Dailynonsense
Search
Close this search box.

Mooiste onbekende stranden op Samos

Als een enorme strandliefhebber ben ik tijdens elke vakantie op zoek naar de meest idyllische plekjes waar ik kan genieten van rust en heerlijk vers en lokaal eten.

Maar keer op keer wanneer ik Google op ‘De mooiste stranden’ stuit ik op hippe strandtenten en drukbezochte kustgebieden. Hoewel deze stranden op het eerste gezicht indrukwekkend lijken, is het vaak een teleurstelling als je er aankomt en wordt overspoeld door hordes toeristen.

Vermijd de populaire perfecte plaatjes stranden op Samos

En eerlijk gezegd, zelfs ik laat me soms verleiden door die mooie en perfecte plaatjes. Nog steeds vraag ik me af: “Zou het echt zo mooi zijn als het eruitziet?” Het gevolg is dat ik er toch even langs rij om het te checken. Stel je voor dat ik een verborgen pareltje misloop.

Pappa Beach – Ireon 

Terwijl ik over het eiland reed, kon ik de verleiding niet weerstaan om ook de stranden te bezoeken die in de blogs werden geprezen. Zo kwam ik bij Papa Beach in Ireon terecht.

Pappa Beach is leuk opgezet en het personeel is echt mega vriendelijk, maar er helaas was er weinig ruimte. Hierdoor was het ontzettend druk (qua muziek en mensen). Dit is niet mijn idee van ontspanning tijdens een vakantie.

Navagos Beach – Kokkari

Ook stopte ik bij Navagos Beach, de Ibiza-stijl beachclub met een trendy uitstraling. Ik kon wederom de verleiding niet weerstaan om ook hier een kijkje te nemen. Bij aankomst werd ik overweldigd door de prachtige setting en het stijlvolle decor. Vooral het zwembad en het restaurant is prachtig.

Maar zoals ik al had verwacht, was het ook hier behoorlijk druk. Op het strandgedeelte (wat uiterst klein was) stond het vol met bedjes, die bijna allemaal bezet waren.

Ik ben even gebleven, maar besefte al gauw dat dit niet mijn ding is. Hierna had ik mijn lesje wel geleerd en besloot ik het super populaire Livadaki beach (waar ze zelfs een Instagram schommel in de zee hebben geplaatst) te laten voor wat het is.

Bezoek de verborgen parel stranden (minder fotogeniek) op Samos

Het bijzondere is dat vaak de plekken die minder mooi zijn op foto’s, juist de meest fijne ervaring bieden. Kun je je hierin herkennen? Dan heb ik goed nieuws, want ik heb een aantal verborgen pareltjes ontdekt die dan perfect bij jou passen. 

Mykali beach – Taverna Mirto 

Een strand welke voor mij bijna alle boxjes aantikt wat betreft fijne plekken /stranden is Taverna Mirto op Mykali Beach. Waarom moet je naar deze plek? 

Groot voordeel is dat je hier, als een van enige plekken op Samos, lokaal en vers kan lunchen. Op veel andere stranden is het toch vaak een burger, wrap etc. terwijl bij Taverna Mirto iedere dag de traditionele Griekse oven wordt aangezet.

Lees ook:  Stedentrip Athene: tips voor 24 uur in de hoofdstad

Dit is uniek voor Samos begrippen en daarom staat Taverna Mirto ook op mijn nummer 1! Zelf at ik hier Dolma: gevulde groenten (zoals paprika en tomaat) en wijnbladeren. Hierbij werd een stokbroodje en frietjes geserveerd.

Mooiste stranden van Samos in 2023 - Mykali beach - Taverna Mirto 

Wat opvalt is dat dit strand alles is behalve volmaakt. Er is een leeg zwembad en her en der staat wat rommel, maar dat maakt het voor mij juist super authentiek.

Daarnaast werd ik ook enorm vrolijk van de sfeer onder het personeel. Geloof mij, je wilt hier naar toe!

Posidonio

Posidonio is niet echt een strand, maar meer een kleine haven waar verschillende restaurantjes en een klein strandje te vinden is. Ik zou hier dus vooral heen gaan als je opzoek bent naar een leuke plek om te eten en het strand in de buurt wilt hebben.

MARIEN TAVERN
Mooiste stranden en plekken van Samos in 2023 - Posidonio

Dit is een fijne plek als je aan het eind van de middag nog even naar het strand wilt gaan om vervolgens later te gaan dineren in een van de restaurants. Al moet ik eerlijk bekennen dat het uitzicht op het water bij Restaurant Posidoniozo echt prachtig is en ik er dus eerder zou gaan lunchen. 

Mourtiá Beach

Via mijn lokale contactpersoon Eva kreeg ik de tip om Mourtiá Beach te bezoeken. Een klein strandje omring door natuur en waar zelfs palmbomen te vinden zijn. Daar moest ik volgens haar echt naar toe. 

Mooiste stranden en plekken van Samos in 2023 - Mourtiá Beach

Mourtiá is een strand die je gezien moet hebben. De uitzichten zijn bijzonder en er hangt een heerlijk relaxte vibe. Daarnaast geeft het foodtruck concept iets extra’s aan het strand. Al moet ik wel zeggen dat er weinig variatie is qua lunchgerechten. Naast een gezonde Griekse salade is het wederom burgers en wraps wat op het menu staat. 

Survivor Beach Bar – Vourliotes

Nadat ik redelijk overprikkeld bij Navagos Beach vandaan kwam kreeg ik van de Nederlandse Sarah de tip om Survivor Beach Bar op te zoeken. Deze plek zou ik volgens haar veel fijner vinden. Dus hup spullen gepakt en er heen gereden.

Hoe kom je bij Survivor Beach Bar - Vourliotes op Samos

Laat ik maar met de deur in huis vallen Survivor Beach Bar is niet makkelijk te vinden. Voordat je het weet rij je namelijk voorbij de afslag.

Om je een tip te geven, vanaf Navagos Beach zie je op een gegeven moment een heel klein bordje met Svala Beach erop. Net daarna moet je scherp rechtsafslaan en vervolg je een weg door de landerijen heen richting het strand.

Lees ook:  Fournoi: ongerept Grieks eiland waar je tot rust komt
Mooiste stranden en plekken van Samos in 2023 - Survivor Beach Bar - Vourliotes

Survivor Beach Bar is niet het mooiste strand, maar wel een goed bewaard geheim welke zelden door toeristen wordt bezocht. Zelfs de eigenaar was, net na mijn aankomst, verbaasd dat een ’toerist’ zijn strand had gevonden. Deze plek moet je kennen, sla hem op!

Mooiste stranden en plekken van Samos in 2023 - Survivor Beach Bar - Vourliotes
Mooiste stranden en plekken van Samos in 2023 - Survivor Beach Bar - Vourliotes

Survivor Beach Bar heeft kleine gerechten op de kaart staan (en is wederom geen culinair of Grieks hoogstandje). Groot voordeel is dat deze plek in de buurt van de mooiste bergdorpen van Samos ligt. Mijn tip is het dan ook om vroeg naar dit strand te gaan, lekker hier koffie te drinken om vervolgens in de bergen te gaan lunchen.

Paralia Limnionas

Op de laatste dag twijfelde ik of ik wederom naar Taverna Mirto op Mykali Beach zou gaan of iets nieuws zou gaan ontdekken. Op mijn bucketlist stond namelijk nog een strand, gelegen diep in het westen van Samos, die ik graag wilde ontdekken. 

Mooiste stranden en plekken van Samos in 2023 - Paralia Limnionas

Nadat ik in de ochtend Drakei, het einde van de wereld op Samos (lees daar meer over hier) besloot ik naar Paralia Limnionas te rijden. Paralia Limnionas is deels zand deels kiezelstrand. Op het strand kun je bedden met dikke kussens waar je maar 2,50 euro voor betaald. Geen geld toch?

Groot voordeel is dat je op dit strand verschillende opties hebt voor lunch. Zo kun je gaan lunchen bij Limnionas Beach Bar waar je heerlijke visgerechten eet.

Iets verderop, richting de grote weg vind je, verscholen tussen de bomen, Galini Traditional restaurant waar je traditionele Griekse gerechten eet. Heb je nou geen zin om van het strand af te gaan dan kan je ook het een en ander bestellen op het strand. Daarnaast kreeg ik via een lezer ook Restaurant Epiouzion als tip. 

Tijdens mijn week op Samos bracht ik ook een kort bezoek aan het Griekse eiland Fournoi. In twee dagen ontdekte ik het eiland en belandde ik op een van de mooiste strandjes die ik ooit gezien heb genaamd Παραλία Κασιδάκι. Daar later meer over!

Heb je nog vragen na het lezen van dit artikel / deze blog? Stel ze gerust hieronder in de reacties. Zie je foutjes? Laat het ons dan ook weten! Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via Facebook en Instagram.

Op de hoogte blijven?

MELD JE AAN VOOR DE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

We spammen niet!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Dit is Chloe!
Chloe (34) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt enorm van reizen en wil op een gegeven moment naar Spanje verhuizen. Op dit moment woont ze nog in een knusse studio in Amsterdam en probeert daar een gezonde balans in de welbekende rat race te vinden.
Categorieën

2 reacties

  1. Ik mis hier onder andere de mooiste strandjes van Samos,zoals Mikro Seitani, Megalo Seitani, Kasonisi, Mikri Lakka, Megali Lakka

    1. Ga ook eens vanaf Pappa beach naar Aspros kavos en vandaaruit door naar Kiryakou wel een wandeling die pittig is maar door geweldig mooie natuur en mooie uitzichten en het strand zal je zeker niet teleur stellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *