Wat als je match over de Hot Crazy Matrix begint?

Mijn telefoon piept. Hij stuurt een bericht. Even wil ik wachten met openen, maar de vraag  die hij stelt trekt mijn aandacht. ‘Heb je ooit van de Hot Crazy matrix gehoord?’ ‘Wat?’ is mijn reactie. Meteen begint hij weer te typen. Hij houdt duidelijk de vaart erin. ‘Niet dus! Ok komt-ie. Ik stuur hem nu door naar je’. Er wordt een bestandje geladen en hij typt door. ‘Even goed de tijd voor nemen hè. Vertel mij daarna waar je zelf denkt dat je zit’.

Ik ben altijd iemand geweest die het randje opzoekt. Spanning, gekkigheid en vooral niet normaal doen. Waarom precies doen wat anderen doen, als er zoveel meer is dan dat? Terwijl iedereen een zuip en party vakantie boekte naar Chersonissos, wilde ik een taalcursus doen in Cannes. Dat leek mij wel leuk. Een beetje Frans leren en het nachtleven van Cannnes ontdekken. Over het randje opzoeken gesproken: op dat moment heerste de Mexicaanse griep. Ik ontmoette een enorm sexy Mexicaan.

Ik ben altijd iemand geweest die het randje opzoekt

Toch was het als tiener lastig. Op de middelbare school wil je ergens bij horen en als jouw gedachten over bepaalde onderwerpen anders zijn, is dat gek. Hierdoor was ik op de middelbare school een beetje ingetogen. Dat veranderde toen ik veel ging reizen. Ik deed mijn ding en het kon mij niets schelen wat mensen daar van vonden. The sky is the limit en dat was het zeker. De details van mijn smeuïge reis- en datingavonturen bewaar ik voor een andere post. Laten we even terug gaan naar de Hot Crazy Matrix.

Nog geen twee jaar geleden bedacht Amerikaan Dana McLendon The Universal Hot VS Crazy Matrix – A Man’s Guide to Women. Het idee ontstond als een grap en hij besloot de video (zie onder dit bericht) te publiceren op YouTube. Het filmpje werd in de eerste week meer dan een miljoen keer bekeken en ging hiermee viral.

Hot Crazy MatrixHot Crazy Matrix Liefde Daten

De matrix werd in eerste instantie getekend met een pen, maar later beter uitgewerkt. Hierboven de uitgewerkte versie. Ja, hier moet je echt even goed de tijd voor nemen. Een korte uitleg:

Lees ook:  Mijn online zichtbaarheid maakt daten niet altijd makkelijk

Crazy en hot: een man indexeert een vrouw op beide eigenschappen met een cijfer. Een vrouw is minstens een 4 qua gekheid (crazy). En als een vrouw dat niet is en ook nog eens super hot is, dan is het volgens de matrix gewoon een man (LOL) . Yep, stiekem is dit best begrijpelijk, want alle vrouwen zijn natuurlijk een beetje crazy.

No Go Zone: is de vrouw voor een bepaalde man onder een hot cijfer 5, dan is het het ook een echt NO GO. In het filmpje zegt Dana McLendon er wel bij dat het cijfer voor de vrouw per man kan verschillen. Voor de ene man is vrouw X een 5, terwijl de andere man haar een 7 vindt. Weten wij vrouwen dat ook weer!

Fun Zone: nu is er de zogeheten fun zone. Deze vrouw is tussen 5 en 8 hot en 7 en 8,5 crazy. Het plaatje geeft duidelijk aan wat de fun zone inhoudt en het is nog maar de vraag of je hier als vrouw in wilt zitten.

Unicorns: volgens Dana McLendon bestaan deze vrouwen niet. Echter, nadat het filmpje viraal ging bleek iets totaal anders. Mannen meldden tientallen unicorn vrouwen aan. Good for us dus!

Date Zone: boven hot cijfer  8 voor een man? Dan ga je als vrouw de goede kant op. Ben je nog steeds een beetje gek voor hem (tussen de 7,5 en 8,5 crazy) dan val je nog wel in de date zone. Maar hey, je hebt dan in ieder geval date materiaal binnen gehengeld.

Wife Zone: tussen een crazy cijfer 5 en 7 en meer dan een 8 hot cijfer. YES, dan is zij huwelijksmateriaal voor een man (volgens Dana McLendon dan he 😉 ).

Danger Zone: de danger zone is voor vrouwen tussen hot cijfer 5 en 10 en boven crazy cijfer 8,5. Deze zone trok meteen mijn aandacht. Ik, iemand die van spanning houdt en graag het randje opzoekt, hoort hier misschien wel in thuis.

Met minstens een crazy cijfer 9 beland ik regelmatig in iemands figuurlijke danger zone

Na een paar minuten naar de Hot Crazy Matrix te hebben gestaard open ik het whatsapp gesprek weer en typ. ‘Danger zone’ (inclusief emoticon met een zonnebril #stoerkijken). Daarna stuur ik er snel achteraan ‘Wat denk jij zelf?’ Hij antwoord: ‘Precies hetzelfde. Chloe we denken teveel hetzelfde’. Ik lach en stuur terug: ‘Is dit positief of negatief?’ Ik zet de kraan van het bad aan en stuur hem een foto van het stromende water. Hij typt. ‘Positief gekkie. Oh, blijf nog even een paar uur in bad zitten, dan kunnen we vanavond weer Facetimen’.

Met minstens een crazy cijfer 9 beland ik regelmatig in iemands figuurlijke danger zone. En wees eerlijk: soms wil je ook helemaal niet daten, dus who cares in the end. Bij de whatsapp man in kwestie was het een ander verhaal. Hij heeft dezelfde humor als ik en na uren facetimen (overigens niet in bad, vond hij wel jammer, maar ik had al apenvingers) besloten we een SUPER DATE in te plannen. En nee, dat was zeker geen moetje, het was een fantastische ervaring. Maar fantastische ervaringen zijn er vele en of je uiteindelijk uit de figuurlijke danger zone komt? Tja dat blijft altijd de vraag. Heb jij al weleens gehoord van de Hot Crazy Matrix? En waar denk jij dat jouw man of date je indeelt op de Hot Crazy Matrix?

Lees ook:  Speeddaten. Aanrader of toch niet?

Voordat ik het vergeet: neem het plaatje niet te serieus. Uiteindelijk blijft het natuurlijk een uit de hand gelopen grap. Maar in elk grapje zit altijd een kern van waarheid. Wordt vervolgd.

Chloë Sterk

Chloe (34) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt enorm van reizen en wil op een gegeven moment naar Spanje verhuizen. Op dit moment woont ze nog in een knusse studio in Amsterdam en probeert daar een gezonde balans in de welbekende rat race te vinden.

5 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.