1 te trainen merk je dat je veel meer doet. Je wilt je op een of andere manier toch meer bewijzen, je zet mentaal meer door en het geeft extra motivatie. Na de training (die bestond uit: warming-up, training met diverse technieken (jab, hoek, cross, uppercut), pittig buikspier moment, trappen, even helemaal los gaan op de bokszak en natuurlijk een cooling down) was ik letterlijk gesloopt. Ik kon echt niks meer, maar was wel voldaan en stiekem een beetje trots. Oh en als laatste even terug naar mijn outfit; wat had ik aan naar deze training? Ik koos voor de Nike FS Lite Run 2 WmnS running sneakers in combinatie met een zwarte legging, Modemusthaves sport top en roze bokshandschoenen. Het weer was prima, maar voor na de training neem ik toch altijd een trui mee zodat mijn spieren niet afkoelen. Volgende week ga ik maar weer boksen, ik vond het namelijk hartstikke leuk, was wel gesloopt maar was zeer voldaan na 45 minuten trainen. Ik ben heel erg benieuwd hoe jullie trainen en of jullie nog tips hebben?

After two months of training it is time to write a post about it. Right now I am trying to train almost every day and I feel much better. Yesterday I started boxing and it was so much fun. After a training of 45 minutes I was super tired but I fell satisfied. Since I am going to the gym I try to do different exercises and sport classes (bootcamp, individual training, running). Just the variety is what training makes it to a success and at the same time makes it fun. And I see the difference from a few months ago. I don’t want to talk about weight, because my opinon is you don’t look at that. Long time ago I was always obsessed with the scale and that made me not a fun person to be around. That with certaine outfits my body is in a better condition and fitter and I have more pleasure in training. Now I am not saying I am fanatic, and especially after my vacation I really don’t want to go , but I do and I have some good and some bad days. But at the end of the day put your mnd to it and it feels great!!! Today I want to show you my outfit which I was wearing to my first boxing class. I chose to wear my Nike FS Lite Run 2 WmnS running sneakers  in combination with my black legging, Modemusthaves sport top and pink boxing gloves. I am super curious what you think of my look and if you have training tips for me. I keep you posted!

SHOP THE WORK OUT ROUTINE LOOK:

Sneakers: Nike by Otto.nl, legging: Nike by Otto.nl, singlet: ModeMusthaves, boxing gloves: ModeMusthaves, towel: ModeMusthaves

 

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

14 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Boksen is heerlijk om te doen! Helemaal jezelf afmatten, heerlijk. Inderdaad herken ik dat je met 1 op 1 trainen meer je best doet, dan heb ik altijd meer spierpijn dan wanneer ik alleen train 😀

  2. Boksen is iets wat ik ook echt nog eens wil doen. Ik probeer mijn hele sport/eet routine ook weer op te pakken en wellicht kan ik hier boksen aan toevoegen. Wat zie je er geweldig uit trouwens zeg, je hebt serieus echt mijn droomfiguur! Supertoffe sportoutfit ook.

  3. Ohh wat leuk dat je bent beginnen boksen! Lijkt me ook heel erg leuk, maar ben jammer genoeg nog niet verder geraakt dan op de Wii Fit, haha 😀 Je ziet er trouwens super uit! Mooi strak, wauw! Wil ik ook heel graag terug heen, vroeger toen ik heel intensief volleybalde was ik ook super strak en dun, is ondertussen ook wel wat minder, maar probeer nu met Kayla Itsines terug mooi strak te worden. Inderdaad een pak belangrijker dan wat er op de weegschaal staat 🙂
    XO IMKE | Pastellics

  4. Hele leuke outfit,zeker leuk om er mooi gekleed uit te ,naar de sportschool,werkt allemaal mee dat het sporten beter gaat!
    mooie foto s!

  5. Gaaf! Ik zie vaak op Snapchat voorbij komen dat je aan het sporten bent! Fijn dat je verslaafd bent geraakt, ik was zelf ook echt helemaal geen fan van sporten maar tegenwoordig vind ik het heel moeilijk om een week zonder te kunnen. You go girl!

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP