De beste koffie van Amsterdam vind je bij Lot Sixty One

LOT SIXTY ONE COFFE AMSTERDAM WEST HOTSPOT COFFEE LOVERS FASHIONISTA CHLOE

Om maar met de deur in huis te vallen, ik ben koffie verslaafd. Verslavingen klinken altijd heel heftig, maar volgens mij valt dat met koffie reuze mee. Althans, in de ochtend snak ik echt naar mijn eerste “bakkie pleur” en dan kan de geur van koffie mijn ochtend humeur als de sneeuw voor de zon laten verdwijnen. Herkennen jullie dat gevoel? Wanneer ik in Amsterdam ben ga ik het liefst naar Yoghurtbarn om mijn persoonlijke yoghurt samen te stellen en daarna haal ik ergens een heerijk kopje koffie. Het liefst kies ik voor cappuccino en als ik langs de Starbucks hop kies ik meestal voor een Dirty Chai (Chai Tea Latte met een shot espresso).

To be honest with you I have a coffee addiction. Addictions always sound quite intense, but in my opinion my coffee addiction is not that bad. Ok, in the morning I am craving for my first cup of coffee and the smell of it can change my morning mood. When I’m in Amsterdam, I prefer to visit Yogurt Barn to create my personal yogurt. After that I always order a cup of coffee somewhere around. I prefer to choose cappuccino and when I go to Starbucks I usually choose a Dirty Chai (Chai Tea Latte with a shot of espresso).

LOT SIXTY ONE COFFE AMSTERDAM WEST HOTSPOT COFFEE LOVERS FASHIONISTA CHLOE

Nadat ik een post gemaakt had over The Breakfast Club kreeg ik van een vriend de tip om in de ochtend een bezoekje te brengen aan Lot Sixty One Coffee Roasters in Amsterdam West. Dit kleine koffietentje met een eigen koffie branderij zit precies op de kruising van de Kinkerstraat en Bilderdijkkade. Bij Lot Sixty One Coffee Roasters draait het om puurheid en eerlijkheid. Na verhalen gehoord te hebben moest ik als koffie liefhebber dit ook proberen. Gister ochtend sprak ik af met de desbetreffende vriend af die mij meenam naar deze koffie place to be. Mijn mening? Het is echt een ideale plek om snel even een koffietje te halen. De cappuccino is heerlijk en ik heb echt genoten van de peren cake met hazelnoten en stukjes chocolade. Daarnaast is het een klein tentje, maar is er voldoende zitplek en volgens insiders zit je in de zomer de hele dag in de zon (LOVE IT). Oh en hoe leuk is het dat wanneer je naar beneden kijkt je de kleine koffie branderij kan zien? Met mij zijn er meerdere liefhebbers, want toen wij aankwamen stond de hele tent vol en kwam Nicolette van Dam met haar vriend ook nog even aanwaaien voor een take-away koffie. Goh, dan ben ik toch niet de enige die in de ochtend snakt naar een lekker bakkie pleur. Kende jij deze koffie place to be al? En zo ja, wat vind je er van? Ik ben echt super benieuwd naar jullie reacties.

After I made a post about The Breakfast Club (read more about this here) I got the tip to visit Lot Sixty One Coffee Roasters in Amsterdam West. This small coffee place with their own coffee roasting in-house is located at the junction between Kinkerstraat and Bilderdijkkade. At Lot Sixty One they really know what it takes to roast coffee that is not just great, but truly good. After I have heard a lot of good stories, I, as a coffee lover, had to try this myself. Yesterday morning I went to this place and I really liked it. My opinion? It is the perfect place for a quick take away coffee. The cappuccino is delicious and I really enjoyed the pear cake with hazelnuts and chocolate. It is a small place, but there are some seatings and according to insiders you can enjoy the sun on their small terrace in the summer. And yes, there are many fans of this place because when we arrived in the morning the place was super full. Right now I’m pretty sure, I am not the only one who is dying for coffee in the morning. Did you already know this place? And if so, what do you think? I’m really curious to your comments.

Lot Sixty One Coffee Roasters  Kinkerstraat 112  Amsterdam West

LOT SIXTY ONE COFFE AMSTERDAM WEST HOTSPOT COFFEE LOVERS FASHIONISTA CHLOE
LOT SIXTY ONE COFFE AMSTERDAM WEST HOTSPOT COFFEE LOVERS FASHIONISTA CHLOE
LOT SIXTY ONE COFFE AMSTERDAM WEST HOTSPOT COFFEE LOVERS FASHIONISTA CHLOE

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

6 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Ik ken het niet, maar ook verslaafd aan koffie, ik ben geen mens als ik geen koffie heb gedronken, ik ga er zeker een keertje koffie drinken!

  2. aah, dat ken ik zeker, wat als er nou lekkerder dan een echt bakkie pleur haha, als je weer een keer in Rotterdam bent weet ik nog wel wat leuke tentjes 🙂 Deze in West zal ik ook zeker een keer bezoeken! Liefs

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP