Wat je niet mag missen tijdens je bezoek aan Mumbai

Wat je niet mag missen tijdens je bezoek aan Mumbai 

Mumbai, de stad waar we de eerste stop maakte tijdens onze India trip van 16 dagen. Het is de grootste stad van India met meer 18 miljoen inwoners (SAY WHAT? dat is dus meer inwoners dan Nederland) en groeit nog steeds. Ondanks dat de stad enorm groot is, kun je makkelijk in een paar dagen de belangrijkste bezienswaardigheden bekijken. Nog geen plannen, maar staat Mumbai wel op je wishlist? Met Coca-Cola maak je deze zomer kans op een reis naar Mumbai of een van de andere 73 bestemmingen! Onderaan dit artikel vind je daar mee informatie over. Hieronder mijn tips voor als je deze stad nog gaat bezoeken.

Dhobi Ghat Mahalaxmi

Op ongeveer 30 minuten rijden van de meest bekende bezienswaardigheid van Mumbai, Gateway of India, vindt men Dhobi Ghat. In Dhobi Ghat zie je traditionele wasmannen die hun geld verdienen met de was doen voor Indiase gezinnen en hotels uit de stad. Elke dhobi (wasman) heeft zijn eigen klanten, is eigen baas en huurt van de gemeente een bak voor vijfhonderd rupees (7,50 euro) per maand. De meeste mensen in India laten hier hun was doen, omdat het minder duur is dan een wasmachine. Een bezoek brengen aan Dhobi Ghat is over het algemeen gratis, maar meestal wordt er wel een kleine fooi verwacht aan de poort van Dhobi Ghat.

 Dhobi Ghat mumbai bezienswaardigheden coca-cola droomvakantie Dhobi Ghat mumbai bezienswaardigheden coca-cola droomvakantie

Gateway of India 

De Gateway of India is misschien wel de meest toeristische bezienswaardigheid van Mumbai. Ondanks het grote aantal toeristen dat het dagelijks trekt is het een must om te bezoeken. De Gateway of India is opgericht als eerbetoon aan koning George V en koningin Mary, die Mumbai in 1911 bezochten. Leuk weetje is dat het monument echter pas klaar was in 1924. Het gebouw heeft de naam Gateway of India te danken aan het feit dat de meeste reizigers dit object als eerst zagen wanneer ze per boot aankwamen in India.

Gateway of India mumbai bezienswaardigheden coca-cola droomvakantieGateway of India mumbai bezienswaardigheden coca-cola droomvakantieGateway of India mumbai bezienswaardigheden coca-cola droomvakantie

Eten en drinken in Mumbai 

Struin na je bezoek aan de Gateway nog even lekker rond in de wijk Colaba. Ga naar de populaire cafés Leopold of Mondegar, voor een koel drankje op een warme dag. Deze cafés liggen aan de Colaba Causeway, het mekka voor mooie handgemaakte sieraden, stoffen en andere souvenirs. Wij hadden zelf maar een middag om Mumbai te bezoeken maar gelukkig heb ik via insiders een aantal leuke hotspot tips gekregen die je zeker niet mag missen. Bandra is een leuke wijk, levendig en hier zitten leuke tentjes en barretjes. Ga hier dus zeker even heen!

Gateway of India mumbai bezienswaardigheden coca-cola droomvakantie

Restaurant tips: 

Pali Bhavan: Indiaas eten in hippe, sfeervolle setting.

Pali Village Café: goed Frans/Italiaans eten in een fijne ambiance.

Olive Bar & Kitchen: 1 van de beste resto’s van Mumbai. Je kunt er in de sfeervolle tuin eten en op de kaart vind je verassende gerechten met zowel Westerse als Indiase invloeden.

Smoke House Deli: heerlijk tentje voor een healthy breakfast en een goede kop koffie, maar ook voor een snelle lunch of simpel diner. Ga naar de vestiging in Bandra, die is het leukst.

Bungalow 8: leuk restaurant voor diner waar je lekker buiten zit.

Clubbing tips: 

Toto’s Garage: leuke bar waar vrijwel alleen locals komen, vlakbij Pali Village.

Aer Bar: rooftop bar voor (dure) drankjes bij zonsondergang. Tip: ga tijdens happy hour.

Escobar: leuk restaurant, komen veel Bollywood acteurs. Je kan er ook drankjes doen aan de bar.

Club Trilogy: voor als je zin hebt om te dansen. De club zit in Hotel Seaprincess, Juhu Beach.

Mijn mening over Mumbai

Mumbai is een perfecte stad om een paar dagen te verblijven of om als eerste stop aan te doen tijdens een India trip (zoals ik gedaan heb). Houd er rekening mee dat het druk is in de stad en dat je kans hebt om lang in de file te staan. Ik heb in Mumbai helemaal geen last gehad van een ‘culture shock’. De mensen in Mumbai vind ik juist enorm vriendelijk, ze willen je graag helpen en zijn blij om toeristen te zien die hun land bezoeken.

Gateway of India mumbai bezienswaardigheden coca-cola droomvakantie

TIP: WIN A TRIP NAAR MUMBAI OF EEN VAN DE ANDERE 73 DROOMBESTEMMINGEN 

Ook zin om net als ik Mumbai te ontdekken? Coca-Cola geeft deze zomer wekelijks droomvakanties weg! Scoor een blikje of flesje Coca-Cola met het speciale etiket met droombestemmingen er op. Onder het label, de dop en het lipje van je Coca-Cola vind je een actiecode, deze kun je invoeren op de actiepagina www.cocacola.nl/summer. Wie weet win jij een reis naar Mumbai of een van de andere heerlijke zonbestemmingen.

Algemene informatie Mumbai:

Beste reistijd: December tot en met februari

Dichtstbijzijnde vliegveld: Mumbai

Transfer vanaf vliegveld naar Mumbai City: 30 minuten

Munteenheid: Indian Rupee

Aanbevolen vaccinaties: Buiktyfus, DTP, Hepatitis A, Hepatitis B

Deze post is geschreven in samenwerking met Coca-Cola 

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP