Lotte zei haar woning op en leeft nu als digital nomad

Het leven als digital nomad klinkt voor velen aantrekkelijk. Want, werken vanaf een zonnig eiland op je laptop. Hoe lekker is dat?

Lotte Corijn, bekend van Fit met Lotte, werkte lange tijd als reisleider op bestemmingen als Fuerteventura en Lanzarote, viel op eigen kracht 50 kilo af en maakte tijdens de pandemie een carrière switch naar content creator. 

Door deze switch had ze opeens veel meer vrijheid qua werkplek en besloot daarom, nog geen jaar geleden, voor het digital nomad leven op Fuerteventura te kiezen.

Zelf heb ik in de pandemie drie maanden op dit Canarische eiland gewoond, dus weet als geen ander hoe fijn het digital nomad bestaan is. Daarnaast herken ik mijzelf in Lotte. Werk en reizen combineren is het fijnste wat er is. Vooral het voelen van vrijheid is heerlijk. Maar hoe erg komt het geschetste beeld van een digital nomad overeen met de werkelijkheid?

Digital Nomad leven op Bonaire, tips - voordelen - ervaring Lotte Corijn Fit met Lotte

Op Fuerteventura deelt Lotte in een aantal stories dat ze op het eiland ook echt wel tegen zichzelf aanloopt. Ze voelt zich alleen en steeds weer vrienden maken is lastig. Maar ondanks dat alles besloot Lotte toch haar huur op te zeggen en voor een tijdelijk digital nomad leven op Bonaire te kiezen. Omdat ik hier meer over wil weten besluit ik haar te bellen.

‘Lotte, laten we bij het begin starten, kun je ons in een notendop vertellen hoe je in dit leventje bent beland?’

‘Ik heb dus hotelmanagement gestudeerd en het is niet erg verassend dat ik daarvoor naar het buitenland ging. Toen ik 18 was deed ik mijn eerste stage in Bonaire en dat beviel goed. Na mijn afstuderen, tijdens een vakantie in Griekenland ontmoette ik een hostess van TUI. Dat gesprek bleef bij mij hangen. 

Mensen hebben vaak een vertekend beeld van het werk: ze denken dat je als reisleiding niks hoeft te doen en het lang leven de lol is. Maar daar is niks van waar. Je moet namelijk constant klaar staan voor jouw gasten. Ik werkte elke week meer dan 50 uur en had weinig vrije tijd. Daarnaast begon ik steeds slechter in mijn vel te zitten. Ik voelde mij lelijk en dit maakte mij ongelukkig.

Lotte Corijn als hostess op Fuerteventura

En toen brak ook nog eens de pandemie uit. Dit resulteerde in het feit dat ik niet meer naar Montenegro ging en thuis kwam te zitten. Omdat ik wilde blijven werken pakte ik iedere vacature aan. Van postbezorger tot de klantenservice, maar het leek of niemand mij wilde hebben. Ik werd er moedeloos van.

Lees ook:  Sinan Can; "‘Angst om te reizen wordt gezaaid door sociale en traditionele media"

Uiteindelijk werd ik aangenomen bij een hotel als receptioniste. Ondertussen maakte ik al filmpjes over mijn afvalproces waar ik bij thuiskomst mee begonnen was. Die filmpjes werden zo’n succes dat ik het na een jaar enorm druk kreeg met mijn Instagram account. Uiteindelijk besloot ik daarom fulltime voor Fit met Lotte (op Instagram, Youtube en TikTok) te gaan.’

‘Wat een inspirerend verhaal. Ik neem aan dat je uit social media veel motivatie en inspiratie haalde?’

‘Ja, dat klopt zeker. Het werkt als een wisselwerking. Net voordat ik naar Bonaire ging was er een volger die twee uur had gereden om een sportles met mijn mee te doen. Ik was haar grote inspiratie geweest om ook beter voor zichzelf te gaan zorgen.

Daarnaast word ik enorm gelukkig van mijn social media, omdat het voor mij werkt als een creatieve uitlaatklep. Maar ik wil niet afhankelijk zijn van betaalde campagnes op social media. Daarom ben ik nu ook producten en services aan het ontwikkelen om zelf te gaan verkopen. Eerder lanceerde ik al een planner en op dit moment ben ik bezig met een boek.

Fit met Lotte Lotte Corijn lifestyle planner hulp bij afvallen en doelen bereiiken


En op je vraag of ik bang was om de verkeerde keuze te maken. Nee, eigenlijk niet. Als het niet zou bevallen, kan ik altijd terug. De enige die het niet helemaal begreep was mijn moeder. Zij vond dat het wel tijd is om te ‘settelen’.

Daarbij vind ik dat hele idee van hoe dingen ‘zouden moeten gaan’ echt onzin. Omdat iedereen het maar doet, moet jij het dan ook doen?’

‘Dat begrijp ik natuurlijk helemaal! Zijn er ook de dingen die je niet verwacht had, maar wel tegen aan loopt?

‘Die zijn zeker, maar dat verschilt ook wel echt per bestemming. Bonaire bleek niet echt een goede digital nomad bestemming te zijn. Hier komen de mensen voor stage en vakantie. Iets wat ik van tevoren niet wist. Je komt hier ook veel minder makkelijk tussen de locals terecht.

Fuerteventura is totaal anders. Maar daar heb ik het de eerste maand overigens wel lastig gehad. Je moet je plek vinden en bent constant aan het navigeren, omdat alles nieuw is. Daarbij wilde ik ook snel nieuwe mensen leren kennen. Dat ging gelukkig makkelijk, want Fuerteventura heeft echt een digital nomad community.

Lees ook:  Roos doorbreekt taboe rondom onvervulde kinderwens.
Digital nomad community in Fuerteventura - Lotte Corijn - Fit met Lotte

Ik was ook nog weleens aan het vluchten. Ik wilde constant er bij horen en had last van bewijsdrang. In Nederland kennen de mensen mij en hoef je jezelf natuurlijk veel minder te bewijzen. Uiteindelijk ben ik in die tijd maar vier avonden thuis geweest en achteraf baalde ik daar van. Ik kwam namelijk weer aan en dat was niet wat ik wilde. Maar ik geloof ook dat het universum je geeft wat je nodig hebt.

Digital Nomad leven op Fuerteventura, tips - voordelen - ervaring Lotte Corijn Fit met Lotte

Wil je Lotte’s reis en digital nomad avonturen blijven volgen? Check dan zeker het Instagram account: Reis met Lotte

In Fuerteventura had ik moeite met structuur. Ik had geen fiets bijvoorbeeld. Dit maakte het moeilijker om mij te verplaatsen naar bijvoorbeeld de sportschool. Door deze drempel, sloeg ik de sportschool vaak over.

Eerlijk? Ik had gewoon strenger naar mijzelf moeten zijn en in het begin al die fiets moeten kopen. Je komt jezelf sowieso op iedere bestemming tegen. Het digital nomad leven is en blijft zo leerzaam.’

‘Hoe gaat dat dan met die balans en gezond eten op Bonaire?’

‘Ik vind groente heerlijk, maar boodschappen zijn hier schreeuwend duur. Alpro yoghurt kost 8 tot 9 euro en verse groente en fruit is ook onbetaalbaar. Het is hier veel duurder in vergelijking met Nederland en dat ben ik nu wel echt beu.

Ik vind het leuk om te koken, maar door de hoge prijzen varieer ik minder qua maaltijden. Op Fuerteventura was dit anders, daar is alles een stuk goedkoper in vergelijking met Nederland.’

‘Als afsluiter: terug naar Breda, of toch weer naar Fuerteventura deze winter?’

‘Nee, ik ga zeker niet naar Breda. Ik denk dat ik nog naar Malaga, Tenerife, Madeira, Portugal, en Turkije ga. En ja overwinteren doe ik graag weer in Corralejo. Fuerteventura en dan vooral het noorden van het eiland is gewoon de plek wat betreft het digital nomad leven. Ik vind het daar fantastisch en voel mij daar echt op mijn plek.’ 

Zie je foutjes? Laat het ons dan ook weten! Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via Facebook,  Instagram en TikTok.

Op de hoogte blijven?

MELD JE AAN VOOR DE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

We spammen niet!

Chloë Sterk

Chloe (32) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in een knusse studio Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.