Dit zijn de nieuwe pindakaas smaken van Mister Kitchen

Waar je mij echt blij mee maakt? Pindakaas! Ik eet het op elke mogelijk denkbare manier. Ik smeer het op mijn brood, ik roer het door mijn kwark of ik giet rustig een halve pot in mijn bananenbrood beslag. Het is een van mijn guilty pleasures. Soms snack ik zelfs gewoon een lepel even tussendoor. Mijn vriend verklaart mij daarom ook voor gek.

nieuwe Pindakaas smaken van Mister Kitchen

Pindakaas wordt vaak als een tricky food gezien omdat het veel vet bevat. Het is dan een logische gedachte dat mensen die af willen vallen vet eten laten staan. Maar wist je dat je lichaam juist een bepaalde hoeveelheid gezonde (onverzadigde) vetten nodig heeft om goed te kunnen functioneren? Bewerkte pindakaas bestaat uit een combinatie van verzadigde en onverzadigde vetten. Het is dus niet verstandig om hele potten leeg te lepelen, maar je kunt er zeker af en toe van genieten zonder je schuldig te hoeven voelen.

Pindakaas bestaat uit verzadigde en onverzadigde vetten

Op Instagram kwam ik een stel hippe kippen uit Amsterdam tegen, de boys van Mister Kitchen. Zij hebben een grote passie voor goed eten en zijn na een brainstorm sessie op het idee gekomen om 7 nieuwe smaken pindakaas te lanceren. Ik heb alle smaken geprobeerd en ik vertel je wat ik er van vond.

nieuwe Pindakaas smaken van Mister Kitchen

De 7 nieuwe smaken Mister Kitchen:

  • Kokos Maple: een combinatie van frisse kokos met de smaak van maple, geeft een feestelijk tintje aan elke boterham.
  • Chocolade: ware liefde tussen pinda’s en echte chocolade in een potje.
  • Sinaasappel Rozijn: de frisse smaak van sinaasappel gecombineerd met het zoete van de rozijn.
  • Zeezout Karamel: romige karamel en een vleugje zeezout, een match made in peanut heaven.
  • Cranberry Kaneel: de geroosterde cranberry’s gecombineerd met een vleugje kaneel geeft de pindakaas een heerlijk warme maar verrassende smaak.
  • Honing Chili: pittige pindakaas met chili, afgeblust met honing.
  • Super Crunchy: langzaam geroosterde Argentijnse pinda’s geven deze pindakaas zijn heerlijke crunch.

Wat vond ik van de smaken?

Mijn absolute favoriet is Karamel Zeezout. Ik ben verslaafd aan karamel zeezout chocolade. Ik ben dus altijd te porren voor andere producten met dezelfde smaak. De zoute bite die bij elke hap naar voren komt maakt de pindakaas heerlijk. De karamel proef ik heel subtiel terug in de pindakaas, deze had van mij iets intenser mogen zijn. Desondanks zeker mijn favoriet van de 7 smaken.

Kokos Maple was de smaak waardoor ik positief verrast werd. De combinatie van kokos en pindakaas is er eentje waar ik zelf nooit aan gedacht zou hebben. De toevoeging van de Maple (ahornsiroop) maakt de pindakaas kruidig zoet.

De smaak Cranberry Kaneel is niet helemaal nieuw voor mij. Ik roer regelmatig gedroogde cranberry’s gemixt met pindakaas door mijn kwark. De kaneel die er aan toegevoegd is maakt de pindakaas warmer van smaak. Ik vind het een verrassende combinatie.

De Chocolade pindakaas vond ik lekker maar is voor mij niks nieuws. Eigenlijk is het een broodje pindakaas met hagelslag in een potje. Handig, zelfde smaak maar je schiet niet meer uit met de hagelslag..

Ook Super Crunchy was geen nieuwe ontdekking. Zelf koop ik gewoon Albert Heijn huismerk pindakaas met stukjes en die is qua textuur precies hetzelfde als de pindakaas van Mister Kitchen.

Honing Chili vond ik helemaal niks. Dit potje heb ik na het testen ook direct achtergelaten bij mijn vader die hem helemaal fantastisch vond. Ik vond hem niet lekker omdat ik gewoon niet van pittig eten houd. Als jij op je broodje pindakaas vaak een lepel sambal smeert dan is dit zeker een smaak voor jou.

Minst favoriet was Sinaasappel Rozijn. Ik hou van rozijnen maar sinaasappel vind ik vreselijk. Ook dit potje heeft heel snel een andere eigenaar gevonden in mijn omgeving. Deze pindakaas deed me heel erg denken aan die chocolade koekjes met sinaasappel jam vulling. De sinaasappelsmaak is heel sterk in de pindakaas aanwezig en ook dit is dus echt een smaak waar je van moet houden.

nieuwe Pindakaas smaken van Mister Kitchen

Wat vind ik van het product? 

Ik vind het idee van verschillende smaken pindakaas heel erg slim. Als echte pindakaas lover combineerde ik zelf al regelmatig andere ingrediënten met mijn pindakaas en nu hoef ik dat dus niet meer zelf te doen. Toch zijn er een aantal punten die ik wat minder vind aan de pindakaas van Mister Kitchen:

  • Voor elke pot pindakaas van 300 gram betaal je ruim drie euro. Zelf koop ik altijd een pot Crunchy pindakaas van 600 gram voor hetzelfde bedrag. Dit is dan ook de reden dat ik de potjes van Mister Kitchen niet heel snel zelf aan zal schaffen. De enige smaak waar ik wellicht een uitzondering voor wil maken is Karamel Zeezout. Voor op mijn ‘cheatdays’.
  • De pindakaas wordt gemaakt van vers gebrande pinda’s. Echter viel mij na het lezen van de etiketten op dat er palmolie aan de potjes toegevoegd wordt. Er wordt dus simpel gezegd vet toegevoegd aan een product dat van nature al een hogere hoeveelheid vet bevat.
  • De smaken bevatten behoorlijk veel suiker. Gemiddeld bevat elke smaak pindakaas zo’n 10 tot 15 gram suiker per 100 gram. Dit vind ik behoorlijk veel. De variant met de minste hoeveelheid suiker is Super Crunchy. De uitschieter met de meeste grammen aan suiker is (helaas voor mij) Karamel Zeezout. De combinatie van de hoge hoeveelheid verzadigde vetten en het hoge aantal grammen suiker dat in de pindakaas zit maakt het geen ‘gezonde’ pindakaas. Deze smaken pindakaas kun je naar mijn idee het beste af en toe met mate eten en er lekker van genieten. Het zijn ‘helaas pindakaas’ toch best wel dikmakertjes.

nieuwe Pindakaas smaken van Mister Kitchen

Waar kan je de smaken kopen:

De potjes zijn zowel online als offline verkrijgbaar. Bij de Appie kun je terecht voor een aantal smaken. Via de website van de Albert Heijn en via de website van Mister Kitchen is elke smaak te bestellen.

Ben jij ook zo verslingerd aan pindakaas? Laat mij het weten hieronder in de reacties. Tot de volgende keer!

Yvette Koedam
Yvette Koedam

Yvette (28) is één bom van energie! Ze heeft een passie voor lekker eten, wijn, gooien met zware gewichten en ziet elke dag als kans om een avontuur te beleven. Ze woont in Den Haag samen met haar vriend Jordy en twee katten Bean en Indy.

1 Reactie

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP