Los Diamantes: lekkerste tapas & bar in Granada

Tapas eten in Spanje, wie houdt er niet van? Tijdens mijn stedentrip Granada kreeg ik de tip om echt te gaan eten bij Bar Los Diamantes. Ik moest daar heen, want naast dat je hier de beste tapas van Granada kan eten, is dit restaurant een Spaans spektakel an sich. Dus wie ben ik om daar dan niet heen te gaan. Heho, let’s go!

Tijdens mijn twee dagen in Granada besluit ik nadat ik ben ingecheckt bij Hospes Palacio de los Patos op pad te gaan. Bar Los Diamantes ligt op nog geen 10 minuten lopen vanaf mijn hotel in de straat Calle Pozos Dulces. Los Diamantes heeft ook een vestiging Calle Navas (op steenworpafstand van het Alhambra), maar in de avond schijnt deze locatie gezelliger te zijn.

Het restaurant gaat pas om half 9 open (Spaanse tijden) en als ik binnen rond half 9 kom is het waarschijnlijk daarom ook erg rustig. Eerlijk is eerlijk de inrichting van Bar Los Diamantes is niet enorm sfeervol uit, maar naarmate de avond vordert en steeds meer locals binnen komen begrijp ik wel de kracht van dit tapas restaurant.

Op de menukaart staan verschillende tapas die je kan bestellen. Bij een bestelling krijg je een grote portie, maar wist je dat wanneer je in Granada een alcoholisch drankje bestelt je er automatisch een tapas bij krijgt. Dit is dan wel een kleinere portie, maar op deze manier kun je wel diverse gerechten van de menukaart uitproberen.

Ik begin mijn avond met een wit wijntje en krijg daar boqueroncillsos bij. Dit zijn gefrituurde ansjovisjes en een van de bekendste tapas van Spanje. Hierna krijg ik sesos, geloof het of niet, maar dit zijn dus koeienhersenen en een delicatesse in Spanje. Eerlijk? Het is niet mijn favoriete gerecht.

Hierna moet ik van de ober Tinto de Verano proberen. Dit is een drankje van rode wijn, 7-up en ijs. Het wordt ook wel rode zomerwijn genoemd. Dit drankje gaat er goed in en smaakt heerlijk. Als het drankje op is en de ober vraagt of ik er nog een wil twijfel ik even. Ik moet opletten qua drank, want morgen is het weer vroeg dag. Een bezoek aan Alhambra staat namelijk op het programma. Nog eentje kan geen kwaad denk ik en voordat ik het weet staat de tweede Tinto de Verano op de bar.

Tinto de Verano drinken in Granada

Hierna volgen nog twee bijzondere gerechtjes. Ik krijg Almejas en navajas a la plancha (twee verschillende soorten clams). Hoe later het wordt hoe meer Spanjaarden binnen komen lopen. Het is een grote chaos, maar dat is juist wat deze tapas tent zo leuk maakt.

Net voordat ik weg ga trek ik de twee gezellige barmannen nog even aan hun figuurlijke mouw. Even een foto maken voor het artikel. Zie hieronder het vrolijke resultaat.

Los Diamantes - de lekkerste tapas van Spanje Granada

Uiteindelijk, hoef ik maar twee wijntjes afrekenen, wat neer komt op 5 euro. Geen geld voor een fantastische avond bij de leukste tapasbar van Granada. Als ik terug naar mijn hotel loop weet ik een ding zeker, bij Los Diamantes kom ik zeker nog eens terug.

Heb je nog vragen over een stedentrip Granada of over Los Diamantes, na het lezen van dit artikel / deze blog? Stel ze gerust hieronder in de reacties. Zie je foutjes? Laat het ons dan ook weten! Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via Facebook en Instagram.

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP